• BIST 9704.31
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Kent Konseyi’nden imar planı değişikliğine tepki: “YAŞLI BAKIM EVİNİN ÖNÜNE YAT LİMANI”

Kent Konseyi’nden imar planı değişikliğine tepki: “YAŞLI BAKIM EVİNİN ÖNÜNE YAT LİMANI”
Marmaris Kent Konseyi, Muğla’nın Marmaris ilçesinde Özel Çevre Koruma alanını olan Hisarönü Mahallesi

Marmaris Kent Konseyi, Muğla’nın Marmaris ilçesinde Özel Çevre Koruma alanını olan Hisarönü Mahallesi 142 parselde yapılması planlanan Yaşlı Bakımevi, Özel Rekreasyon Alanı, Özel Rekreaktif Alan ve Park Alanı için imar planının değiştirilmesine tepki göstererek planın iptali için dilekçe verdi. Kent Konseyi ayrıca Bahsi geçen alanda Yaşlı bakımevi yapılacağı söylendiğini fakat askıdaki evrak eklerinde ise yaşlı bakım evinin önüne yat limanı yapılcağını kaydetti.
Muğla’nın Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi tarihi ve arkeolojik sit alanı, tamamen korunacak doğal alanda, ÖÇK alanında kalan 142 parsel’de Yaşlı Bakımevi, Özel Rekreasyon Alanı, Özel Rekreaktif Alan ve Park Alanı Amaçlı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği kararı kabul edildi.

Marmaris Kent Konseyi ve Muğla Çevre Platformu (MUÇEP),özel çevre koruma alanı ve sit alanı için imar planı değişikliğinin kabul edilemez olduğunu, geri çekilmesi gerektiğini ifade ederek Çevre ve Şehircilik İlçe Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı, itiraz dilekçesi verdi.
Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası antlaşmalar gereği korunan alanda imar değişikliğinin kabul edilemez olduğunu kaydeden Marmaris Kent Konseyi, “Kentimize sahip çıkmak adına bugün bir araya geldik. Hisarönü mahallemizde bir şahıs arazisine imar planı değişikliği ilanı Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü web sayfasında, 31.12.2021 tarihinde askıya çıktı” dedi.
YAŞLI BAKIM EVİNİN ÖNÜNE YAT LİMANI
Bahsi geçen alanda Yaşlı bakımevi yapılacağı söylendiğini fakat askıdaki evrak eklerinde ise yaşlı bakım evinin önüne yat limanı yapılcağını dile getiren Kent Kosneyi, “Marmaris Kent Konseyi olarak süresi içinde gerekli araştırmalarımızı yaparak itiraz dilekçemizi oluşturduk. İncelemelerimiz sonucunda kentin imar değişikliğinin tek parseli hedefleyerek yapılması Anayasanın eşitlik ilkesi gereği kabul edilemez bir durumdur. Hele değişiklik yapılacak yer Barcelona, Ramsay gibi uluslararası antlaşmalarla korunuyorsa, bu antlaşmaları destekleyecek yasalar ve yönetmeliklerimizde olduğuna göre durum daha da vahim bir hal almaktadır. 142 nolu parsele Yaşlı bakımevi yapılacak denmektedir ama askıdaki evrak eklerine bakınca yaşlı bakım evinin önüne yat limanı eklendiği görülmüştür. Acaba hedef önce imara kapalı Özel Çevre Koruma Bölgesinde yaşlı bakım evi makyajı ile alan imar izni almak, imar yasağı olan bölgeyi yapılaşmaya, betonlaşmaya hazır hale getirmemidir?” ifadelerini kullandı.

“İMAR DEĞİŞİKLİĞİNİN UYGUN OLMADIĞI ŞEKLİNDE KURUMSAL YAZILAR VAR”
Marmaris Belediyesi’nin, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ve DSİ’nin imar değişikliğinin uygun olmadığı şeklinde kurumsal yazılarının olduğunu söyleyen Kent Konseyi, “Kurumsal görüşlerin ve dilekçemizde yer alan itirazlarımızın değerlendirilerek yapılmaya çalışılan imar planı değişikliğinden vazgeçileceğini umuyoruz.

Son günlerde gerek ilçemizde gerekse ilimizde bu ve benzer projelerle denizlerin ormanlarımız havamız ve tarım alanlarımız tehdit altındadır. Tehdit kurdundar kuşuna, ormanından çiçeğine, balından arısına bütün yaşayanlaradır. Marmaris Kent Konseyi ve MUÇEP olarak bu türden çevresel tehdit içeren projeye karşı bir bilinç oluşturmak ve hep beraber itiraz etmek için çaba gösteriyoruz.
Beklentimiz halkımızın tarafgirlikle değil bilimsellik ile projeleri değerlendirme kişisel çıkarı bir yana bırakarak toplumsal fayda için doğrunun yanında yer almasıdır.
Dünyanın hiçbir yerinde kişisel fayda kamusal faydanın önüne geçemez” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141