• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

MİLLETVEKİLİ ÖZCAN’DAN ORMAN YANGINLARI İLE İLGİLİ BİR SORU ÖNERGESİ DAHA

MİLLETVEKİLİ ÖZCAN’DAN                                                           ORMAN YANGINLARI İLE İLGİLİ BİR SORU ÖNERGESİ DAHA
CHP Muğla Milletvekili Suat ÖZCAN seçim çevresi

CHP Muğla Milletvekili Suat ÖZCAN seçim çevresi Muğla’nın coğrafi ve iklimsel özelliklerinden dolayı orman yangınlarının en çok görüldüğü illerin başında geldiğini,2021 yazındaki yangınlarda maalesef ormanlarının %8 ini kaybettiğini söyledi. Bu nedenlerden dolayı orman yangınlarına karşı alınacak ya da alınması gerekli önlemler konusunda TBMM’de AKP iktidarına gerek araştırma önergesi gerekse soru önergeleri vererek konuyu sürekli gündeme getirdiğini ve getirmeye de devam edeceğini belirtti. 

AKP iktidarı Orman yangınlarının söndürülmesi ya da öncesinde tedbir alma konusunda samimi olsaydı gereken önlemleri zamanında alır ve en az zarar ile atlatılır ya da yangınların çıkmasını önlerdi.

Milletvekili Özcan;  AKP Hükümetinin yazlık kışlık sarayların yapımı için kaynak bulduğu kadar orman yangınlarının söndürülmesi için de her türlü önlemi, araç ve gereci almak için de kaynak bulmak zorunda olduğunu, 85 milyonluk ülkemizin elindeki mevcut uçakları (THK uçakları) bir tarafa bırakalım, yeterli sayıda yangın söndürme uçağı  alamayacak  ise isimlerini bile bilemediğimiz onlarca vergiden elde edilen vergilerimiz nereye gidiyor diye sormak bizim görevimiz ve sormaya da devam edeceğiz dedi 

Son orman yangınları gösterdi ki yangını söndürme işinin sadece Tarım ve Orman Bakanlığına ait olmadığı görülmüştür. İşbirliği yapılan diğer Bakanlıklar ve kuruluşlar (Çevre  ve Şehircilik, İçişler, Turizm Bakanlığı, Belediyeler gibi) ile yapılacak işbirliğinin nasıl olacağı ile ilgili hususların da kamuoyuna önceden açıklanması gerekmektedir.

            2022 yaz aylarının yaklaştığını, önemli olan yangın çıkmadan ya da çıktıktan hemen sonra büyümeden söndürülmesi hususundaki tedbirlerin alınmasının çok önemli olduğunu belirten Milletvekili Özcan aşağıdaki soruları yanıtlaması istemiyle T.C.Tarım ve Orman Bakanı Vahit KİRİŞÇİ’ye yönelttiğini söyledi.

1-) Ülkemizin tamamında kaç tane geçici, kaç tane daimi Orman işçisi çalışmaktadır? yeterlimidir?

2-) Kaç tane Orman Yangın Gözetleme kulesi bulunmaktadır? Yeterlimidir?

3-) T.C.Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kaç tane yangın söndürme uçağı, kaç tane helikopteri vardır? Bunların kaç tanesi kiralık kaç tanesi mülkiyetindedir? Yeterlimidir?

4-) Yangın söndürme amaçlı olarak karada kaç tane Arazöz, itfaiye aracı, dozer,greyder vs. vardır? Yeterli midir?

5-) Yangın söndürme amaçlı kaç tane göl ya da havuz mevcuttur? Yeterlimidir?

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141