• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç: MHP’nin Atatürk ilke ve inkılaplarının koruyucusu ve takipçisi, vatanperver CHP seçmeniyle hiçbir sorunu olmadı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç: MHP’nin Atatürk ilke ve inkılaplarının koruyucusu ve takipçisi, vatanperver CHP seçmeniyle hiçbir sorunu olmadı
"Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantısı" Marmaris’te yapıldı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç, MHP Muğla İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantısı"na katıldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, Marmaris'te konuştu, "Sayın Cumhurbaşkanımız ile Dışişleri Bakanımızın yoğun temasları neticesinde Rusya ile Ukrayna arasındaki arabuluculuk yapacak tek ülke olarak öne çıkmış durumdadır" dedi.

20220319-155150.jpg

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Kılıç, Türkiye’nin siyasi ve stratejik konumu gereğince ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yoğun temasları neticesinde, Rusya ile Ukrayna arasında arabuluculuk yapacak tek ülke olarak öne çıkmış durumda olduğunu söyledi.

20220319-154747.jpg
Marmaris Grand Yazıcı Hotel Toplantı Salonunda düzenlenen "Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma" programına, MYK üyeleri Turan Şener, Serdar Soydan ve Oğuz Akarfırat, MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, MHP İlçe başkanı Kemal Kalemci, 27 dönem Muğla Milletvekili adaylari Ertuğrul Avci ve Temel Irmak, AK Parti Marmaris ilçe başkanı Ceyhun Gökmen ve Ülkü Ocakları Muğla  İlçe Başkanı Samet Yüce, MHP ilçe başkanları, partililer ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kılıç, toplantıların sıradan siyaseten yapılan toplantılar olmadığını, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla bugünkü CHP’nin gerçek yüzünü ortaya koymak olduğunu amacıyla düzenlendiğini vurguladı.
MHP’nin Atatürk ilke ve inkılaplarının koruyucusu ve takipçisi, vatanperver CHP seçmeniyle hiçbir sorunu olmadığının altını çizen Kılıç, sağduyu sahibi, gerçekleri gören ve gelişmeleri yakinen takip eden aziz milletin 18 Haziran 2023’te 6+1 yapılanmasına gereken cevabı vereceğinden emin olduklarını ifade etti.

20220319-163835.jpg
Kılıç, 28 Şubat’ta 6+1 partinin yaptığı toplantının sonucunun tam bir fiyasko olduğunu, ikinci 28 Şubat bildirisiyle açıklanan ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ taslağının temelsiz ve sonuçsuz olduğunu dile getirdi.
Yapılan toplantı sonrasında görünmez ortak HDP ile 6+1 partinin genel başkanlarının imzaladığı ve yayınladığı mutabakat metninde hiçbir şey söylenmediğini belirten Kılıç, “48 sayfalık sözde güçlendirilmiş parlamenter sistemi anlatan metinde bir kez dahi Türk Milleti ve Atatürk ifadesi geçmemiştir. Anayasanın ilk dört maddesine yer verilmemiş, Cumhurbaşkanının nasıl seçileceği tanımlanmamıştır. HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’ın 28 Şubat’ta Ankara’da kurulan zillet masası için ‘Bizi yok sayanı biz de yok sayarız’ demesinin ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yuvarlak masanın altındaki bölücü HDP’yi daha fazla saklayamamış, HDP’nin yok sayılamayacağını, HDP ile de görüştüklerini ve ihtiyaç olduğunda yine görüşeceklerini söylemiştir. Yorumu sizlere bırakıyorum.” diye konuştu.

20220319-155305.jpg
“BARIŞ GÖRÜŞMELERİ TÜRKİYE’NİN ÖNEMİNİ DAHA DA ARTIRMIŞTIR” 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 8 Mart 2022 tarihli TBMM Grup toplantısında yaptığı, “Coğrafyamızı değiştirme ihtimalimiz yoktur. Bunu aklımızdan geçirmeye hakkımız bile yoktur. Bu vatan kıyamete kadar bizimdir, bizim kalacaktır.” sözlerini hatırlatan Kılıç, şöyle devam etti:
“Ülkemizin siyasi ve stratejik konumunu hepimiz gayet iyi biliyoruz. ‘Dünyada sıcak savaş bitti’ derken, Ukrayna-Rus savaşı bu yorumun doğru olmadığını ve güçlü bir ordunun, güçlü bir savunmanın ne kadar önemli ve gerekli olduğunu gösterdi. Türkiye, siyasi ve stratejik konumu gereğince ve Sayın Cumhurbaşkanımız ile Dışişleri Bakanımızın yoğun temasları neticesinde Rusya ile Ukrayna arasındaki arabuluculuk yapacak tek ülke olarak öne çıkmış durumdadır. Her iki ülke arasında ve dünya liderleriyle gerçekleştirilen telefon trafiği ve Antalya’da Türkiye’nin arabuluculuğunda Rusya ve Ukrayna arasında yapılan barış görüşmeleri Türkiye’nin önemini daha da artırmıştır.”
Kılıç, kovid-19 salgının bütün dünyadaki olumsuz etkisini bertaraf edemeden çıkan Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle zor günlerden geçildiği bir sırada, muhalefetin ayçiçek yağı üzerinden gerçek dışı beyanlarla toplumsal panik halini körüklemesinin, “Yönetemiyorsunuz. Sebep yağ fiyatları, hayat pahalılığı sonuçtur. Türkiye bunu hak etmiyor” sözlerinin bühtan ve kaos çıkarmaya dönük iftiralar olduğunu ifade etti.

Kılıç, savaşın Türkiye’nin çok güçlü bir savunma sisteminin olması gerektiğini bir kez daha somut olarak göstermesine rağmen, savunma sanayindeki başarıların başta CHP’li yöneticiler ve Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yoğun bir şekilde olumsuz eleştirilere maruz kaldığına işaret ederek, “Gerek Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk Milleti’nin güvenliği için sınır ötesi askeri ve istihbarat yönlü operasyonlarımızı, gerek S-400 alımları ile ilgili tepkileri, gerekse konuşlandırılan S-400 füze bataryalarının yerlerinin nereler olduğunu öğrenme ve dış ülkelere duyurma niyetleri bizleri ve aziz milletimizi neyi amaçladıkları noktasında düşündürmektedir.” dedi. 
CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu’nun 26 Ekim 2021’de mecliste, “Tezkereye hayır” derken, birkaç gün sonra “Kandil’i başlarına yıkacağım” diye açıklama yaptığını anımsatan Kılıç, “Kandili başlarına yıkmak nasıl oluyor? Cevabını kendi de verememiştir. Sayın Kılıçdaroğlu hızını alamamış, 5 Kasım 2021’de büyükelçilere Türkiye’yi şikayet etmiştir. Ulu önderimiz, Türk Milleti’nden başka bir irade ve güç tanımamışken, şimdiki CHP yönetimi siyasi güç elde edebilmek için başta ABD olmak üzere AB ülkelerinden açıkça medet ummaktadır.” ifadelerini kullandı.

20220319-155738.jpg
“DAĞDA ELDE EDİLMİŞ STRATEJİK ÜSTÜNLÜĞÜN MECLİS’TE KAYBINA GÖZ YUMMAMIZ MÜMKÜN DEĞİLDİR”
Kılıç, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, binlerce askeri, polisi ve vatandaşı şehit eden PKK terör örgütü militanlarına, “barikat kuran arkadaşlar” diye hitap ettiğini, eli kanlı katiller sürüsünü “piknik yapan insanlar” olarak gösterdiğini ve YPG’li teröristleri masumlaştırdığını belirerek, şunları kaydetti:
“Unutulmasın ki, dağda elde edilmiş stratejik üstünlüğün Meclis’te kaybına göz yummamız MHP olarak mümkün değildir. CHP ile İP, HDP tarafından tutsak alınmıştır. Aziz Atatürk’ün ‘Dünyanın falan yerinde bir rahatsızlık varsa, bana ne? dememeliyiz. Böyle bir rahatsızlık varsa tıpkı kendi aramızda olmuş gibi onunla alakadar olmalıyız.’ sözlerine karşılık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Ne işimiz var Suriye’de? Ne arıyoruz Afganistan’da, Libya’da? Ne yapıyoruz Irak’ta?’ sözleri, bizatihi aziz Atatürk’le taban tabana zıttır, bütünüyle çelişmektedir. Karabağ’da Azerbaycanlı soydaşlarımız vatan topraklarını savunma mücadelesi verirken, Ermenistan saldırılarını ülkemizin de ortak olduğu doğalgaz nakil hatları üzerine yoğunlaştırırken, CHP’nin Karabağ’a cihatçı gönderildiği yalanıyla Azerbaycan’ın mücadelesine karşı çıkması akıl tutulmasıdır.”
Atatürk’ün kurduğu partinin meşum ellerin denetimine girerek, kökünden ve kimliğinden tehlikeli ölçülerde koptuğunu savunan Kılıç, Atatürk’ün partisi olduklarını savunanların, Atatürk’ün ilke ve değerlerine hakaret eder duruma geldiğini söyledi.

20220319-161712.jpg
“TERÖR ÖRGÜTLERİYLE BAĞLANTILI BU KÖR VE SAĞIR İTTİFAKIN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖRMÜŞTÜR”
Kılıç, kimin kiminle yol yürüdüğünü, nasıl bir planın içinde buluştuğunu, birbiriyle benzemez görünürde altı, gizli ortak HDP ile bir araya getiren ve ortak bir paydada buluşmalarını sağlayan asıl faktörlerin neler olduğunu, milli ve manevi hasletlerle bezenmiş her vatandaşın merak ettiğini ifade etti.
“Aziz milletimiz PKK, FETÖ ve kazanmak için gizli olarak görüştükleri Avrupa ve Amerika destekli strateji dernekleriyle, terör örgütleriyle bağlantılı bu kör ve sağır ittifakın gerçek yüzünü görmüştür.” diyen Kılıç, şunları aktardı:
“Belediyecilik ile devlet yönetme kavramlarını birbirlerine karıştıran CHP ve destekçisi İP uzun zamandır Cumhurbaşkanı adaylığı noktasında bir karara varamamış, Cumhur ittifakına ve adayı Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a karşı bu uğurda herkes ve her türlü grup ve zihniyetle anlaşır, gerekirse desteklerini alırız düşüncelerini sürdürmüşlerdir. Millet İttifakı ‘Hükümet gitsin, cumhurbaşkanı gitsin, her yer güllük gülistanlık olacak, her dert bitecek, herkes uçacak, her derdin çaresi millet ittifakı’, şeklinde açıklamalarına eminim kendilerinden başka hiç kimse, hatta kendileri bile inanmamaktadır. Milletimizin sıkıntılarına çare olabilecek zillet ittifakının ortaya koyduğu somut hiçbir çözüm önerisi de bulunmamaktadır.” 

20220319-171108.jpg

Partiye yeni üye olanlara rozet takıldı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141