MHP Muğla İl Başkanı Burak Demirel: “Basın, Demokrasinin Teminatıdır”

MHP Muğla İl Başkanı Burak Demirel: “Basın, Demokrasinin Teminatıdır”
Haber: Temel Irmak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muğla İl Başkanı Burak Demirel, 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, basın mensuplarının demokrasinin güçlenmesindeki rolüne dikkat çekti.

img-20250723-wa0019.jpg

Başkan Demirel mesajında, 24 Temmuz’un sansürün kaldırılmasıyla birlikte Türk basını açısından tarihi bir dönüm noktası olduğuna vurgu yaparak, şu ifadelere yer verdi:

“24 Temmuz, sansürün kaldırıldığı ve basın özgürlüğü adına önemli bir dönüm noktası olan anlamlı bir gündür. Türk basını, her daim milletimizin sesi, gözü ve kulağı olmuştur. Bu kutsal mesleği, fedakârca ve tarafsızlık ilkesiyle yerine getiren tüm gazetecilerimizi saygıyla selamlıyorum.”

Basının özgür ve ahlaki değerlere bağlı kalmasının, sağlıklı bir demokrasinin temel unsurlarından biri olduğuna dikkat çeken Demirel, “Basının özgür, tarafsız ve ahlaki değerlere bağlı kalması; demokrasimizin güçlenmesinin ve milletimizin doğru bilgilendirilmesinin temel şartıdır” dedi.

MHP olarak her zaman basın emekçilerinin yanında olduklarını belirten Burak Demirel, mesajını şu sözlerle tamamladı:

“Milliyetçi Hareket Partisi olarak; basın emekçilerinin her zaman yanında olduğumuzu, özgür basının milli birlik ve beraberliğimize katkı sunan en değerli güçlerden biri olduğunu ifade etmek isterim. Bu vesileyle başta Muğla’da görev yapan kıymetli gazetecilerimiz olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.