• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Milletvekili Gökcan’dan 10 Kasım Mesajı…

Milletvekili Gökcan’dan 10 Kasım Mesajı…
AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 82. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

                        

 

 

 

 

 

Milletvekili Gökcan mesajında, “dört bir yanından işgale uğramış vatanımızı kurtarmak için yokluklar içinde çıktığı zorlu yolda, milletimizi ortak bir ideal etrafında birleştirmeyi başaran ve Türkiye Cumhuriyeti’nin adeta küllerinden yeniden doğmasını sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 82. Yıl dönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Ruhu şad olsun” ifadesini kullandı.

 

Kurtuluş savaşımızı başlatan ve Yüce Türk Milletinin desteği ve fedakârlığıyla bu destansı mücadeleyi zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün üst düzey askeri yönetimi, birleştirici ve kararlı duruşuyla, üstün bir komutan, devlet adamı ve lider olarak Dünya tarihinde saygın bir konuma ulaştığını belirten Milletvekili Gökcan, mesajında şunları kaydetti:

 

Bundan yüz yıl önce İstiklal Harbi’ni başlatarak, Anadolu topraklarına gömülmeye çalışılan milletimizin önünde yeni bir ufuk açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  milletimizin en önemli değerlerinden birisi olarak gönlümüzün en müstesna yerinde taht kurmuştur.

 

Atatürk,  ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma hedefini, tam bağımsızlıktan hiçbir zaman ayrı düşünmemiştir. Atatürk’ün kurduğu ve gelecek nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni, tam bağımsız bir ülke olarak, sürekli daha ileriye taşımanın gayreti içinde mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz.

 

Bu amaçla, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 18 yıllık iktidarlarımız döneminde millî iradenin hâkim kılınmasına, siyaset alanının ve demokrasinin güçlendirilmesine, insan hak ve özgürlüklerinin genişletilmesine yönelik çok büyük reformlar gerçekleştirdik, yapısal düzenlemeleri hayata geçirdik.

 

Cumhuriyetimizin kurtuluşunun 100. Yılı olan 2023 vizyonumuz çerçevesinde de Atatürk’ün hedef koyduğu ilkelere ulaşmayı amaç edindik.

 

Atatürk’ün mücadeleci ve kurucu vasıflarını gelecek nesillerimize iyi anlatmalı, “en büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak ve daha da geliştirmek,  ileriye taşımak için üzerimize düşen görev ve sorumlulukları hep birlikte yerine getirmeliyiz.

 

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri, hayal ve idealleri, ilke ve gayreti, hedef ve arzuları günümüzde de halen canlılığını korumaktadır.

 

Atatürk, ileriyi gören bir lider, değerli bir komutandı.  Mondros Ateşkes Antlaşması’ndan sonra ortaya çıkan tehlikeli durumu görmüş ve harekete geçmişti. Erzurum Kongresi'nde "vatanın bölünmez bir bütün olduğunu" tüm Dünyaya ilan etti. Sakarya Savaşı sırasında söylediği "Vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça terk olunamaz" sözü de vatan sevgisini ve kararlılığını göstermektedir.

 

Atatürk hep milletine güvendi ve inandı. Tarihte büyük devletler kuran, tarihe yön veren, yüksek bir medeniyet seviyesine sahip olmuş Türk Milletinin büyüklüğüne inandı ve Türklüğü ile hep gurur duydu. Kahramanlık, vatan sevgisi, bilim ve fenne bağlılık, sanata değer verme gibi üstün özelliklere sahip kadim milletimizin, çağdaş Dünya içinde yer alacağına inandı ve hayatı boyunca da bunun için çabaladı. Sonunda da amacına ulaşarak modern Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini attı.

 

Yüz yıl önce olduğu gibi bugün de iç ve dış tehditlerle hain FETÖ terör örgütü ile mücadele ettiklerini, ancak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletimizin azim ve kararlılığı ile her türlü saldırıyı boşa çıkaracaklarını belirten AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, açıklamasını,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna fedakarca şehit ve gazi olan kahramanlarımızı rahmet, minnet, saygı ve şükranla anıyorum ifadesi ile tamamladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141