• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Muğla 26 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Koray Aydın, "Karadeniz de Bütün Belediyelere Talibiz"

Koray Aydın, Karadeniz de Bütün Belediyelere Talibiz
MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, 30 Mart 2014 seçimleri öncesi adeta seferberlik ilan etti.

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, 30 Mart 2014 seçimleri öncesi adeta seferberlik ilan etti.

Haftanın 3 günü Trabzon’da otağ kuran Aydın, ilçe ilçe tüm teşkilatlarını adeta lif lif örüyor. Aydın, dün Yomra’da partililere konuştu. Hükümetin pusulasının rantiyeyi gösterdiğini belirten Aydın, “Yomra’da da 3 hilal dalgalanacak” dedi.

MHP Trabzon İl Teşkilatı’nın Yomra’da gerçekleştirdiği 8. Yerel Yönetimler Kurultayı, Yomra Düğün Salonu’nda çok sayıda partilinin katılımıyla yapıldı. Kurultaya eski Bakan Koray Aydın’ın yanı sıra İl Başkanı Muammer Demeli, ilçe başkanları, belediye başkanları, bazı STÖ temsilcileri ve partililer katıldı.

ÜLKÜCÜ HAREKETİN ŞAMARINI YİYECEK
Kurultayda konuşan Trabzon Milletvekili eski Bakan Koray Aydın, Taksim olaylarına değinerek, “Hükümet Taksim’e bir proje uyguluyor. Yıllardır insanların o beton yığını içerisinde pikniğe çıkıp yürüyüş yaptığı gezi yolunu eski askeri kışla görüntüsüyle bir AVM görüntüsü altında yıkıp yeniden yapmaya çalışıyor. İnsanlar ona diyor ki, ‘Senin bu AVM merakın nedir?’. Her şeyde rant arayan bu yağmacı anlayış nereye kadar gidecek? Demokrasilerde olan haklarını kullanarak, hükümeti uyarmak için çadır kurdular. Demokrasilerde olması gerekeni yapanların çadırlarını sabaha karşı 04.00’te polis basıyor, sanki işgal kuvvetlerini oradan kazırmış gibi, çatışmaya giriyor. Bu çatışma büyüdü bugün neredeyse bir savaş var. Sen zalim olursan, yanlış yaptığının farkındasındır. ABD’ye teslim olmuşsun, Öcalan’ı kendine yol arkadaşı seçmişsin, masanın üstüne de getirip Türkiye’yi koymuşsun, onunla pazarlık halindesin, hem de bu milletin gözünün içine baka baka bunu yapıyorsun. O suçluluk kompleksi içinde yanlış yaptığının farkında olarak sana baş kaldırıp yanlış yaptığını söyleyen insanlara da aynı bir diktatör gibi davranarak devletin gücü ve kuvvetiyle insanları sindirmeye çalışıyorsun. Tayyip Erdoğan sen böyle yaparak hiçbir şey elde edemezsin. Sen daha Ülkücü hareketin şamarını yemedin bile. Yerel seçimlerde bu şamarı yiyecek” diye konuştu.

BU İKTİDARIN PUSULASI
RANTİYEYİ GÖSTERİYOR

İstanbul’daki üçüncü köprü temelinin atılmasına da değinen Koray Aydın, Başbakan Erdoğan’a ağır sözler sarf ederek, “Çok uzun zamandır siyasetin içindeyim ama ben hayatımda böyle dönek bir lider görmedim. Böyle yalan söyleyen bir lider görmedim. Yalanı bunun kadar organize şekilde söyleyeni görmedim. 29 Mayıs’ta İstanbul’da üçüncü köprünün temelleri atıldı. Tarih 24 Mart 1994. Milliyet Gazetesi. Başbakan Erdoğan henüz belediye başkanı olmamış. Başkan olacağı seçimden iki gün önce, ‘Üçüncü boğaz köprüsü konuşuluyor. Bu bir cinayettir. İstanbul’un kalan tek akciğeri TEM’in kuzeyidir’ diyor. Başbakan’a şimdi sormak lazım. Aradan geçen zamanda İstanbul’a bizim bilmediğimiz bir akciğer nakli mi yapıldı? Ben duymadım. 14 Mayıs 1995. Milliyet Gazetesi. Belediye Başkanı olmuş. Onda da diyor ki ‘Üçüncü köprünün İstanbul’un doğal güzelliğini bozacak bir rant projesi olduğuna inanıyorum.’ Bu aradan geçen zamanda Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin en rantiyeci Başbakanı olduğunun kendi sözleriyle anlatılması ve itirafıdır. 1998’e kadar bu sözlerinden vazgeçmedi. Ben bakan olduğumda üçüncü köprü için proje hazırlamıştım. İki köprünün arasından projesi hazırdır. Bakanlıkta kalsaydım bir sene sonra ihalesi yapılacaktı. Onlar 13 senede ancak bu noktaya gelebildiler. Kuzeyde bu köprüyü yaparsanız bu bir rant projesi olurdu. Bu doğru. Eskiden İslamcı şimdi ne oldukları belli olmayan para ve makam için her şekle giren bu siyasal iktidarın pusulası rantiyeyi gösteriyor” diye konuştu.

YOMRA BELEDİYESİ’NİN
MUTLAKA ALACAĞIZ

Yerel seçimlerde bütün partililerden bir seferberlik varmış gibi çalışmalarını isteyen Aydın, “30 Mart seçimlerini normal bir seçim olarak değerlendirmeyin. Bu sürecin gideceği nokta belli. Milletin kafası karışık. Bir film dönüyor diyen bir kitle var. Bunlar tutunacak yer arıyor. Trabzon’da yapılan bütün anketlerde MHP çıkışta, AKP de düşüşte, CHP de düşüşte. İki partiden de MHP’ye muazzam bir kayış var. Bir bunu zirveye taşımak zorundayız. Onun için bir hedef belirledik. İki tane olmazsa olmazımız var. Biri Merkez Ortahisar Belediyesi, diğeri Akçaabat Belediyesi. Bu ikisinin toplamı yüzde 50 ediyor. Bu iki belediyeyi kazanan Trabzon Büyükşehir’i alabilir. Bunun yanına ekleyebileceğimiz Yomra, Araklı, Of, Beşikdüzü gibi ilçeler gibi diğer bütün ilçelerde de iddialıyız. 30 Mart’a kadar seferberlik var. Her arkadaşımız bir nefer gibi çalışacak ve bu işi başaracağız. Yomra Belediyesi’nde üç hilal dalgalanacak. Mutlaka Yomra Belediyesi’ni alacağız” diye konuştu.

KORAY AYDIN’A SÖZÜMÜZ 
VAR, YOMRA ALINACAK
Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli ise, “Bizim bir Yomramız bir de Trabzonumuz var. Bir de meclisteki Bakanımız, Milletvekilimiz Koray Aydın var. Ben sizlerden aldığım inançla, güvenle bir söz verdim. Yomra Belediyesine üç hilali bayrağı dikeceğiz sayın bakanım dedim. Bütün dava arkadaşlarım bir olacağız ve yerel iktidar olacağız, üç hilali Yomra Belediyesine dikeceğiz” diye konuştu.

Yomra İlçe Başkanı Osman Dilaveroğlu da Yomra Belediyesi’ne talip olduklarını belirterek, “Kadromuzla hazırız, çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. 3 hilali Yomra Belediyesi burcuna takacağız” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141