• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

MHP’den 1. Yerel Yönetimler Çalıştayı

MHP’den 1. Yerel Yönetimler Çalıştayı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muğla İl Başkanlığı’nca Yerel Yönetimler Çalıştayının 1’incisi Menteşe Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz’ın başkanlığında gerçekleşen çalıştaya Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Türk Ocakları Muğla Başkanı Hüseyin Akar, MHP MYK üyesi Oğuz Akarfırat,  Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kaya, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, “Cumhur İttifakıyla beraber 7 tane belediyemiz oldu. 7 tane belediyemizin 6 tanesini AK Parti 1 tanesi de MHP oldu. Ama belediye meclis üyeliklerinde ise adil bir çözümle Cumhur İttifakının her ilçede belediye meclis üyeleri oldu. sizlerle bir araya gelerek 1. Yerel Yönetimler Çalıştayımızı gerçekleştiriyoruz. Yerel Yönetimler Uzmanı Ertuğrul Işık, Belediye Meclis ve Denetim Komisyonunun Yetkileri ve belediyelerde gelir arttırma yöntemlerine yönelik sunum gerçekleştirecek” dedi.

“YUKARIYA ÇIKMAK ZORDUR MESELE ORADA KALABİLMEKTİR”

Ortaca Belediyesi’ni nasıl kazandıklarını ve o süreçte neler yaşadığını anlatan Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, “Belediyeyi aldığımız zaman makama gelirken şunu söyledim, Rabbim senin adaletinden ayrıldığımız gün ya bu makamı al ya da canımızı al diyerek 2 yılımızı geçirdik. Bu iki yıl boyunca ne davama ne Rabbime ne sizlere hayâ getirecek hiçbir şey yapmadık. Biz makama geldiğimizde önceki dönem belediye başkanından çok kötü bir belediyeyi aldık. Muhasebeyi çağırdım ve bir aylık gelirimi ve giderimi getirin dediğimde gelirin gideri karşılamadığını gördük. Bir yıllık bütçesi olan bir belediye spor tesislerinin 13-14 aydan beri elektrik kesilmiş bir belediye, 10 kilo çivi alamayan bir belediye ve 4 aylık akaryakıt borcu olduğu içinde akaryakıt alamayacak bir belediyeyle karşılaştık. Allaha hamd ediyorum ki bugün geldiğimiz noktada çalışma arkadaşlarım meclis üyelerimle çalışarak şuanda büyük işler yapan belediye haline geldik. Ama sizden bir isteğim var arkadaşlar yukarıya çıkmak zordur ama mesele orada kalabilmektir” ifadelerini kullandı.

“ANT OLSUN MUĞLA’YI HEP BİRLİKTE KUŞATACAĞIZ”

Konuşmasını MHP’li Bingöl Eski Belediye Başkanı Şehit Hikmet Tekin’i anarak başlayan MHP İl Başkan Yardımcısı Dr. Ferat Yüksel, Sayıca az olabiliriz. Ama lider Devlet Bahçeli mecliste çok az milletvekiliyle bugün fikirlerini Türkiye’de iktidar yapmıştır. Kürşat 40 çerisiyle Çin sarayını basmadı mı? Biz ne zamandan beri sayılarla MHP’yi Türk hareketini sayılarla ifade eder olduk. Bundan sonra bir kişiysek 1 kişiyiz. 10 kişiysek 10 kişiyiz. Ant olsun ki Muğla’yı hep birlikte yeniden kuşatıp milliyetçi hareketin kalesi yapmasak bize yazıklar olsun. Bunun için il başkanımın önderliğinde belediye başkanımız ve sizlerle birlikte her gün daha da iyiye gideceğiz. Diyorlar ki biz nasıl iktidarda değiliz? Belediye başkanı bizden değil ki nasıl hizmet edelim. Muhalefet ederekte hizmet edilir. Bu kadar aymaz CHP belediyesinin olduğu bir yerde onların eksiklerini anlatarak milliyetçi üretken belediyecilikten ne yapılması gerektiğini meclis kürsüsünden haykırarak gidilmedik yer bırakmayıp, halkın dertleriyle hemhal olup meclis kürsüsünden medya üzerinden her yerden ifade etmek bile milliyetçiliği ve üretken belediyeciliği ortaya çıkaracaktır. Fark ettirecektir. Liderimiz ve Cumhur İttifakının paydaşları mecliste bugün zillet ittifakının unsurlarına yaptığı muhalefeti maalesef ne İlçe başkanlarımız ne de meclis üyelerimiz CHP belediyelerinin olduğu ilçelerde bu kadar hizmetsizliğe rağmen bir gün doğru dürüst eleştiri yapıldığını görmedim. Ne hikmetse hem bizim belediyemizde ya da cumhur ittifakının diğer belediyelerinde en ufak bir şey olsa medya aracılığıyla hemen bir linç girişimi başlatılıyor. Ama yıllardır Muğla’yı çantada keklik gören hiçbir iş yapmadan bir eser bırakmayanlara hiç kimse sesini çıkarmıyor” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Yerel Yönetimler Uzmanı Ertuğrul Işık, Belediye Meclis Ve Denetim Komisyonunun Yetkileri ve belediyelerde gelir arttırma yöntemlerine yönelik sunum gerçekleştirdi.

Çalıştay, görüş ve önerilerin ardından sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141