• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 7 °C
  • Aydın 9 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Mete: Belediye Halkımızı Zarara Uğratmıştır

Mete: Belediye Halkımızı Zarara Uğratmıştır
AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete yazılı bir basın açıklaması yaptı.

 

 

 

 

 

 

Mete: “Bilindiği üzere 2015 yılında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Gürün ile dönemin Ulaşım Daire Başkanı Hamdi Alper Kolukısa tarafından oluşturulan ve “Ulaşımda Dönüşüm Projesi” adı verilen proje belediyemizi ve halkımızı büyük zarara uğratmıştır.

Bu proje kapsamında belediyemiz, “Büyükşehir Belediyesi” statüsüne geçtikten sonra Meclis kararıyla, 2015 yılında, taksicilerden taksi çalışma izin belgesi ve araç uygunluk belgesi;servisçilerden ise güzergâh çalışma izin belgesi ve araç uygunluk belgesi olmak üzere 4 ayrı ücret tahsil etmiştir.

Yasaya aykırı olan bu dört ayrı tahsilatla alakalı 2016 yılında İl Başkan Yardımcımız Av. Barış Eğilmez tarafından meclis kararının iptali için Bodrum Şoförler Odası adına dava açılmıştır. Bu sayede Muğla Vergi Mahkemesi belediyenin plâka devir, güzergâh, araç uygunluk ve çalışma izin belgelerinden ücret alınmasının kanuna aykırı olduğuna hükmetmiş, Meclis kararını 2017 yılında iptal etmiştir. Fakat Muğla Büyükşehir Belediyesi hukuka aykırı olarak 2017, 2018 ve 2019 yıllarında bu ücretleri tahsil etmeye devam etmiştir.

Partimizin hukuki süreci yakından takip etmesi sonucunda, 2019 yılında Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf Mahkemesi) ve Danıştay incelemesiyle iptal kararı kesinleşmiş, 1 Ocak 2021’de en son alınan mahkeme kararıyla, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nce haksız tahsil edilen tüm bu ücretlerin şoför esnafına yasal faiziyle birlikte iadesine hükmedilmiştir. Buna göre belediyenin 10 bin

şoför esnafına yaklaşık 700 milyon TL geri ödemesi gerekmektedir.

Burada, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı’nın 2014 yılından bu yana uzlaşmacı olmayan tavırlar sergileyerek hem şoför esnafından hukuksuz şekilde para tahsil etmesi hem de faiz giderlerini vatandaştan aldığı vergilerle ödeyerek halkı büyük zarara uğratması sonucu ortaya çıkmıştır. Her zaman olduğu gibi, Sayın Belediye Başkanı kendisinden olmayanları burada da ötekileştirmiştir.

Bunun bir başka örneği de, yakın zamanda Bodrum’da “Belediye Başkanları Koordinasyon Toplantısı” adı altında düzenlenen fakat sadece CHP’li altı ilçe belediye başkanına davet gönderilen, CHP’li olmayan belediye başkanlarının katılamadığı toplantıdır.

Bilindiği üzere daha önce yine aynı altı belediye başkanıyla birlikte bir video klip çekilmiş, ikinci konutları Muğla’da olan vatandaşlara, ikametgâhlarını Muğla’ya almaları konusunda çağrıda bulunulmuştu. Biz ise bu çağrının sadece altı belediye başkanıyla yapılmasını eleştirmiş, ilimizde on üç belediye başkanı olduğunu Sayın Osman Gürün’e hatırlatmıştık.

 Şimdi kendisine bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ki Muğla’da altı değil on üç belediye başkanı bulunmaktadır ve Sayın Osman Gürün sadece Menteşe’nin değil Muğla Büyükşehir’in belediye başkanıdır. Muğla’mızın ötekileştirilmeye değil birlik ve beraberlik içinde vatandaşların sorunlarını çözmeye ihtiyacı olduğu; dostluk, kardeşlik, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmamız gereken şu günlerde Sayın Osman Gürün’ün ayrımcılık yapması Muğla’mızın menfaatine aykırı bir davranıştır.

Hele ki hâlâ çözülemeyen ve Muğla’nın en büyük sorunu olan imar sorunu konusunda biz kendisine defalarca el uzatmışken Sayın Başkan’ın maalesef Muğla’yı altı tane belediyeden ibaret saymakta inat etmesi Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatına yakışmamaktadır.

Umuyoruz ki Sayın Osman Gürün, yaptığı bu yanlışlardan ve inadından bir an önce vazgeçer, bir daha da oluşturduğu projelerle haksız kazanç sağlamaya çalışmaz ve milletten topladığı vergilerle faiz ödemek zorunda kalmaz.  Saygı ve sevgilerimle.” Dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141