• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Muğla 28 °C
  • İzmir 26 °C
  • Aydın 31 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 23 °C

Köylülerden Karacan’a brifing

Köylülerden Karacan’a brifing
Demokrat Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Mustafa Karacan’ın Hisarönü’ve değirmenyanı’nda yaptığı sohbet toplantılarına katılan vatandaşlar yaşadıkları sorunlarla ilgili Karacan’a bilgi verdi taleplerini dile getirdiler.

Demokrat Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Mustafa Karacan’ın  Hisarönü’ve değirmenyanı’nda yaptığı sohbet toplantılarına katılan vatandaşlar  yaşadıkları sorunlarla  ilgili  Karacan’a bilgi verdi taleplerini dile getirdiler.  Yaşadıkları sıkıntıları anlatan Değirmenyanı ve Hisarönü sakinleri, köy içi yollarının düzenlenmesi, Marmaris’e daha ucuz ulaşım imkanı yaratılması, Değirmenyanı’ndaki  baz istasyonunun kaldırılıp daha uygun alana konulması, Marmaris’e daha ucuz toplu ulaşım imkanı yaratılması yeni bir lise ve camiye olan ihtiyaçlarını  dile getirdiler

Demokrat Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Mustafa Karacan köylere yönelik çalışmalar kapsamında gerçekleştirdiği köy sohbetlerinde moral depolayarak çıkıyor. Karacan köy sohbetlerinin ikinci günüde Hisarönü köylüleri ile buluştu. Dün Taşlıca ve Selimiye’ deki sohbetlerde gördüğü ilgi ile moral depolayan Karacan bugünde Değirmenyanı ve Hisarönü’nde ilgiyle karşılandı.    

Bu gün köy sohbetleri kapsamında Değirmenyanı ve Hisarönü’nü ziyaret eden Karacan  Selimiye’de köylülerle yaptığı sohbette şunları söyledi:

Biz bu köylerin sorunlarını genel olarak biliyoruz.  Elbette sizlerin bizim farkına varmadığımız özel sorunlarınızda mutlak vardır. Bugün buraya bizim bildiğimiz sorunlarla sizlerin bize anlatacağı bilmediğimiz sorunları bir araya getirmek ve bu sorunların çözümü için birlikte neler yapabileceğimizi konuşmaya geldik 

Sorunların çözümü için tek yöntemin halkın sorunlarını halkla birlikte e çözüm aramak olduğunu dile getiren Karacan Selimiye'nin Marmaris’te kendini kanıtlamış marka köy olduğuna dikkat çekerek "Ancak buna rağmen bu köyün imar sorunu yol su ve kanalizasyon sorunları hala çözüm bekliyor” dedi.  “Biz belediye yönetimine geldiğimizde bu sorunları çözeceğimizi vaat etmiyoruz söz veriyoruz"  diyen Karacan konuşmasının devamında şunları söyledi:

 "Burada ki sorunların başında bütün köylerimizin sorunu olan imar sorunu geliyor Ancak bunun çözümünde en büyük engel kıyı kenar kanunudur. Yörenin coğrafik ve fiziki koşullarına uygun ayrı bir kıyı kenar kanunu çıkarılmadıkça burada imar planlaması yapmak mümkün değil

Mevcut kıyı kenar kanunu uygulanacak olsa bu köyün ortadan kalkması gerekir. Bunun için buralara özgü bir kıyı kenar kanununun çıkması için mücadele etmemiz gerekiyor.  Bu yapıldıktan sonra imar planlarını yapacak firma buraya gelecek sizlerle uzlaşarak plan yapacak. Ve biz sizin mutabakat kaldığınız bu planı belediye meclisine getirebiliriz.  Bu imar planları Muğla'da Ankara'da Marmaris'te çözülemez. Yani biz hazır dikilmiş elbiseyi vücuda zorla giydirmek yerine, vücudun ölçüsüne göre elbise dikeceğiz" dedi.

Öte yandan Karacan’ın konuşmalarını ilgiyle izleyen bir Hisarönü sakini  “Siyasiler seçim zamanı gelip bizleri umutlandırıyor ama seçim bitince bizi unutuyorlar” şeklinde kaygılarının dile getirerek Burada sizin vaat değil söz vermiş olmanızı önemsiyoruz” dedi.

Yaşadıkları sorunlar hakkında Karacan’a bilgi veren başka bir vatandaş ise Marmaris ile köylerinin arasının 18 km olduğuna dikkat çekerek biz toplu ulaşımda bunun için 6 TL veriyoruz. Bize daha ucuz toplu ulaşım imkanı sağlanmasını istiyoruz” derken bir başka vatandaşta köy içi yollarının düzenlenmesi, , Değirmenyanı’ndaki baz istasyonunun kaldırılıp daha uygun alana konulması, yeni bir lise ve camiye olan ihtiyaçlarını dile getirdi.

Sohbetin sonunda bir vatandaşın Karacan’a ise Hisarönü’ne havalanı konusu tartışılıyormuş siz ne düşünüyorsunuz sorusuna Karacan şu cevabı verdi:   “Eğer bir belediye başkan adayı size böyle bir vaatte bulunuyorsa bu inandırıcı olmaz.   Elbette gönlümüz bundan yana ama Çünkü havaalanı inşası belediyenin değil, Ulaştırma Bakanlığının işi. Bana göre buraya havaalanı yapılmaz çünkü bizim il sınırları içinde iki havaalanı var zaten. Bakanlık böyle bir şeye sıcak bakmaz.  Ama özel küçük uçakların inip kalkacağı butik bir havaalanı yapılabilir, bunun içinde zamana ihtiyaç var” şeklinde konuştu.  

Vatandaşın bu talepleri konusunda ise Karacan serzenişine karşı Karacan ise sohbete katılan köylülere  “Evet bu kadar güzel bir yerleşim alanında, eğitim ulşım ve çevre sorunlarının hala yaşanıyor olmasının bir izahı yok. Bu güne kadar ne genel iktidar ne yerel iktidar bu sorunu çözmek için bir şey yapmadı 30 Mart 2014 bu nedenle çok önemli.  O gün geldiğinde sizlerin buna göre düşünüp oy vermenizi istiyorum" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141