Martı otelde basın toplantısı
Marmaris'in öncü ve lokomotif turizm tesislerinden Martı Otelleri Genel Müdürü Ali Hazal ve Martı Grup Kurumsal İletişim Müdürü Can Dilek Marmaris Medyası ile bir araya geldi. Yazılı ve görsel medyanın temsilcilerinin ilgi gösterdiği yemekte konuşan Genel Müdür Ali Hazal; otellerin kaliteli hizmet anlayışı ile turizm sezonu doluluk oranını % 96 olarak geçirdiğini ve çok iyi bir turizm yaşadıklarını kaydetti. Martı Grubunun sosyal sorumluluk projelerine bundan sonra daha çok imza atacağını ifade eden Martı Grup Kurumsal İletişim Müdürü Can Dilek yeni yatırımlarında yolda olduğunu belirtti.
Yemekte buluşma ilgili genel bilgi veren Martı Otelleri Genel Müdürü Ali Hazal turizm sezonu ve grubun faaliyetleri hakkında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
Martı Otelleri Genel Müdürü Ali Hazal;Marmaris'te görev yapan basın mensupları ile bir öğlen yemeğinde bir araya gelerek hem kendimizi anlatmaya hemde basın mensuplarının grubumuzla ilgili görüş ve önerilerini dinlemek istedik.
Büyümeyi hedefleyen, hizmet kalitesini yükseltmeyi amaçlayan bu yönde çıtayı yükselterek ilerlemek istiyoruz grup olarak. Sezonu kapatmaya başladığımız bu aylarda önümüzdeki yılın hesaplarını yapıyoruz. Marmaris bir dünya markası olurken ülkemize de fayda sağlayacaktır bu artı pozisyonu.
Çok iyi bir turizm sezonu geçirdik. Sezonu 2 Nisan'da açtık. Doluluğumuz % 96 larda. Beklediğimiz hedeflediğimiz rakamlara ulaştık. Önümüzdeki yıllarda bu doluluk rakamları daha da artacaktır. Geçtiğimiz yıla oranla bu yıl % 103 bir artış sağladık.
Marmaris dışarıda yeterince tanıtılmıyor. Hatta olumsuz yönde tanıtılıyor. Halbuki bu kadar doğal güzelliği bulunan bir turizm kenti daha iyi tanıtılmalı. Kültür ve sanat projelerine destek vermeye hazırız. Daha öncede olduğu kültür ve sanat desteğimiz artarak devam edecek. Yeni fikirlere her zaman açığız. Bu konuda özellikle basın mensuplarından gelecek olan teklifleri de değerlendirmeye alacağız. Bunun için basın mensupları ile bir araya geldik.
Marmaris turizmi ivme kazanmalı. Kaliteli turizm anlayışı yerleşmeli. Bizler son yıllarda Martı grubu olarak kaliteli malzeme kullanımı ve kaliteli hizmet verme konusunda taviz vermedik. Bunun karşılığını da kaliteli turist ağırlayarak aldık. Kaliteli turizm için oteller üstlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmeli. Bizler kaliteden ödün vermedik. VİP turizme önem vermeye devam edeceğiz. Suit odalarımızın sayısını artıracağız. Özel servisler ile kaliteli turist daha fazla gelmeye devam edecektir. Bu bağlanma yeni pazarlar buluyoruz. Özellikle Kazakistan, Özbekistan ve Azerbeycan'da çalışmalarımız oldu. Zengin turistleri Marmaris ağırlayabilir. Bunun çalışmalarını çok iyi yapmak gerekir.
Marmaris'in doğası turistleri çok mest ediyor. Bir çok otelde kaliteli hizmet veriyor. Turist otelden ayrıldığında şikayetlerde başlıyor. Özellikle taciz konusu bu şikayetlerde önemli bir yer tutuyor. Turist otelde aldığı kaliteli hizmeti şehirde alamıyor. Taksicisinden, esnafına kadar herkes kendine bir çeki düzen vermeli. Turizm anında tepki veren bir sektördür. İyi davranırsan iyi karşılık görürsün. Bunun içinde herkes kendi bindiği dalı kestiğini unutmamalı.
Turizm polisi olmalı. Dil eğitimi almış turiste ilgili polis olmalı. Dürüst satıcı olmalı herkesim. Her kesimden insan iyi davranmalı hizmet kalitesini yükseltmeli.
Martı grup olarak turistik tesisleri yenileneceğiz yeni yatırımlarda yapacağız. Bunun açıklamalarını önümüzdeki aylarda sizlerle paylaşacağız dedi.
Martı Grubunun sosyal sorumluluk projelerine bundan sonra daha çok imza atacağını ifade eden Martı Grup Kurumsal İletişim Müdürü Can Dilek yeni yatırımlarında yolda olduğunu belirtti. Can Dilek; Martı grubu olarak iletişimde de Marmaris'te bundan böyle yeni bir sayfa açıyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimizin yanı sıra medyamızla da daha iletişim halinde olacağız. Bunun hem Marmaris'e hemde bizlere çok faydası olacağından şüphemiz yok dedi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.