• BIST 9876.23
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Memleket Partisi İlçe Başkanı Serdar Karaağaç; Belediyeden randevu talebimize hala cevap verilmedi

Memleket Partisi İlçe Başkanı Serdar Karaağaç; Belediyeden randevu talebimize hala cevap verilmedi
Marmaris’te teşkilatlansını tamamlayan Memleket Partisi İlçe Yönetimi düzenlenen bir kahvaltı organizasyonunda ilçe basını ile bir araya geldi.

 

 

 

 

 

 

Kahvaltı sonunda basına bazı açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Serdar Karaağaç şunları söyledi.

“Bildiğiniz gibi çok genç ve yeni kurulmuş bir partiyiz. 2 buçuk ay gibi kısa bir sürede teşkilatlanmayı başardık. 
İlçemizdeki siyasi parti temsilciliklerini ve kurumları ziyaret edip fikir alış verişinde bulunduk. Tabiiki bizlere randevu verenler siyasi partilere. Marmaris belediyesinden de randevu talebimiz oldu. 3 ay oldu sanırım, geri dönerseler ziyaret edeceğiz.
Şu anda 56 ilde 25 bin aktif üyenizle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Öncelikle Marmaris örgütü olarak yaptıklarımızdan bahsetmek istiyorum. Öncelikle kurum ziyaretlerimize başladık. Akabinde vatandaşlarımızın dertlerini direk ilk ağızdan alıp ilgili yerlere de iletmekle yükümlü olduğumuzun bilinciyle İlçe Örgütümüz olarak sahaya inme kararı aldık. İlk olarak otogar esnafımızla bir araya geldik. Bu ziyaret sonucunda ciddi bir sıkıntıyı biz de gündemimize aldık. Güvenlik amaçlı x-ray uygulaması nedeniyle yolcuların kolay olan geçişleri tel örgülerle kapatılmış durumda. Yolcular ellerinde valizlerle uzun bir yol yürümek zorunda kalıyor. Bu durumdan hem yolcular hem de otogar esnafı şikayetçi. Tabii ki güvenlik önlemleri çok önemli ancak insanların da hayatını zorlaştırmamak lazım. Büyükşehir Belediyemizden talebimiz, bu alana acilen bir düzenleme yapılması yönünde olacaktır. Yolcuların güvenliği ve rahatı bir an önce sağlanmalı.

Otopark gelirleri Marmaris Belediyesine verilmeli 

“Biliyorsunuz yollarımızda paralı otopark uygulaması başladı. Otopark Marmaris’in yıllardır süre gelen sorunlarından bir tanesi. Özellikle yaz sezonunda yaşanan yoğunlukla otopark sorunu marmaris’i canından bezdirmeye başladı. Yol kenarlarından yapılan otoparklar neticesinde ise vatandaşlarımızın kendi evlerini önüne araçlarını para ile park etmeye başlaması hiç hoş olmayan bir durum. Trafiği rahatlatmak için yolların paralı otopark olması belki kabul edilebilir ancak, bunun gelirinin de mutlak suretle Marmaris Belediyesine kalması en büyük temennimizdir. Taşeron şirketler tarafından bu kazancın götürülmesi parti olarak hiç hoş karşılamadığımız bir durum. “
Liman yeniden düzenlenmeli
“Marmaris turizminin vitrini konumundaki liman bölgemizin hali üzüntü verici. Yerdeki taşların neredeyse hepsi kırılmış durumda. Bu sorun yıllardır çözülemedi. Buraya bir kere kaynak aktarılmasını ve düzeltilmesini talep ediyoruz. Liman bölgemize hiç yakışmayan görüntüler var orada. Bir an önce bu alan düzenlenmeli ilçenin prestij bölgesi hak ettiği standart’a getirilmeli”

Afet durumlarında organize olmak için tedbirler şimdiden alınmalı
“Hepimiz afet döneminde sahadaydık. Vatandaş üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Ancak gördüğümüz ve tespit ettiğimiz çok önemli bir aksaklık vardı. Yardım malzeme bolluğu maalesef kurumlar arasındaki koordinasyonsuzluk ve organizasyon eksikliği yüzünden heba oldu. Doğru yerlere ulaşamadı. Alternatif bir sürü yardım toplama merkezleri oluşturuldu. Belediye ayrı bir yerde kurdu. Siyasi partiler kendileri şov maksatlı yerler kurdular, Kızılay ayrı bir yer kurdu. Valilik, Kaymakamlık ayrı bir yer kurdu. Hiç de hoş olmayan görüntüleri oralarda hep birlikte gördük ve kaydettik. Genel başkanımız da buraya yaptığı ziyarette bir tek cümle kullanmıştı bende burada aynı cümleyi tekrarlayacağım. Afet sırasında sahada vatandaş vardı. Maalesef Devlet ve ilgili kurumlar çok dağınıktı. Neredeyse yok gibilerdi. Çok büyük bir afet atlattık. Hepimize geçmiş olsun. Ama böyle durumlarda organize olması gereken yetkililer, bunun tedbirini şimdiden almalılar."


İmar üzerinden oy kaygısı...
“Köylerimizin en temel sorunu olan imar sorununa değinmeden geçemeyeceğim. Vatandaşlarımız bunu iliklerine kadar hissediyorlar. Topraklarınız var ama ne ev yapabiliyorsunuz, ne tadilat yapabiliyorsunuz. Yaparsanız kaçak durumuna düşüyorsunuz. Ceza alıyor, yıkımlara uğruyorsunuz. Değim yerindeyse kendi yerimizde, kendi paramızla rezil oluyoruz. Bu sorunun ivedilikle çözülmesi gerekiyor. Bu tek bir kurumun sorumluluğunda olan bir iş değil. Ama burada hizmet vereceğini vadeden bütün siyasi partilerin temsilcileri burada var. Peki neden el birliğiyle bu sorun için hareket edemiyoruz? Neyi bekliyoruz?  Birinin artık çıkıp bunun cevabını vermesi lazım. Buradan açık çağrımdır. Lütfen bütün siyasi partiler bir an önce bir araya gelelim. Bu konuda kimin üzerine ne düşüyorsa yapsın. Bu işten siyasi rant elde etmek doğru değildir. Sonuçta siyaset halka çözüm üretmek için vardır. Bundan oy kaygısı duyanlar varsa lütfen siyaset yapmasın.”

Esnaflarımız mağdur ediliyor...
“19 Mayıs Gençlik Meydanında geçmişten beri kurulan satış etkinlikleri oluyor. Bunlar aslında bir panayır havasında başladı. Sadece yılbaşı etkinliği olarak bir iki haftalık düzenlemeler halindeydi. Fakat artık görüyoruz ki sezon ortasında hem de aylarca orada satış etkinlikleri devam ediyor. Bunun çok doğru olmadığını biliyoruz ve esnafında bu konudan çok şikayetçi olduğunun farkındayız. Orası bir satış meydanı değil halkın toplanacağı ve iyi vakit geçireceği bir meydandır. Bu tarz panayır gibi şeyler sadece özel günlerde ve kısa süreli yapılmalıdır. Bunu doğru dürüst ve insanların ekmeği ile oynamadan yapmak lazım.
Yıkılan Belediye binası bir an önce yapılmalı
“Belediye binamız yıkıldı. Evet çok eski ve yıkılıp yeniden yapılması gereken bir binaydı. Bunun hepimiz bilincindeyiz. Ama bu işleri yaparken biraz halka danışmak lazım. Yıkmadan önce yerine yapacağınız şeyin planını, projesinin ve hatta çeşitlerini ilan edip İlçe yaşayanının tercihine bırakmak lazım. Yıkılan binanın yerine ne yapılacak? Hiç birimiz bilmiyoruz. Çünkü anlatmıyorlar bize. Tamam yıktınız ama yerine ne yapacaksınız? Veya Neden yapmıyorsunuz? Neyi Bekliyorsunuz? Sezon da bitti. Bir planınız projeniz var mı? Merak ediyoruz. Kulağımıza gelen bazı şeyler var. Bunlara lütfen yeltenmeyin. O alan rant kapısı yapılacak yer değildir. Orası Marmaris’in yıllardır en önemli sembolü olan, belediyesinin yeniden yükselmesi gereken bir yerdir. Lütfen oraya düzgün bir yarışma açın ve orayı Marmarislilerin yararlanabileceği sosyal tesis haline getirin. “

Taşhan'ın betonlaşmasına karşıyız...
“Biliyorsunuz Taşhan bölgesinde korkunç bir imar yapılaşma planı vardı. Marmaris Belediye Meclisindeki temsilcimizin Duran İlgün'de içerisinde bulunduğu muhalefet grubunun bu işi mahkemeye taşımasıyla şimdilik bu iş ötelendi. Ama bu konuda çok açıkça ilan etmek istiyorum ki Marmaris gibi bir cennetin giriş kapısına yüksek yoğunluklu ve yüksek katlı betonlaşmaya ben buradan partim adına hayır diyorum. Beton yığını içerisinden Marmaris’e giriş yapılmamalıdır. Orada kimlerin arazileri var bilmiyorum ama bu konuyu kendileri de bir daha gözden geçirsinler. Bu imar planı mutlaka revize edilmelidir.


HALK A.Ş söylendiği gibi şeffaflaştırılmalıdır
“Halk A.Ş. diye belediyemize ait bir şirket var. Bir şekildekurulan bu şirketin işletilmesine başlanmadan önce Belediyemizin bir sözü vardı. Son derece şeffaf yönetileceğini, ekstra istihdam sağlanacağını ve halk yararına işler yapılacağını beyan etmişlerdi. Şu anda bunun böyle olmadığını görüyoruz. Bir an önce Halk A.Ş.’nin tüm hesaplarıyla beraber şeffaf bir şekilde halkımızın gözü önünde işletilmesi gerektiğini bir kere daha hatırlatma ihtiyacı duyuyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız." Dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141