• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Marmaris Belediyesi’nden yerel basına anlamlı destek

Marmaris Belediyesi’nden yerel basına anlamlı destek
Marmaris Belediyesi, Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin girişimleri ve Basın İlan Kurumu’nun paydaşlığında yürüttüğü billboard çalışmasıyla, ilçede belirlenen 20 noktada yerel gazetelerin görsellerine yer vererek, yerel basına destek oluyor.

 

 

 

 

 

 

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ile Marmaris’te görev yapan Cemiyet üyeleri, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ı ziyaret ederek, çalışmadaki paydaşlığı ve yerel basına olan desteğinden dolayı teşekkür etti.

Haber Merkezi

Marmaris Belediyesi, pandemi döneminde pek çok sektörün yaşadığı ekonomik zorluklara maruz kalan yerel basına yönelik anlamlı bir çalışma başlattı.

Marmaris Belediyesi, Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin girişimleri ve Basın İlan Kurumu paydaşlığında yürüttüğü ortak çalışmayla, ilçede belirlenen 20 noktadaki billboardlarda Marmaris yerel gazetelerinin görsellerine yer vererek, yerel basına destek olmak amaçlı bir farkındalığa imza attı.

Belediyeye ait billboardlarda, Marmaris’in genel bir fotoğrafı ve ilçede günlük yayın yapan Manşet ve Yeni Sayfa Gazetelerinin görselleri ile çalışmaya paydaşlık eden Marmaris Belediyesi, Basın İlan Kurumu ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin kurumsal logoları yer alıyor.

CEMİYETTEN BAŞKAN OKTAY’A ZİYARET

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, Yönetim Kurulu Üyesi Temel Irmak ve Cemiyet Marmaris Temsilcisi Cihan Altut, Ercan Aslan ile Cemiyetin Marmaris’te görev yapan üyeleri, yerel basına destek amacıyla bulunulan girişime destek veren Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ı makamında bir teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, yerel basın ile yerel yönetimler paydaşlıklarını çok önemsediklerini ve bu yönde çalışmalar yürüttüklerini belirterek, bulundukları girişimler sonucu Menteşe Belediyesi ile de hayata geçirdikleri Basın Parkı’nın bu çalışmalara örnek olduğundan söz etti.

Halkın yerel gazete okuma alışkanlığı ve yerel basına olan farkındalığın arttırılması amacıyla bulundukları girişimlere olumlu bakarak, turizmin gözbebeği durumundaki Marmaris caddelerinde bulunan billboardlarda, ilçede yayınlanan günlük yerel gazetelerin görsellerinin sunulmasına katkı veren Belediye Başkanı Mehmet Oktay’a teşekkür eden Başkan Akbulut, şunları söyledi:

“Cemiyetimiz olarak bizler, yerel basının gelişerek görev yapmasında yerel yönetimlerle paydaş çalışmalara çok önem veriyoruz. Bu yönde çok fazla çalışmaya imza attık. Menteşe Belediyemiz ile de, görevi başında yaşamlarını kaybeden meslektaşlarımızın isimlerinin ölümsüzleştiği Basın Parkı çalışmamızı hayata geçirmiştik. Şimdi de Marmaris Belediyemiz ile yerel basınımıza destek olmaya çalışıyoruz. Yerel basın yöremizin en önemli dinamiklerinden. Mesleğimiz gereği kamu denetçiliği yapıyoruz. Kişi ve olaylara kişisel bakarak değil, kamu yararı esaslı görev yapmayı şiar edinmiş bir meslek örgütünün mensuplarıyız. Gazetecilik mesafe mesleğidir. Biz buna azami özen gösteriyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinden de, sadece görevimizi yaptığımız bilinciyle yaklaşım göstermelerini rica ediyoruz. Bu gibi paydaş çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Muğla Gazeteciler Cemiyeti mensuplarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da, basının yapılan hizmetlerin halka aktarılmasında çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini söyledi. Başkan Oktay, “İlçemizde özveriyle kamuoyuna haber ve bilgi akışı sağlamak üzere görev yapan yerel basınımız, halkımızın gözü, kulağı ve sesidir. Bizim de belediye olarak gerek hizmetlerimizi duyurmada, gerekse eksik kaldığımız noktaları tamamlamamızda en önemli yardımcımız pozisyonundaki yerel basınımıza destek olmak bizlerin de görevleri arasında bulunuyor. Paydaş çalışmalarınızda bizim üstümüze düşen ne varsa, yerine getirmeye çalışacağımızın bilinmesini isterim” diyerek, Muğla Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Ziyarette Muğla Gazeteciler Cemiyeti Üyeleri Demet Kızıl, Arif Çataroğlu, Metin Yasan ve Beritan Yücel de hazır bulundu.   

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141