• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 8 °C
  • Aydın 10 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

MİLLETVEKİLİ ÖZCAN ‘dan MİLAS ÇEVRE YOLU İÇİN BEŞİNCİ SORU ÖNERGESİ…!

MİLLETVEKİLİ ÖZCAN ‘dan  MİLAS ÇEVRE YOLU İÇİN BEŞİNCİ SORU ÖNERGESİ…!
CHP Muğla Milletvekili Suat ÖZCAN

Muğla ve ilçelerinde yapmış olduğu ziyaretlerde vatandaşlardan gelen istek ve taleplerin çözümü konusunda AKP hükümetine (ilgili Bakanlara) sorular sormaya devam ettiğini, alınan yazılı yanıtları kamuoyu ile paylaşmayı görev saydığını söyledi. Milas ilçemizde milletvekili seçildiğimden bu yana özellikle takip ettiğim Söke-Milas yolu devamı Çevre yolu olarak bilinen MİLAS ŞEHİR GEÇİŞİ ile MİLAS-ÖREN YOLU yapımına ne zaman başlanacağını birçok kez sormama rağmen tekrar sordum? fakat aldığım yanıt öncekilerden çok farklı değildi yine aynı yani planlama devam ediyor anlamına gelen ifadeler ile kamuoyu sürekli oyalanmaya çalışıldı. Bu yollar yapılmayacak denilmiyor, çalışmalar ya da planlama devam ediyor denilmektedir.

MİLAS ŞEHİR GEÇİŞİ (ÇEVRE YOLU)          

 Milletvekili Özcan seçildiğinden bu yana en çok gündeme getirdiği konuların başında gelen  “Milas şehir geçişi (Çevre yolu)” yapımıdır. Bundan 2 yıl önce İzmir yönü girişinden itibaren Milas oto garına kadar olan bölüm yapılıp çalışma orada yarım bırakılmıştır. Bu konu ile ilgili olarak 4(dört) aadet Ulaştırma Bakanlığına verdiğim soru önergelerime verilen yanıtlar tam bir aldatmacadır. Önceki soru önergelerimize yapım çalışması turizm sezonu sonunda (2021), bir diğeri sene sonunda başlayacak (2022) şeklinde olmuştur.                                                                                                                                              Son verilen yanıt ise “ Söke-Milas yolu 88 km uzunluğunda bölünmüş yol olarak trafiğe hizmet vermektedir. Bitümlü sıcak karışım kaplama çalışmaları kapsamında bugüne kadar 45,4 km’ lik kesim tamamlanmış olup, Milas Şehir Geçişinin de yer aldığı kalan kesimde çalışmalar devam etmektedir.” denilmektedir. Ne diyebilirim ki bu durumu Milas halkının takdirine sunuyorum. 

Milletvekili Özcan: Ulaştırma Bakanına seslenerek: Sayın Bakan alt yapısı olmayan Milas çevre yolunu her yağmur yağdığında sel götürüyor, bu durum Milas halkına eziyet değilde nedir?şehir içi ulaşımı için de önemli olan Milas Şehir Geçişi (Çevre) yolunu yapmıyoruz diyebilirsiniz.Bir varmış bir yokmuş gibi yapmayın,bu saatten sonra da Milas halkı sizin bu yolu yapmayacağınızı çok iyi biliyor ve ilk seçimlerde bunun hesabını mutlaka soracaktır diyorum.. 

MİLAS-ÖREN YOLU                                                                  

 Milletvekili Özcan Milas ilçemize bağlı Son yıllarda turizm açısından önemli bir ivme yakalayan Ören mahallesi için önemli olan ve uzun zamandır yapılacağı söylenen Milas-Ören yolunun yapımı ile ilgili olarak da verdiğimiz soru önergelerine Çevre yoluna benzer yanıtlar gelmiştir..                                                                                                                                                  Son verilen yanıt “(Milas-Yatağan) ayrım-Ören yolu 44,6 km uzunluğunda olup trafiğe hizmet vermektedir. Hazırlanan yeni projede; yolun platform genişliği 12 m, Ören şehir geçişinde ise 22 m olacak şekilde tasarlanmış olup, yolun toplam uzunluğu 3,8 km kısalarak 40,8 km olacaktır.”  denilmektedir. Ancak burada şu tespiti de yapmak istiyorum.17 Eylül 2022 tarihinde Sayın Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu Muğla ziyareti kapsamında Milas-Ören yolunu da ziyaret etmişti. O da geçmiştekiler gibi projesi hazırlanıyor demişti. Ben bilindiği üzere bu yöredenim yani Karacahisar  mahallesindenim, çok iyi bilirim ki Ören-Milas yolunun 20-30 yıldır hep projesi yapılır fakat bir türlü yolun yapımına geçilmez. 

CHP Muğla Milletvekili Suat ÖZCAN: Milas ilçemiz ilimizin diğer 12 ilçesi gibi genel bütçeden çok daha fazlasını hak ediyor. 20 yıllık AKP iktidarı bugüne kadar maalesef gerekli olan yatırımları ilimize yapmamıştır. Millet ittifakı iktidarında hem Milas’ımız hem Muğla’mız hak ettiği yatırımları fazlası ile alacaktır dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141