• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Marmaris Belediyesi Akkuşu kullanan ekip var

Marmaris Belediyesi Akkuşu kullanan ekip var
Marmaris Belediye Başkan Başkanlığından yazılı basın açıklaması: Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş ve arkasındaki gizli ortakları son iki aydır Marmaris Belediyesi'ne yönelik asılsız iddialar ile kamuoyunu ve basın mensuplarını

Marmaris Belediye Başkan Başkanlığından yazılı basın açıklaması: Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş ve arkasındaki gizli ortakları son iki aydır Marmaris Belediyesi'ne yönelik asılsız iddialar ile kamuoyunu ve basın mensuplarını yanıltmaya yönelik açıklamalarına devam etmektedir. Sözkonusu şahıs aylar önce verdiği bir dilekçe ile Marmaris imar sektöründeki bazı firmalar hakkında şikâyetçi olmuş, bu şikâyetler sonucu Belediyemiz ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri birlikte hareket ederek gereğini yapmıştır. Yani, Belediyemize gelen her başvuruda yapılması gereken işlemler sözkonusu şahsın dilekçesi için de yapılmıştır.

Buna karşın, 23 Temmuz 2014’te yaptığı ilk basın açıklamasında yer alan iftira ve hakaret dolu açıklamalarıyla Marmaris Belediye Başkanı Sayın Ali Acar'ı halkın gözünde küçük düşürmeyi amaçlayan Yusuf Kenan Akkuş'un bu girişimi başarıya kavuşamayınca Marmaris'te daha da derin bir kargaşa ortamı yaratılmak istenmiştir. Olan-bitenin geneline bakıldığında zaten Akkuş'un bu senaryoyu tek başına yönetmediği, bir ekip çalışması içinde olduğu başından beri açıkça görülmektedir.

Belediyeyi, Marmaris'e hizmet veren işletmelerle karşı karşıya getirmeyi amaçlayan bu süreç Akkuş’u kullanan ekip tarafından başlatılmıştır ve yürütülmektedir. Akkuş tarafından sahte olduğu ileri sürülen aynı şikâyet dilekçeleri Muğla Valiliği, İçişleri Bakanlığı, İmar ve Şehircilik Bakanlığı ile Muğla İmar ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne de gönderilmiştir. Belediyemizin ve diğer kamu kurumlarının gelen şikâyet dilekçelerini işleme koymama gibi bir tercihi yasal olarak mümkün değildir. Kaldı ki şikayet dilekçelerinin altındaki imzaların dilekçeyi gönderen şahsa ait olup olmadığına dair kriminal inceleme yaptırma gibi bir imkanımız da bulunmamaktadır. BİMER dahil kamu kurum ve kuruluşlarına imzasız veya müstear isimle birçok şikayet dilekçesinin gönderildiği de hepimizin bildiği bir gerçektir.

Belediyemiz ve kamu kurumlarına her gün onlarca başvuru yapılmakta olup, kamu kurumlarının görevi yasal açıdan bu başvuruların kimin tarafından yapıldığına bakmak yerine içeriğine göre gereğini yapmaktır.  Kamu kurumlarının şikâyet dilekçelerini imza sahibine göre tasnif etme ve farklı işlem uygulama gibi bir yetkisi yoktur.

Söz konusu şahsın adına “basın toplantısı” diyerek sürekli kendini gündemde tutmak istemesi medyatik olma hevesinin doğal bir sonucudur. Ancak, hakkında çeşitli sahtecilik suçlamalarıyla birçok dava bulunan, güvenilirliği sürekli tartışılan ve birilerinin kuklası olarak kameraların önüne geçen Akkuş'un kişilere karşı tutarsız suçlama ve hakaretler içeren açıklamaları ise bir çok suç ve dava konusunu içermektedir ve bu konuda gereği yapılacaktır.

Şöyle ki;  söz konusu şahıs 24 Temmuz 2014 tarihinde "son48saat" isimli haber sitesinde yer alan açıklamalarında muhabirlerin sorularını cevaplarken, " Bu şikâyetiniz bütün inşaatları kapsayacak mı? Aynı zamanda AK Parti üyesisiniz. AK Partili Meclis Üyesi Uysal Avcı ve Bayrambaşlar İnşaatı da şikâyet ettiniz mi, Kaptan Oteli de şikâyet edecek misiniz?” sorusu üzerine haberde şu ifadeler kullanılmıştır.

(Aşağıdaki metin söz konusu haber sitesinden aynen alınmıştır.)

"Biraz daha ötesine geçelim.Şimdi şu kıyıdaki otellerin 30 tanesi benim şikayetimin içinde. Bunların içinde önemli bir Ak Partili de var. Artı bayramdan sonra da Sayın Turan Şahin ve akabinde Kadem Mete'yi de şikayet ediyorum onların da usulsüzlükleri var. " cevabını verdi. Bir dönem Ak Parti İlçe Başkanlığı görevini de yürüten Kadem Mete'yi bir kurumun başkanlığını yaparak o kurumu kötü amaçlı kullanmak ve bunun karşılığında menfaat sağlamakla suçlayan Akkuş "Kadem Bey Marmaris Yapı'dan ve Kumtaş'tan daire almış vaziyette. Kadem Bey'in dününü bugününü biliyor Marmaris yaşayanı" iddiasında bulundu. Ak Parti'li Meclis Üyesi Uysal Avcı'yla ilgili de şikayette bulunacağını kaydeden Akkuş, Avcı'nın belediye meclis üyesi olması nedeniyle yaptıklarının herkesi ilgilendireceğini ileri sürdü.

Kaptan Otel'in ve Marmaris Liman İşletmeleri'nin de kaçak olduğunu iddia ederek "buraları da şikayet edecek misiniz?" sorusuna da yanıt veren Akkuş "Hayır etmedim. Ama etmem gerekirse de ederim.Kaptan Otele de bakmam lazım. Ama bilirim de bulurum da" dedi. 

(Kaynak: www.son48saat.com” isimli site ve Yusuf Kenan Akkuş)

Özet olarak; 23 Temmuz’da ve 25 Ağustos’ta Yusuf Akkuş tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında, kendisinin bir “kukla” olarak kullanıldığını, bir şikâyetler zincirini başlatacak “piyon” yerine konulduğunu, ancak daha sonra bu işin kontrolünü elinden kaçırdığını ve önce şikâyet edeceğini söylediği firmaları ya da kişileri şimdi “güzide” olarak tanımlayacak kadar boşluğa düştüğünü görmemek mümkün değildir. Bu durumda suçu kamu kurumlarına yöneltmek yerine, içinde yer aldığı ve belki de kendisinin de haberi olmadan bu dilekçeleri kendi adına hazırlayıp dağıtımını yapan ekip arkadaşlarında araması tüm Marmaris halkı adına en doğru hareket olacaktır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141