• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Koronada 2.dalga Avrupa'yı sarsmaya başladı

Koronada 2.dalga Avrupayı sarsmaya başladı
Corona virüsü salgınına karşı aldığı önlemlerle ilk günden beri Avrupa için örnek gösterilen Almanya’da bile vaka sayısı yeniden yükselişe geçti.
Benzer durum İspanya ve Fransa’da da yaşanıyor.
 
Yüzde 82 2. dalga bekliyor
 
Almanya’daki Robert Koch Enstitüsü verilerine göre, son 24 saatte bin 45 yeni vaka tespit edilirken, ikinci dalga endişesi giderek büyüyor. 
 
Ülkede, Mayıs ayından bu yana bir günde yeni korona vaka sayısı ilk kez bini aştı.
 
Almanların yüzde 82'si ikinci karantina dönemi beklentisinde.
 
Başka ülkeye tatile gidenler
 
Yapılan kamuoyu araştırmalarına göre, halk yaz tatilinin bitmesi ve okulların başlamasıyla korona salgınının yeniden daha şiddetli hale dönüşeceği ve ilk dalgada olduğu gibi iş yerlerinin kapanacağını tahmin ediyor. Uzmanlar, özellikle başka ülkelerde tatile gidenlerin, bulundukları yerlerde sanki korona yokmuş gibi davrandıklarını belirtiyor.
 
Virüs tatil dinlemiyor
 
Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn düzenlediği acil basın toplantısında "Virüs tatil dinlemiyor. Yabancı ülkelerden tatilden dönenlerde vaka sayısı şu anda yüzde 2’nin üzerinde. Bu sayının daha da artması bekleniyor” dedi.
 
Spahn, Türkiye’den gelen yolcuların Almanya’ya gelmeden 48 saat önce Türkiye’de test yaptırmak zorunda olduğunu belirtti ve bu uygulamanın AB genelinde geçerli olmasını istedi. 
 
Alman tabipler birliği: İkinci dalga başladı
 
Bu arada Alman Tabipler Birliği "Marburger Bund" Başkanı Susanne Johna, ikinci koronavirüs dalgasının Almanya'da ikinci dalganın başladığını söyledi. 
 
İspanya'da korona virüs patlaması yaşanıyor
 
Korona virüs salgınının Avrupa'daki ilk merkez üssü haline gelen; ancak daha sonra salgının neredeyse bitme noktasına geldiği İspanya'da ikinci dalga patlaması yaşanıyor. Ülke resmen şokta. Avrupa'yı sarsan bu gelişmeden sonra yeni kararlar alacak.
 
İspanya'da son 24 saatte bin 772 vaka tespit edildi.
 
Bu sayının ülke genelinde karantina uygulamasının kaldırılmasından bu yana bir günde tespit edilen en yüksek vaka sayısı olduğu açıklandı.
 
İspanya'da vaka sayısındaki artış dikkat çekerken, hükümetin yerel yetkililere virüsün yayılmasını engellemek için bölgesel önlemler alma konusunda yetki arttırımı sağlayacağı iddia edildi.
 
Fransa’da ölümler sürüyor
 
Fransa'da yeni tip korona virüs (covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bin 305'e çıktı.
 
Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkede virüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 1695 artışla 220 bin 746'ya yükseldi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141