• BIST 8770.44
  • Altın 2238.232
  • Dolar 32.3371
  • Euro 35.1083
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Marmarislilerin projeye desteği sürüyor

Marmarislilerin projeye desteği sürüyor
Kızılbük GYO tarafından

Kızılbük GYO tarafından Marmaris İçmeler’de inşa edilen Kızılbük Thermal Wellness Resort otel ve devre mülk projesine yerel halkın ve bölgedeki meslek örgütlerinin desteği artarak devam ediyor. İçmeler S.S. 38 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Sezai Şahin, Marmaris Postası Gazetesi’ne verdiği geniş röportajda, projenin Marmaris’e ve İçmeler’e sağlayacağı faydalara vurgu yaparak desteğini açıkladı.

 

30 Eylül 2022 tarihli Marmaris Postası Gazetesi’nde çıkan Metin Yasan imzalı özel haberde, Kızılbük GYO tarafından Marmaris İçmeler’de inşa edilen Kızılbük Thermal Wellness Resort otel ve devre mülk projesini, yöre halkının gözünden ele aldı. Haberde; ÇED kararı ile ilgili yasal sürecin devam ettiği hatırlatılırken, İçmeler S.S. 38 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Sezai Şahin’in değerlendirmelerine yer verildi.

“Hem Marmaris hem İçmeler için son derece önemli bir yatırım”

İçmeler S.S. 38 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı, aynı zamanda İçmeler Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili olan Sezai Şahin, son günlerde kamuoyunu bir hayli meşgul eden İçmeler Mahallesi Kızılkum mevkiinde devam etmekte olan Kızılbük GYO’ya ait devre mülk projesi için çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Söz konusu projenin temelinin bundan 37 yıl önce Hattat Holding’in yatırımı olarak merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından atıldığını hatırlatan Sezai Şahin, şirketin iflası nedeniyle uzun yıllardır atıl duran inşaatın tamamlanacak olmasının hem İçmeler hem de bölge turizmi için çok olumlu bir gelişme olduğunu vurguladı. Haberde, Şahin’in şu açıklamalarına yer verildi:

“Bu bölgenin 175 dönüm tapulu alanı bulunuyor. İnşaatın temeli 1985 Temmuz ayında, rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal tarafından atılmıştı. O zamandan bu yana atıl durumda olan yerin, 2010 yılı başlarında tekrar turizme kazandırılması için harekete geçildi. Bu hem Marmaris hem de özellikle İçmeler açısından son derece önemli ve heyecan verici bir yatırım. Tabii ki şimdi buraya karşı çıkanlar bulunuyor.”

“Herkes kazanacak”

“Bodrum’da çok sayıda lüks turizm tesisi varken neden Marmaris’te de olmasın” diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burası faaliyete geçtiği zaman küçük marketçi esnaf, tekneci, dolmuşçu, taksici esnafı, yani tüm esnafımız için mükemmel olacağına inanıyorum. Herkes kazanacak. Daha doğrusu Marmaris kazanacak. Elbette doğamız ve çevremiz konusunda bizler de çok hassasız. Denizimizin temiz tutulması çok önemli. Buranın yaz-kış bir Antalya gibi, bir Bodrum gibi olması hepimizin temennisi. Atıl bir şekilde kalıp pislik yuvası mı olsun?”

 

“Böyle projelere karşı değil, destek olmalıyız”

img-20220930-wa0024.jpg

80’lerin ortalarında İçmeler Siteler mevkiinde faaliyete geçen 5 yıldızlı tesislerin o zamandan bu yana yüzbinlerce konuk ağırladığını, binlerce kişiye istihdam sağlandığını ifade eden Şahin, şöyle devam etti: “Bu turizm yatırımlarının hem bölgemize hem ülkemize çok ciddi katma değeri oldu. Muğla’mızın Antalya’dan sonra turizmin ikinci başkenti olmasına Marmaris’imizin ve tabii ki bu tesislerin çok büyük rolü var. Eğer bu değerli turizm yatırımları olmasaydı Marmaris marka olma unvanını yakalayabilir miydi? Onun içindir ki böyle projelere karşı değil destek olmak gerekir.”

“Marmaris emekli şehri olarak kalamaz”

Marmaris’in, Türkiye turizminin dünyaya açılan en önemli kapılarından biri olduğunu vurgulayan Sezai Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: “Emeklilerimizi seviyoruz. Onlar bizim baş tacımız. Ben de emekli bir insanım. Ancak kimse kusura bakmasın, burayı emekliler şehri yapamayız. Marmaris’imizi dünyaya açan kapı olan İçmeler’in eski günlerine dönmesini çok arzu ediyoruz. Bundan sonra önümüze bakmamamız lazım. Kızılbük Thermal Wellness Resort Projesi’ni sonuna kadar destekliyorum. Çünkü Marmaris kazanacak.”

img-20220930-wa0023.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141