• BIST 9873.15
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy "Gün insani değerleri ortaya koyma günüdür’

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy "Gün insani değerleri ortaya koyma günüdür’
Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, ‘gün dayanışma günüdür‘ dedi.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.4 şiddetindeki depremlerden zarar gören vatandaşlar Marmaris'te ilk günden itibaren kapılarını açan otellere gelmeye devam ediyor. 

 

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, ‘gün dayanışma günüdür‘ diyerek deprem koordinasyon merkezi olarak kullanılan İçmeler Halit Narin uygulama otelinde basın mensupları ile bir araya geldi.

 

‘Marmaris’te 3binbezyüzonyedi depremzede ağırlanıyor ‘

 

 

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy deprem bölgesinden tahliye edilen vatandaşlarımızın barınma ihtiyacının karşılanması konusunda yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Hayırsever Marmarisliler başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarına, yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına, iş insanlarına, esnaflara 7 gün 24 saat esasına göre aralıksız çalışan personele ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Kaymakam Aksoy ‘’ hepimizin bildiği gibi 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilimizi içine alan bu büyük deprem büyük afet ulusumuzu büyük bir acıya boğmuştur. Fakat bütün zor dönemlerde olduğu gibi milletimiz bu kötü günlerde de el ele vermeyi kenetlenmeye başarmış, devlet ve milleti ile depremzedelerimize her konuda destek vermek için elinden geleni yapmaktadır. Bu çerçevede hepinizin bildiği gibi deprem bölgesinde depremden zarar gören vatandaşlarımız içinde bulunduğumuz kış mevsiminin olumsuz özellikleri ve bölgedeki olumsuz şartlar göz önüne alınarak deprem bölgesi dışındaki illerde de misafir edilmektedir. Biz de depremzedelerimizi Marmaris’imizde misafir ediyoruz bugün itibarıyla Marmaris'te 46 otelimizde 2086 depremzedemizi, 1431 depremzedemiz de yakınlarının yanında an itibarıyla misafir ediyoruz, gelmeye de devam ederek bu sayılarda artış olacağını da biliyoruz’’ dedi.

 

‘Kendimizi onların yerine koymalıyız ‘

 

Kaymakam Aksoy konuşmasının devamında ‘’ Tabii takdir edersiniz ki böyle bir afete maruz kalmak bu soğuk kış günlerinde karlı günlerde evinden barkından olmak son derece acı zor bir durum. Hepimizin kendisini o depremzedelerin yerine koyması gerektiğini düşünüyorum Bu çerçevede Marmaris elinden geleni yapmıştır yapmaya da devam edecektir. Bir taraftan ilçemizden topladığımız yardımları bölgeye sevk ederken diğer taraftan da ilçemize gelen misafirlerimizin her türlü ihtiyaçlarını barınma, yemek , kıyafet ihtiyaçlarını ve ihtiyaçları olan sosyal hizmet, sağlık hizmetlerine, okulların açılmasından sonra söz konusu olacak eğitim hizmetlerine ve bir insanın ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri karşılamak için elimizden gelen çabayı Marmaris olarak gösteriyoruz. Kadirşinas Marmaris halkımız fedakar Marmaris halkımız genci ile yaşlısıyla her ekonomik sosyal gruptan insanlarıyla bu milli meselede elinden geleni yapmaya devam ediyor’’ sözlerini ederek tekrar tekrar Marmarislilere şükranlarını sunduğunu ifade etti.

 

‘Gün insani değerleri ortaya koyma günüdür’

 

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy ‘’ Çağrımıza uyarak depremzedeleri misafir etmek üzere tesislerini otellerine açan değerli Turizmci arkadaşlarıma yine depremzedeleri özellikle yakınları olmak üzere evlerinde misafir eden değerli Marmarislilere bütün Ülkemiz adına bütün milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Ancak şartlar çok zor bölgede çok fazla insan depremden etkilendi çok fazla insanın evi yıkıldı çok fazla insanımız şu anda evsiz barksız barınacak bir yere ihtiyaç duyuyor. Bu çerçevede de ilimize ve bu arada da ilçemize yoğun bir depremzede akışı var onun için bizim ne yapıp gün dayanışma günüdür. Gün birlikte olma günüdür gün, sahip olduğumuz bütün insani değerleri ortaya koyma günüdür günlük hesaplar yapmadan kendimizle ilgili beklentilerimizi bir tarafa bırakarak bu insanlara sahip olma günüdür ‘’ şeklinde konuşarak ilçedeki tüm kuruluş ve yardım etmek isteyen vatandaşlardan destek beklediğini belirtti.

 

 

Kaymakam Ertuğ Şevket Aksoy ayrıca depremzedeleri konaklatan oteller için elektrik ve su faturalarında ciddi bir indirimin planlanmasının gündemde olduğunu ve bu konu ile ilgili çalışmalara başlandığını belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141