• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

MHP İlçe Başkanı Çakır: Memur İmzayı Atmasaydı İhaleyi İptal Mi Edecektiniz”

MHP İlçe Başkanı Çakır: Memur İmzayı Atmasaydı İhaleyi İptal Mi Edecektiniz”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ortaca İlçe Başkanı Kaan Çakır, Ortaca, Dalyan ve Dalaman’da uygulanmaya başlanan yol üstü otopark ücreti ile ilgili açıklama yaptı.

 

 

 

 

MHP İlçe Başkanı Çakır açıklamasında, CHP İlçe Başkanı Evren Tezcan’ın yaptığı açıklamaların Ortaca Belediyesine atılan iftira olduğunu söyledi.

 

Tezcan’ın yaptığı açıklamaları eleştiren MHP İlçe Başkanı Kaan Çakır; “Bildiğiniz üzere bu hafta başında CHP ilçe başkanı Evren Tezcan birilerinin eline tutuşturduğu imza listesi, bir de Ortaca Belediyesinin sosyal medyada yaptığı açıklama ile basın açıklaması yaptı. Dedi ki; ‘Halkı Kandırıyorlar.’ Sayın Tezcan; Milletin seçtiği bir kuruma; eline aldığın bir sayfadaki memur imzasıyla ‘halkı kandırıyor’ demek siyasi aymazlıktır, vatandaşa atılan en büyük yalan ve belediyemize atılan iftiradır.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezinin yaptığı davet üzerine ilçe belediyesini temsilen bir memur görevlendirildiğini aktaran Çakır, memurun toplantıya iştirak ettiğini söyledi.

“MEMUR İMZAYI ATMASAYDI İHALEYİ İPTAL Mİ EDECEKTİNİZ”

İlçe belediyelerinin ücretlendirme ve fiyatlandırma yetkisi olmadığını belirten Çakır; “Gündeme getirdiğiniz, imzayı atan zabıta memurunun Büyükşehrin planlayıp hazırladığı gündemi, ücretlendirmeyi, park yerlerini herhangi bir şekilde müdahale, değiştirme yada itiraz etme hakkı yada haddi var mıdır. Böyle bir komisyonda bırakın bu bahsettiğim eylemleri; ilçe belediyesinde dahi ücretlendirme, fiyatlandırma yetkisi dahi yoktur, olamaz. Yetki tamamen ilçe belediyesi meclisindedir. Diğer yönünden baktığımızda, velev ki gündemi imzalayan memur eğer o imzayı atmasaydı Büyükşehir Belediyesi Ortaca’da ücret almayacak, ihaleyi iptal mi edecekti. Tabi ki de iptal etmeyecek, o ücretleri alacaktı; yoksa nereden ödeyecektiniz Haksız tahsilatlarla mağdur ettiğiniz Minibüs, servisçi ve dolmuşçuların geri iade ücretlerini hem de faizleriyle. Bir memurun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman gürün’ün imzaladığı, zabıta daire başkanından tutunda, ulaşım daire başkanının imzaladığı bir düzenlemeyi imzalamasını gündeme getirmek, bu gündem üzerinden ‘Halkı Kandırmak’ gibi ağır tabirle saldırmak millete hizmet midir sayın Tezcan. Biz Halkı Kandırıyoruz, siz hizmet ediyorsunuz öyle mi.” dedi.

“İFTİRA ATMAK SİZE NE KAZANDIRACAK”

Muğla Büyükşehir Belediyesinin yaptığı otopark ihalesi ile Ortaca Belediyesinin alakası olmadığını vurgulayan İlçe Başkanı Çakır; “Otopark ücret kararı alınan Atatürk Caddesi ve Dalyan Gülpınar caddesinin Muğla Büyük Şehir Belediyesinin yetkisinde olduğunu hatırlatan Çakır; “Bu imza atılan mahallelerimizin ilçe belediyesinin yetki ve sorumluluk alanı dışında olduğunu bilmiyor musun. 2 Mahallemizde açık, net ve tartışmasız Muğla Büyükşehir yetki ve sorumluluğundadır. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır, bahse konu yerler ara sokak değil. sizin güdümünüzdeki ana caddelerdir. Bu ücretler açık ve net Muğla Büyük Şehir Belediyesinin yapmış olduğu ihaleyi kazanan firma tarafından alınmamış mıdır. Yoksa elinizde Ortaca belediyesinin yapmış olduğuna dair imzalı bir tutanak daha bulunmaktadır. Büyük Şehir Belediyesinin yaptığı ihaleye, Ortaca Belediyesi alakamız yok diye açıklama yaptı ise bunu anlamadan, analiz etmeden iftira atmak size ne kazandıracaktır yada ne kazandırmıştır.” İfadelerini kullandı.

İlçe Başkanı Çakır; “Sayın İlçe başkanı, Ortaca Belediyesinin insanları kandırdığını söylüyorsun, Tam tersine insanlarımızı; sizin, yalan, dolan ve talan siyasetinizden arındırmaya çalışmaktayız, mücadelemiz bu yöndedir. Küçük bir hatırlatma yapmak isterim ki vatandaşlarımızda anımsayacaktır; Döneminizde Sizde hatırlarsınız ki; Ortaca meydanına büyük bir afiş ile Sarıgerme’ya aquapark yapıyoruz demiştiniz. Sahi o park nerededir, Kumsalın altına yaptınız da biz mi göremiyoruz. Asıl yalan budur; bırakın aquapark yapmayı siz Sarıgerme’nin tahsisini dahi alamamış birisiniz. Ortacamızın neredeyse tüm yeşil alan ve kamusal alanlarını döneminizde çatır çatır Büyükşehre devrettiniz, şimdi gelmiş bizlere otopark ücretlerinde Ortaca Belediyesinin müdahili var diyorsunuz. Ayıptır, yalandır, günahtır.” diye konuştu.

“SİZİN İŞİNİZ UMUT SATMAK, BİZİM İŞİMİZ HİZMET ETMEK”

CHP İlçe Başkanlığının salgın döneminde yaptığı ziyaretleri de eleştiren Çakır; “Şahsınız Korona Virüs illetine rağmen kapı kapı gezerek, el öpüyor vatandaşlarımıza sahte umut dağıtarak sağlığını tehlikeye atıyorsunuz. Fark buradadır ki; sizin işiniz umut satmak, bizim işimiz hizmet etmek, vatandaşlarımızın sağlığı ve refahını düşünmektir. Ortaca halkımızı 2 sayfa yazı, 2 resimle kandıramazsınız sayın Tezcan.” düşüncesini dile getirdi.

MHP İlçe Başkanı Çakır sözlerini şöyle sürdürdü; “Çok tez canlı olmanız, size iyi gibi görünse de; size ve camianıza zarar verebilir. Bunu söylememdeki amaç şudur ki; Ortaca tarihinin hiçbir döneminde hiçbir siyasi ilçe başkanı, hiçbir belediye kurumuna, başkanına yada diğer parti mensuplarına hakaret, yalan, iftira etmemiş, kimseyi kutuplaştırmamış hep bir arada tutma, saygı, sevgi ve birlikte Ortaca’yız ilkesini kendine şiar edinmiştir. Size de tavsiyem kurumları ve insanları birbirine düşürmek, tartıştırmak yerine birliktelik mesajları vererek bu zor dönemlerde insanlarımıza bir nebze olsun destek olmak olmalıdır. Son Olarak madem siz altından kalkamayacağınız bir imza kağıdıyla gündeme bir konu getirdiniz; cevabınızı aldığınızı umarak bende size resmi bir imza tutanağı ile cevap vereyim; Siz açıklayın; 1 ay önce ayın 8. İnde Cumhuriyet Halk Partisi Olarak Atatürk heykeli önünde Boğaziçi Üniversitesi olaylarını protesto etmek amacıyla HDP ile attığınız imzalardan sonra, hiç utanmadan; Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna bu terör destekçileri, PKK sözcülerini nasıl getirdiniz. Nasıl utanmadan bir araya geldiniz. Siz nasıl Atatürkçüsünüz ki, ömrü vatan için cephelerde geçmiş, size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum diyen vatan ve millet sevdalısı Ata’mızın karşında bunlarla kol kola geldiniz.”

“İÇİ DOLU VE YAPICI ELEŞTİRİYE AÇIĞIZ”

Eleştirinin demokrasinin gereği olduğunu söyleyen Çakır; ”Sizlerin güzel ilçemiz Ortaca için yapılan her türlü hizmetin, doğrunun yanında yer almasını istiyoruz. Ancak tartışma yaratacak sonu dipsiz kuyu olan bu açıklamalarınız vatandaşımıza bir şey katmayacaktır. Her türlü olumsuzluklarda eleştiriye açığız, her zaman olacağız. Elbette ki muhalefet yapacaksınız demokrasinin temel unsurlarından biri olarak. Ancak içi dolu ve yapıcı olması hepimize ve ilçemize bir şeyler katacaktır.” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141