• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

MÇD Körfez Ve Azmaklar Analiz Raporları Açıkladı

MÇD Körfez Ve Azmaklar Analiz Raporları Açıkladı
Çalışmalarımız ile Turizme zarar veriyormuşuz...(!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marmaris Çevrecileri Derneği (MÇD) Başkanı Ahmet Kutengin Körfez Ve Azmaklar Analiz Raporları Açıkladı.

 

 

Başkan Kutengin: “MÇD olarak Üniversiteler ile 2011 den beri Üniversiteler ile gerçekleştirdiğimiz Çevre çalışmaları bizim Turizme zarar verdiğimiz olarak algılandığını duymaktayız. Hiç bir ilgili ve yetkililerin dikkatini çekemediğimiz gibi içlerinde konunlar hakkında hiçbir bilgisi olmayanlar dahil MÇD ye kızanlar için 2014 de gerçekleştirdiğimiz Yalancı Boğaz arıtma- Körfez-Azmaklar-Derelere ait analiz raporlarının bazılarını belki bir faydası olacağı ümidimiz ile bilgilerine sunmaktayız. Yıl 2021 bugüne kadar bu bölgelerin ne duruma geldiğini aynı çalışmaları yaparak MÇD'ye cevap vermelerini dileriz..

001-003.jpg

Deniz Salyası gibi çevre felaketleri hep bu düşünce ile ve alınmayan tedbirler ve duyarsızlıklar ile meydana gelmektedir. Körfezi ve koyları kaplayan Balon Balığı, Uzun dikenli deniz kestaneleri , Anemonlar, Aslan balıkları Körfezdeki kirliliğin ilk habercileridir.11 Yılını dolduran bir çevre derneği olarak tüm çevre olumsuzluklarını ve tahribatlarını da takip etmekteyiz. Marmaris'e doğaya ve çocuklarımızın yarınlarına da borcumuzun olduğunu düşünerek ayrıca Turizme zarar değil Marmaris'in ve doğanın korunmasını sağlamak amacı ile mücadeleye devam edeceğiz. Marmaris'e ve çevreye duyarlı kamuoyunun taktirlerine sunarız...

 

 

MARMARİSTE TURİZM

Başkan Kutengin: “Tur Teknelerinde yüksek seste müzik eşliğinde, Köpük partileri Sayın Kaymakamımız Ertuğ Şevket Aksoy tarafından önlenmiş idi. Ayrıca, Safari turlarında Seyir sırasında arabadan arabaya Su tabancası savaşları trafikte tehlike yarattığından durdurulmuştu. Yeni Turistik uygulama? Safarilerin güzergahın da ve Değirmen yanı ve orman içinde Köpük Partilerinin düzenlenmesinin Çevreye zarar verip vermediğini sayın Yetkililerimizin bilgilerine sunmaktayız.”

 

İKİNCİ BİR MERMER OCAĞIMI

 

Başkan Kutengin MÇD Olarak soruyoruz.

Marmaris’te mevcut ve yasal bir Mermer ocağı varken İçmelere bağlı Asparan mevkiinde Orman içinde ikinci bir mermer ocağımı açılıyor?..

Kaz dağları tahribatını hatırlatan görüntüler veren Ocak faaliyetinden Orman İşletme Müdürlüğünün ve ilgili makamları haberi olup olmadığını, MÇD Olarak soruyoruz. Ayrıca yeni bir girişim olup olmadığını, kimlerin izin verdiğini ruhsatlarının mevcut olup olmadığını da araştırıyoruz.” Dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141