• BIST 9549.82
  • Altın 2475.524
  • Dolar 32.4926
  • Euro 34.5777
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 27 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 22 °C

Mehmet Oktay: İngiltere’nin Kararı İvmeyi Düşürdü

Mehmet Oktay: İngiltere’nin Kararı İvmeyi Düşürdü
Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay; CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’u ağırladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Muğla’daki 32 sahada JES yapılması için ihaleye çıkılmasına Marmaris’ten tepki gösterdi.  Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ı ziyaret eden Öztunç, “Dün Muğla için kara bir gündü. Böyle bir güzelliğe, böyle bir cennet köşeye bu neden yapılır?” diye konuştu. Belediye Başkanı Oktay da çevre için mücadele edeceklerini söyledi.

 

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay; CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’u ağırladı. CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban ve Burak Erbay, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ve Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı’nın da katıldığı ziyaretin konusu turizm ve Muğla’nın 32 noktasının jeotermal enerji santrali (JES) yapılması için ihaleye açılması oldu.

6j0a0418-min.JPG

Marmaris’in 5 farklı noktasının da içinde bulunduğu Bodrum, Datça, Dalaman gibi ilçeleri de kapsayan 32 alanda yapılacak JES’lerle ilgili ihalenin 7 Ekim’de Resmi Gazete’de yayımlandığını söyleyen Öztunç, “Dün Muğla için kara bir gündü. 32 sahada jeotermal arama ihalesi çıkartıldı. Bunun 4’ü de Marmaris’te. Böyle bir güzelliğe, böyle bir cennet köşeye bu neden yapılır? Türkiye delik deşik edilmek isteniyor. Bu doğa, bu güzellik hepimizin. Bize atalarımızdan miras kaldı, bizlerin de gelecek kuşaklara bırakması gerekiyor” dedi.

“Birden bire ne oldu da Muğla akıllara geldi?” diyen Öztunç, “Çünkü kasa boş. Bu nedenle Türkiye’nin cennet köşesi Muğla satılmak isteniyor. Sayın Cumhurbaşkanı’na Marmaris’ten çağrı yapıyorum; artık dur” açıklamasını yaptı.

11-min-jpg1.jpg

İNGİLTERE’NİN KARARI İVMEYİ DÜŞÜRDÜ

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da ziyaret için teşekkür ederek “Marmaris’in ekonomisi büyük oranda turizme bağlı. Tüm dünyanın içinde bulunduğu pandemi sürecinden kaynaklı bu olumsuzluğu en fazla hisseden yerlerden bir tanesi de Marmaris oldu. Her ne kadar biz turizm sektörüyle ilgili geçmişte çok çalışma yapsak da bu çalışmalar bayağı sekteye uğradı. Ancak yeni normalleşme süreciyle birlikte yine bir toparlanma süreci yaşadık. Ama bölgemizin ana pazarı olan İngiltere’nin geçtiğimiz hafta aldığı karar nedeniyle Marmaris tekrar aşağıya doğru giden bir ivmenin içerisinde yer aldı. Bu kararın açıklanmasından bir hafta önce çok olumlu gelişmeler yaşanmıştı. Önemli tur operatörlerinden Jet2 Holidays ile bir anlaşma yapmış ve Kasım ortasına kadar uçak seferi koymuştuk. Bu tüm işletmelerimize moral olmuştu. Ama bu son gelişme motivasyonumuzu zedelese de umutsuzluğa kapılmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadesini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ise Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüsle ilgili verileri doğru açıklamadığını savunarak, “Eğer bu rakamlar doğru olsaydı İngiltere’de güvensizlik oluşmayacaktı” diye konuştu. Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ve beraberindekiler daha sonra CHP İlçe Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenledi.

HABERİN VİDEOSU...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141