• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk projesi” Halime Şaman Tazminat Davası Ertelendi

Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk projesi” Halime Şaman Tazminat Davası Ertelendi
Marmaris Kent Konseyi'nden yapılan açıklamaya göre, "Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk projesi”

'Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk projesi” Halime Şaman Tazminat Davasının reddi talebini de reddeden mahkeme hakimi davayı 8 Mart 2022 tarihine erteledi.

Marmaris Kent Konseyi:“Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk projesi” için verilen “ÇED gerekli değildir” kararı üzerine ayrıntılı inceleme yapmış, elde ettiğimiz bulgular sonucunda eksiklikler/hatalar tespit ederek kararın iptali talebiyle 11 Eylül 2021 günü dava açmıştık. Elde edilen bilgi/belgelerin halka ulaşmasından rahatsızlık duyan Sinpaş GYO A.Ş. ve Kızılbük GYO AŞ. susmamızı sağlamak amacıyla yürütme kurulu üyemiz ve çevre sözcümüz Halime Şaman aleyhine “haksız rekabete” dayalı tazminat davası açmıştı.  “Haksız rekabete” dayalı tazminat davasının ilk duruşması 28.12.2021 tarihinde Çağlayan Adliyesi 5. Asliye Ticaret Mahkemesinde yapıldı. Duruşmada Halime Şaman ve avukatı Arzu Alper’in yanı sıra Sinpaş GYO A.Ş. ile Kızılbük GYO AŞ.’ni temsilen şirket avukatı hazır bulundu Açık yargılamanın başladığı duruşmada şirket temsilcisi avukat tarafından, “velev ki idari işlemler ve süreçler haklı olsa bile Halime Şaman’ın beyanları ticari itibarı zedeler nitelikte olup, gereksiz ve inciticidir” iddiası tekrarlandı.  Duruşmada savunma yapan Şaman, projeyle ilgili ‘ÇED gerekli değildir’ kararına ilişkin dava açtıklarını hatırlattı. Bu davayı açtıktan sonra şirkete ait belgeleri kamuyla paylaştığını aktaran Şaman, “Paylaştığım bilgilerde eksik ve hata varsa bu husus ilgili firmalardan kaynaklanmaktadır. Çünkü yapılan açıklamalar ilgili firmaların resmi ve açık kaynaklardan temin edilen belgeleridir. Marmaris Kent Konseyi’nin yürütme kurulu üyesi ve çevre sözcüsüyüm. Görevim gereği konseyin neden dava açtığını, hangi konularda eksiklikler tespit ettiğini halkla paylaşmak gerekiyordu. Yaptığım iş bir kamu hizmetidir ve kamu yararı gözetir. Ben emekli biriyim, iki dev gayrimenkul firmasıyla nasıl haksız rekabet edebilirim? Ayrıca firma zarar etmek yerine karlı satışlar yapmış ve bu konu basında yer almıştır. Bu dava, ifade özgürlüğümü ve kamu hizmetimi engellemek amacıyla açılmıştır” dedi. 

ÇEVRECİ HAREKET SUSTURULAMAZ

 Şaman’ın avukatı ise yapılan açıklamaların Anayasa’nın 56. Maddesi gereği ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirterek, “Kent Konseyi temsilcisi olan müvekkilimin açıklamaları bu yöndedir. AİHM kararları çevreci hareketin düşünce özgürlüğü yönünde geniş bir alan tanımıştır. Müvekkilimin susması istenmektedir. Halime Şaman sussa Arzu Alper konuşacak, Arzu Alper sussa Kent Konseyi başkanı konuşacaktır. Çevreci hareket susturulamaz. Hiçbirimiz susmayacağız. Davanın reddine karar verilmesini talep ediyorum” diye konuştu. 

DAVA ERTELENDİ 
Davacı şirketlerin haksız rekabet iddialarıyla ilgili tespitlerinin 2 hafta içerisinde mahkemeye sunulmasını isteyen mahkeme hakimi, otel projesiyle ilgili açılan yürütmeyi durdurma davalarıyla ilgili belgelerin istenmesine, Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü’nden davacılar hakkında varsa şikayet üzerine başlatılan ve sonuçlanan soruşturma dosyalarının istenmesine karar verdi. Davanın reddi talebini de reddeden mahkeme hakimi davayı 8 Mart 2022 tarihine erteledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141