• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Marmaris Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu: 'Kendine Gel !''

  Marmaris Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu:  Kendine Gel !
Marmaris Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

  Marmaris Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu: "İlk kez 1972 yılında, İsveç'in başkenti Stokholm'de bir Çevre Konferansı gerçekleşti. Birleşmiş Milletler'in düzenlediği ve 133 ülkenin katıldığı ÇEVRE KONFERANSI sonunda, 5 Haziran'ın 'DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ' olarak kutlanması kararı kabul edildi.  .                                        

  1972 den beri kutlanan Dünya Çevre Gününe rağmen geldiğimiz durum hiç iç açıcı değil.                                                                  

Vahşi sanayileşme ve gelişme adına dünya yağmur ormanlarının yok edilmesi; bölgesel seller ve  kuraklıklar şeklinde hızlı iklim değişiklikleri olarak karşımıza çıkmakta. Sanayi kaynaklı zehirli maddelerin yol açtığı kirlilikler de raporlarda yer almaktadır. Buna karşılık gelişmiş ülkeler, kendi kamuoyu baskıları sonucunda zehirli atıklarını az gelişmiş ülkelere pazarlama yoluna gittiler.                                                   

30 uluslararası sözleşmede imzası olan TÜRKİYE'nin, yapılan bu anlaşmalara rağmen; ülke yönetimince 'Ekolojik Maliyet' önemsenmemekte ve son yılların ekonomik krizlerine çözüm kaynaklarından biri olarak; gelişmiş devletlerin zehirli sanayi atıklarının toplandığı ülkeler durumuna gelmemize neden olunmaktadır.                                                                                                                                                       

Trakya'da; Ergene ve Meriç Havzaları                                                                                                                     

Ege Bölgesinde, B Menderes, K Menderes Nehirleri çarpık, kural tanımaz, talancı sanayileşme ve yapılaşma sonucu giderek zehirlenmekte; geniş ve zengin tarım toprakları ciddi zarar görmektedir.           

Tuz Gölü, Konya'nın evsel ve sanayi atıkları ile kullanılamaz hale gelmiştir.                                                       

Pek çok göl ve ırmak kurumuş durumda; ülkemiz  çölleşme tehlikesi altındadır.                                                 

Kontrolsüz HES' ler nedeni ile verimli tarım alanları, ormanlar, endemik yapı büyük zararlara uğramaktadır.                                                                                                                                                            ,

Talancı kapitalizmin hırsı, ülkemiz ormanlarının bilinçli çıkarılan yangınlarla yok olmasına neden olmakta ve ülke yönetimince bunlara göz yumulması onarılmaz çevre tahribatını beraberinde getirmekte, yer üstü  milli servet ve kaynaklarımıza geri dönülmez zararlar vermektedir.                                         

Sanayi ve teknolojinin vahşice gelişimi adına, büyük ölçekte dünyanın ve küçük ölçekte ülkemizin tabiat kaynaklarının yok edilmesi; çevre sorununun aslında politik olduğu gerçeğini karşımıza çıkarmakta, dolayısıyla çevre savunmaları da birer politik alan olmaktadır.                                                                                   * dünya genelinde doğa tahribatı ve giderek otomasyonun arttığı sanayileşme büyük bir yurtsuzlar, işsizler kitlesi oluşturmaktadır. Sonucunda dünya, işsizlik, açlık ve yurtsuzlukla karşı karşıya kalan milyonlarca insanın kitlesel eylemlerine sahne olma yolundadır.                                                                             

Bugün Covit19    gibi bir virüs salgını ile yüzleşmemizin altında doğa ve çevre katliamlarının büyük payı bulunduğu gerçeğinin de göz ardı edilmemesi gerekmektedir. Adeta doğa insanlığı cezalandırarak, ''kendine gel !'' çağrısında bulunmakta.                                                                                                                          Salgın önlemleri kapsamında, sosyal hayattan çekilip, EVDE KAL! sloganı ile kişisel ve toplumsal sağlık kurallarına uyduğumuz bu günlerde; ne yazık ki, ülkemizde çevre talanı  yangından mal kaçırırcasına devam etmekte , hızla olumsuz yasalar ve uygulamalar yürürlüğe girmekte.                                                         

Bizler, Marmaris Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu olarak, cennet Marmaris'imizin, bölgemizin, ve ülkemizin servet değerinde olan yerüstü kaynaklarımızın, ormanlarımızın, ekolojik çeşitliliğimizin talan ve yağma zihniyetine teslim edilmemesi gayretinde olduğumuzu; Dünya Çevre Mücadelelerinin takipçisi olmayı hedeflediğimizi  5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ aracılığı ile kamuoyumuzla paylaşıyoruz...                                 

BU DÜNYA HEPİMİZiN CENNETİ !                                                                                                       

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141