Milletvekili Özden köylüyü dinledi
Marmaris'in bazı köylerinde incelemelerde bulunan Ak Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, köylülerin Her gün yıkım korkusu yaşıyoruz. Evimizin yıkılmasında korkuyoruz şeklinde dile getirdikleri endişelerin yersiz olduğunu söyledi. Yüksel Özden, İçinde insan olan evler yıkılmadı bundan sonra da yıkılmayacak. Ama rant uğruna, kanunsuz nizamsız yapılara da göz yummayacağız. Siz de buna müsaade etmeyin. Kendi topraklarınızda kaçak yapılaşmaya izin vermeyin. Daha sonra kendi toprağınız üzerinde başkalarının yanında çalışmak zorunda kalmayın dedi. Yüksel Özden, ziyaretleri sırasında Selimiye köylülerinin ifade ettiği doktor sorununu da jet hızıyla çözdü.

Ak Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, açılışına katıldığı Rodos Fuarı'ndan dönüşünde Cumartesi günü akşam saatlerinde uğradığı Marmaris'in bazı köylerinde incelemelerde bulundu. Partinin Muğla İl Başkan Yardımcısı Nihat Öztürk ve Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete'nin de eşlik ettiği Milletvekili Yüksel Özden, ilk olarak Orhaniye köyüne uğradı. Ak Partili heyet, burada Orhaniye Köyü Muhtarı Arif Ulupınar'la görüştü, isteklerini dinledi. Arif Ulupınar, geçtiğimiz yıl hizmete giren Köy Konağı'nın bulunduğu 2 bin 600 metrekarelik alanda Pazar yeri yapmak istediklerini, bunun içinde gerekli kaynakların hazır olduğunu, yapıma başlamak için sadece izin işleminin kaldığını belirtti. Yüksel Özden, ilgili mercilere başvurup, konuyla ilgilenmelerini sağlayacağını yanıtını verdi.

ORHANİYE'YE İSKELE
Bu arada Kadem Mete, Arif Ulupınar'a yıllardır değişik ortamlarda dile getirdiği iskele isteklerinin yakın zamanda hayata geçeceğini, parasının da Özel Çevre Koruma Kurumu'nca (ÖÇKK) ödeneceğini 'müjde'ledi. Kadem Mete, Ulupınar'a şunları söyledi: Yıllardır istediğiniz iskelenin yapımına yakın zamanda başlanacağını size müjdelemek isterim. Önümüzdeki günlerde Özel Çevre Koruma Kurumu'ndan gelen bir heyet Orhaniye'de incelemelerde bulunacak. Fiziki şartlar incelenecek, iskelenin yapılacağı yer ve büyüklüğü belirlenecek. Yapılacak iskelenin tüm masrafı da Kurum tarafından karşılanacak. Umarım köyümüze, köylümüze hayırlı olur.

Ziyaretin sonunda Ulupınar, Milletvekili Özden ve beraberindekilere köylerine katkılarından dolayı teşekkür edip, Bundan sonra da desteklerini bekliyoruz dedi. Yüksel Özden de bu sözlere Milletimize hizmet etmek, bizim görevimiz. Hiç endişeniz olmasın daha önce olduğu gibi size destek olmak için elimizden geleni yapacağız diye karşılık verdi.
Ak Partililer, Orhaniye'den ayrılmadan önce köy pazarını da gezdi, alışveriş yaptı. Burada pazarcılarla söyleşen Özden, köy ve köylü pazarlarına büyük önem verdiklerini belirterek, Köylümüzün ürünlerini satarak gelir imkanı elde ettikleri gibi, kültürümüzü de yansıtan bu pazarlarımızın gelişmesi için yeni uygulamalara imza atacağız diye konuştu.

Heyetin ikinci durağı seçim arefesinde yıkımlarla sarsılan Selimiye Köyü oldu. Yüksel Özden ve beraberindekiler, köy muhtarlığına doğru giderken, kendilerini Selimiye girişinde karşılayan, aralarında köyün eski muhtarı, son yerel seçimlerde Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi Adayı Bayram Şahin'in de bulunduğu yaklaşık 200 kişiyle bir süre sohbet etti. Köylüler burada isteklerini Milletvekiline iletti. En büyük sıkıntılarının yıkımların devam etmesi, evlerinin de yıkılmasından duydukları korku ve sağlık ocağında doktor bulunmaması olduğunu dile getirdi.
DOKTOR SORUNUNA JET ÇÖZÜM
'Önce sağlık' diyen Yüksel Özden, köylülerin yanında İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerini aradı ve durumu sordu, problemin çözülmesini istedi. Problem, Ak Partililerin uğradığı bir sonraki durak olan Bozburun'da çözüldü. Özden'le telefonda konuşan yetkililer, bundan böyle Bozburun Sağlık Ocağı'nda görev yapan doktorun, sabahları Selimiyelileri hizmet vermesini sağlayacaklarını belirtti.
KÖYLÜNÜN EVİ YIKILMAYACAK
Milletvekili Özden, daha sonra başta kadınların Her gün yıkım korkusu yaşıyoruz. Evimizin yıkılmasında korkuyoruz diye getirdiği sıkıntılarını yanıtladı. Özden, köylüden bu konuda müsterih olması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: İçinde insan olan evler yıkılmadı bundan sonra da yıkılmayacak. Ama rant uğruna, kanunsuz nizamsız yapılara da göz yummayacağız. Siz de buna müsaade etmeyin. Kendi topraklarınızda kaçak yapılaşmaya izin vermeyin. Daha sonra kendi toprağınız üzerinde başkalarının yanında çalışmak zorunda kalmayın. Bu konuda biz sizin destekçinizi, siz de bizim destekçimiz olun, kaçak yapılaşmaya göz yummayın. Evinize bir müdahale olursa hemen bize ulaşın. Hiç merak etmeyin, evinizde rahat uyuyun.

Alkışlar arasında kalabalığın yanından ayrılan Özden daha sonra muhtarlık binasına geçti, burada kendisini Muhtar Osman Çoşkun ve heyetiyle görüştü. Muhtar Çoşkun, Özden'e, geçmiş dönemde köylerine yaptıkları hizmetlerden ötürü teşekkür etti. Çoşkun, köylerinin en büyük sorununun kanalizasyon yokluğu olduğunu kaydederek, Birçok meskenin arıtma tesisi yok. Foseptik yöntemi kullanılıyor. Ancak foseptikler sızdırıyor. Sizlerden isteiğimiz öncelikle merkezi arıtma sisteminin daha sonra da mümkün olursa kanalizasyon sisteminin oluşturulması diye konuştu.
Özden, Çoşkun'un isteğine şu sözlerle karşılık verdi: Şu anda mevcut Kıyı Kanunu üzerinde düzenleme çalışmaları yapılıyor. Bu çalışma yapılırken ileride başka sorunların çıkmaması için kılı kırk yarıyoruz. Bu isteğinizi de yeni düzenlemelerin ardından sizinle aynı durumda olan diğer köylerle beraber çözmeyi planlıyoruz.
Yüksel Özden, Nihat Öztürk ve Kadem Mete, Selimiye'nin ardından Bozburun'a gitti. Burada geçmiş dönem Belediye Başkanı Salih Taşkın ve partili yöneticileriyle görüşüp, AK parti çatısı altında verdikleri hizmetlerden ötürü teşekkür etti. Özden'in beldedeki kıraathanelerde oturan vatandaşlarla yaptığı söyleşinin de en önemli maddesi yıkımlar oldu. Özden, konuyla ilgili olarak Selimiye'deki sözlerini tekrarladı, vatandaşlardan içlerinin rahat olmasını istedi.
Özden, Bozburun'dan ayrıldıktan sonra da Pazar günü Akçapınar'da yapılan yağlı güreşleri izlemek için Muğla'ya gitti. (Haber ve Fotoğraflar: Ender TÜRKKAN)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.