• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Mete, Üstün'ün T.C. vatandaşı olmadığını ileri sürdü

Mete, Üstünün T.C. vatandaşı olmadığını ileri sürdü
Ak Parti İlçe Başkanlığı’ndan ayrılıp, Marmaris Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıklayan Kadem Mete ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) temsilcileri arasındaki ‘Türk’ ve ‘Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı’ tartışması yeni bir ivme kazandı.

“T.C. VATANDAŞI DEĞİL”

Kadem Mete, CHP Marmaris Gençlik Kolları Başkanı Erkan Üstün’ün T.C. vatandaşı olmadığını söyledi. CHP İlçe Başkanı Candan Yürekli’nin önceki gün gazetecilere gösterdiği Erkan Üstün’e ait kimliğin de geçersiz olduğunu kaydeden Mete,  söz konusu kişinin yaşını büyütmek için başvurduğu mahkeme tarafından Ermenistan'da doğduğu belirlenerek vatandaşlıktan çıkartıldığını iddia etti, “Sanırım bundan sonra savcılık gereğini yapacaktır” dedi. Mete’nin bu sözlerini duyan CHP’liler de olağanüstü toplanarak gazetecilerin karşısına geçti.

“CEVABI HUKUKÇULARIMIZ VERECEK”          

İlçe Başkanı Candan Yürekli, “Bu siyasi eleştiriden kişisel paylar çıkararak gencecik bir insanın özeli ile ilgili hiç de ahlaki olmayan açıklamalar yapmış olmasına anlam veremiyorum. Gençlik Kolu Başkanımız dahil tüm üyeliklerimiz Yargıtay bilgisi dahilinde gerçekleşmektedir. Bunu kendisi de bir başkan olarak çok iyi biliyor olması gerekir. Gençlik Kolu Başkanı Erkan Üstün’ün de bu bağlamda üyeliği ve başkanlığı devam etmektedir.

Konuşmasındaki içerikler yasal ve hukuki haklar ile ilgili olduğundan bu konularla ilgili cevabı Hukukçu Yönetim Kurulu Üyemiz Yüksel Dönmez verecektir” dedi.

“T.C. VATANDAŞIYIM”

Erkan Üstün ise şu sözleri kaydetti: “Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım.

Benim nüfus cüzdanım, ehliyetim, vergi kaydım, SGK belgem ve açık öğretimde okuduğuma dair okul belgelerim Türkiye Cumhuriyeti Devleti belgeleridir. Ben bu ülkede yaşıyorum ve yaşayacağım. İdari bir hatadan dondurulmuş olan nüfus kaydımdan yola çıkarak Kadem Mete’nin benim ve ailemin özelini hedef alan bu konuşmasını şiddetle kınıyorum. Beni neden hedef aldığını düşündüğüm zaman CHP Gençlik Kolu Başkanı olmamdan ve çalışmalarımdan dolayı olduğunu anlıyorum. Beni kişi olarak değil de siyaseten hedef alsaydı çok daha etik davranmış olurdu. Benim bu mağduriyetimle ilgili açmış olduğum dava süreci devam etmektedir. Kadem Mete mevkisi gereği önceki açıklaması için özür dilemesi gerekirken yine büyüklük göstermeyip daha da ağza alınmayacak ifadelerle belden aşağı vurmaya devam etmektedir. Benim özel hayatım üzerinden spekülasyon yaratmak ona ne kazandırmıştır? Bundan medet ummak nasıl bir vicdandır? Onu kendi vicdanı ile baş başa bırakıyorum.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141