• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 26 °C
  • Aydın 30 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Marmaris Kent Konseyi 14 Ağustos 2022'de eylem yapacak

Marmaris Kent Konseyi 14 Ağustos 2022'de eylem yapacak
Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin yazılı basın açıklaması yaptı

Beytekin: "Kamuoyunun bildiği üzere Sinpaş’a verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararının iptali için açtığımız davayı kazandık. Akabinde Belediye ve Âşıklar Tepesinde yaptığımız açıklamalar ile verilen ruhsatların iptal edilmesi ve inşaat faaliyetinin sonlanması için Pazartesi akşamına kadar yetkililere süre verdik. Bunun da sebebi bugüne kadar ne yangın, ne inşaat yasağı, ne turizm sezonu ne de milli park dinleyen Sinpaş’ın aralıksız çalışmasına göz yumulması. Hatta Âşıklar Kapısı önünde açıklama yaparken dahi Sinpaş inşaata devam ediyordu. Yani mahkeme kararını dahi tanımıyor. Buna rağmen başta Valilik olmak üzere herkes daha önce olduğu gibi göz yumuyorlardı. Bu sebeple tüm STK ve DKÖ’ ler ve Marmaris halkı adına bize düşen görevi yerine getirmek istedik.

Sonrasında Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Ali Zağlı Kent Konseyi Çevre Temsilcimiz Halime Şaman’ı arayarak son gelişmeler sebebiyle resmi bir görüşme talep ettiler. Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin, yürütme kurulu üyelerimiz Halime Şaman ve Av. Arzu Alper ile birlikte bir görüşme yaptık. Ali bey mevzuata uygun davranacaklarını söyledi, fakat tazminat doğmasın, şirketin de hakları var gibi cümleler kurunca kendisine biz sözümüzü söyledik artık ortada bir mahkeme kararının olduğunu ve yapılması zorunlu olan şeyin aynı Karacasöğüt davasında olduğu gibi verilen tüm ruhsatların iptal edilip inşaatın mühürlenmesi gerektiğini tekrar ettik. 

Görüşme sonlanmadan önce Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin “Ruhsat davasını açtıktan sonra bazı yürütme kurulu üyelerinin istifa ettirildiğini ve sanki birbirine rakip iki ayrı tüzel kişilik varmış gibi davranıldığını ifade etti. Kent Konseyi açısından böyle bir sorun olmadığını fakat bu tarz hareket edilmesi sebebiyle kentte, halkın aleyhine olan (142 parsel) projelere karşı toplu bir karşı duruş örgütlenemediğini belirtti.  Bu kötü durumun halkı ve oy verenleri “bunlara da güvenemeyeceksek kime güveneceğiz” psikolojisine sokarak her şeye karşı bir teslimiyet duygusu yarattığını, bunun da kimsenin faydasına olmadığını belirtti. 

Bu sebeple halkın birlikteliği ve Marmaris’in geleceği açısından Kent Konseyi ve Ekolojik Mücadele Komitesi temsilcileri ile Belediye Başkanımız bir araya gelerek ruhsatların iptal edildiği ve inşaatın mühürlendiği birlikte vereceğimiz bir resimle açıklayalım bizde Belediye Başkanımıza teşekkür edelim teklifinde bulundu ve görüşmemizi sonlandırdık.

Bu arada yangın, yasak, mahkeme demeden inşaata devam eden Sinpaş’a ve bu hukuksuzluğa ve derebeyliğine göz yuman herkese karşı gereğinin yapılmaması sebebiyle vermiş olduğumuz mücadelenin bir aşaması olarak 14 Ağustos 2022 günü tüm Türkiye’den gerçekleşecek katılımla bir eylem gerçekleştireceğiz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141