• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

MAHED den üyelerine yatak bilgilendirmesi

MAHED den üyelerine yatak bilgilendirmesi
MAHED, tatilcilerin rahat etmesinde ve memnuniyetinde önemli bir etken olan ‘yatak’ konusunda bilgilendirmek amacıyla seminer düzenledi.
Marmaris Kat Hizmetleri Eğitim Derneği (MAHED), tatilcilerin rahat etmesinde ve memnuniyetinde önemli bir etken olan ‘yatak’ konusunda bilgilendirmek amacıyla seminer düzenledi. Seminerde yapılan konuşmalarda, tatili boyunca yatağından şikayet eden, rahat uyuyamayan ziyaretçilerin aynı tesisi bir daha tercih etmeyeceğine dikkat çekildi. 
 
 
MAHED, ‘Club Aida’ adlı apart otelde, tuıristik tesislerdeki yatakların önemine dikkat çeken bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Marmaris’te hizmet veren konaklama tesislerinin kat hizmetlerinde görevli 50 kadar çalışanının katıldığı toplantının açılış konuşmasını MAHED Başkanı Pınar Kalkan Çamlar, yaptı. Eğitimin, turizm için ‘olmazsa olmaz’ önem taşıdığını vurgulayan Pınar Kalkan Çamlar, şöyle konuştu: 
KALİTELİ TURİZMİN YOLU EĞİTİMLİ PERSONELDEN GEÇER
“Başkanı MAHED olarak her ayın son çarşambası gerçekleştireceğimiz eğitimlerimizin bugün 2.’sini gerçekleştiriyoruz.  MAHED olarak kuruluş amacımız her zaman eğitim olacaktır. Çünkü biliyoruz ki,  kaliteli turizmin yolu eğitimli personelden geçmektedir. Bizler bu yolda MAHED olarak elimizden geleni yapmaktayız. Henüz yeni kurulan bir dernek olmamıza rağmen işin eğitim kısmına bakınca derneğimizin hemen hemen tüm faaliyetlerinde bu amacı görebilirsiniz. Uzun  zamandan sonra ilk defa MAHED’le housekeepıng departmanında eğitim için bir adım atıldı. Yaktığımız bu kıvılcımın bize tüm housekeeperların ve bizlere sponsor olan firmaların da desteğiyle büyüyerek  bir alev topuna dönüştüğünü görmek gerçekten gurur verici. Turizm sektörünün en önemli departmanlarından birisi olan housekeepıngin gerekli eğitimlerle güçlenmesi ve Marmaris turizmindeki lokomotiflerden  biri olması amacındayız. ‘Bilgi güçtür’ sözüyle hareket ediyoruz. Marmaris’te housekeepıng departmanını güçlendirmeye çalışıyoruz.
Marmaris housekeeperları bize inanarak, bizlere destek olarak  bizlere daha çok çalışma gayreti veriyorlar. Turizmin geri dönüşümün teminatı olan housekeepıng mesleğinin daha yukarılara taşınması için eğitimlerimiz mutlaka devam edecektir. Seminerlerimiz herkese açık ve ücretsiz olacaktır. Eğitimin gerekliliğine inan ve eğitime katılmak isteyen herkes katılabilecektir. Sizlerin  de desteğiyle her ay değişik konularda ve konun uzmanlarının vereceği  eğitimlerle  seminerlerimiz devam edecektir.”
Yatağından şikayet eden, rahat uyuyamayan ziyaretçilerin aynı tesisi bir daha tercih etmeyeceğini savunan Pınar Kalkan Çamlar, sözlerini şöyle sürdürdü: 
KÖTÜ YATAK TATİLCİ KAÇIRIR
“Otellerde en önemli sorun misafir memnuniyetidir. Zaten amacımız da misafiri memnun ederek,  tekrar gelmesini sağlamak, Ülkemizin ve otelimizin güzel tanıtılmasını sağlamak değil midir? Turizm bacasız fabrika değil midir? İşte bu bilinçle hareket edersek, yatak konusunun ne kadar önemli olduğunun altını çizmek isterim. Bir misafir düşünün ki kaldığı süre boyunca yatağından şikayet etsin, rahat uyuyamasın, iyi dinlenemesin sonuçta iyi dinlenemediği için iyi bir tatil de geçiremesin. Bu misafir aynı otele tekrar gelir mi? İşte bu yüzden bu kadar önemli bir tercih etkeni yataklarımız. Bu nedenle yatak konusu geri dönüş turizmi için çok önemlidir. İşte bu yüzden bu kadar önemli bir konunda iyi bilinmesi gerekir diye düşünüyoruz.”
Başkan Çasmlar’ın ardından söz alan toplantının sponsor firmasının Bölge Satış Sorumlusu Nihal Dağdeviren de iyi ve uygun yatak seçiminin, konaklama tesisi için çok önemli bir kavram olduğunun altını çizdi. Aynı firmanın Fabrika Müdürü ve Yatak Uzmanı Yaşar Yetiş ise katılımcılara, -yatakların teknik özellikleri, yatak alırken nelere dikkat edilmeli, ortopedik veya yarı ortopedik yatakları nasıl ayırt edilir,  yatakların üretim aşamaları, yatak yaylarının özellikleri ve yay çeşitleri ile yatak sünger ve keçelerinin özellikleri hakkında bilgi verip soruları yanıtladı. Yaşar Yetiş, konaklama tesislerinde ‘herkül’ ve ‘torba’ adı verilen yaylı sitemlere sahip yatakların kullanılmasını önerdi. 
Yaşar Yetiş, insan vücudunun dinlenmesinde büyük önem arz eden uykunun kalitesini arttırmak için doğru yatağın nasıl seçilmesi gerektiği yönündeki soruları da yanıtladı. Yaşar Yetiş, denemeden yatak alınmaması gerektiğini belirterek şunları söyledi: 
ALMADAN ÖNCE ÜZERİNDE 15-20 DAKİKA UZANIN
“Artık tüm yataklar ya tam yada yarı ortopedik. Asıl önemli olan antibakteryal özellik taşımaları yani hijyenik olmaları. Vatandaşın alacağı yatağın bu özelliği taşıyıp, taşımadığını anlaması mümkün değil. Bu sebeple, öncelikle yatağınızı güvendiğiniz yada iyi tanıdığınız markalardan seçmelisiniz. Ve mutlaka denemelisiniz. Üzerinde en az 15-20 dakika uzanmalısınız. Çift kişilik bir yatak alacaksanız partnerinizle beraber uzanmalısınız. Rahat olup, olmadığına karar vermelisiniz.”
7 YILDA BİR DEĞİŞTİRMELİSİNİZ
Mevsimine göre yatak olmadığını da kaydeden Yetiş, “Yazlık yada kışlık yatak diye bir şey yoktur. Satıcı böyle bir şey diyorsa hikaye anlatıyordur. Ama yatakların belirli bir ömrü vardır. Her ne kadar 10 yıl garantili olanları bulunsa da yatağınızı en fazla 7 yılda bir değiştirmelisiniz. Bu arada kullanımdan ötürü farklı bölgeleri farklı ağırlıklar taşıyacağından, 2-3 ayda bir de yatağınızın başucu, ayak bölgesine gelecek şekilde çevirmelisiniz. Böylelikle yatağınızın dengesini maksimum seviyede korumuş olursunuz” diye konuştu.  
Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından MAHED yetkilileri, Nihal Dağdeviren, Yaşar Yetiş ve etkinliğe ev sahipliği yapan Club Aida Müdürü Murat Unay’a ‘teşekkür’ amacıyla çiçek buketleri hediye etti. (Ender TÜRKKAN)
 
 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141