• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Marmaris’te depremzedelere yönelik çalışmalar değerlendirildi

Marmaris’te depremzedelere yönelik çalışmalar değerlendirildi
Muğla Valisi Orhan Tavlı depremden etkilenen bölgelerden Marmaris’e gelen vatandaşlarımız için yapılan çalışmaları yerinde gördü,

yapılan çalışmalar ile afet bölgesine gönderilen yardımların koordine edildiği ve değerlendirildiği toplantıya başkanlık etti.

 

Türkiye’nin en büyük felaketlerinden biri olarak tarihe geçen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Muğla’nın tüm ilçelerinde depremzedeler için yapılan çalışmalar da tüm hızıyla devam ediyor.

 

Marmaris’te Depremzedelerimizi karşılama noktası olarak belirlenen Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelini ziyaret eden Vali Orhan Tavlı Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy ve ilgilerden yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 

 

Uygulama Otelinde ilk olarak depremzede kayıt masasını ziyaret eden Vali Orhan Tavlı, barınma yerlerine yerleştirilen depremzedeler ile görüştü, ayrıca otelde kurulan revir ve sosyal market gibi alanlarda incelemelerde bulundu.

 

Ziyaret ve İncelemelerin ardından Vali Orhan Tavlı başkanlığında yapılan toplantıda Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy deprem bölgesine yapılan yardımlar ve Marmaris’e gelen vatandaşlarımıza yönelik yapılan çalışmaları sunum eşliğinde anlattı.

 

Afet bölgesine yapılan yardımlara hız kesmeden devam ederken diğer yandan şehrimizde misafir ettiğimiz depremzede vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşılamak ve yaralarını sarmak için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Vali Orhan Tavlı şimdiye kadar Marmaris’ten deprem bölgesine  125 tır ve 7 kamyon insani yardım malzemesinin karayoluyla ve askeri gemilerle gönderildiğini, bunun yanında Marmaris’te 6 Binin üzerinde depremzedeye barınma hizmeti verildiğini ifade ederek bu zor dönemde depremzede vatandaşlara kapılarını açan otel sahiplerine teşekkür etti.

 

Çok büyük bir afet yaşandığını ve bölgenin çok soğuk olduğunu belirten Vali Orhan Tavlı “Deprem bölgesine yapılan yardımları aksatmadan ilimize gelen vatandaşlarımıza da yardım elimizi uzatarak yaraları hep birlikte saracağız. Misafirlerimize yeme içme ve barınma hizmetinin en iyisini sunabilmek için tüm gücümüzle sahada ve depremzede vatandaşlarımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.

 

Yaşanan deprem felaketinin ardından başlayan Muğla’nın “Dünyanın İncisi” olarak bilinen turistik ilçesi Marmaris’te ve tüm ilçelerimizde depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için aralıksız devam eden çalışmaların her türlü takdirin üzerinde olduğunu belirten Vali Orhan Tavlı Hayırsever vatandaşlarımız, iş insanlarımız, otelcilerimiz ve yöneticilerimiz başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

 

7 gün 24 saat hizmet veren karşılama merkezinde çay, kahve ve sıcak çorba ikramının yanında sağlık, psiko sosyal destek, rehberlik ile iş ve meslek danışmanlığı gibi destek hizmetlerinin de sunulduğunun belirtildiği toplantıda Marmaris’te 73 oteldeki 1400 kişiye yemek hizmeti sağlandığı, Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri ve gönüllü öğretmenlerden 276 kişilik rehber öğretmen ekibi oluşturularak her ailenin bir rehber öğretmen ile eşleştirildiği, Şoförler Odası tarafından oluşturulan araç havuzundan temin edilen araçlar ile depremzede misafirlerimiz rehber öğretmeni eşliğinde kalacakları otellere yerleştirildiği ifade edildi.

 

Marmaris’te yapılan çalışmalar ile afet bölgesine gönderilen yardımların koordine edildiği ve değerlendirildiği toplantıya Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın yanı sıra Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Sibel Kısa, Marmaris Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Evrim Koçlar Çağlayan, Marmaris İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Murat Çam, Marmaris İlçe Emniyet Müdür V. Oktay Kapsız, Marmaris Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yeşim Köksal, İlçe Yazı İşleri Müdürü Esma Doğan Candan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İmran İnce, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nejmettin Kaya, Meteoroloji Müdürü Mehmet Altu katıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141