Kaymakam Nurullah Kaya’dan Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı
Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, 2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında öğrencilere, öğretmenlere ve velilere başarı dileklerinde bulundu.
Yeni eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecan ve mutluluğunu paylaştıklarını belirten Kaya, okulların yeniden öğrencilerin enerjisi, merakı ve hayalleriyle buluşmasının anlamlı bir başlangıç olduğunu ifade etti.
Eğitimin yalnızca bilgi edinmekten ibaret olmadığını vurgulayan Kaymakam Kaya, öğrencilerin düşünmeyi öğrenmesi, yeteneklerini keşfetmesi ve geleceğe hazırlanmasının büyük önem taşıdığını kaydetti.
Kaya, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin öğrencilerin bilgi ve becerilerinin yanı sıra karakter, değer ve sosyal gelişimlerini de bütüncül şekilde ele aldığını belirterek, hedefin bilgili, erdemli, üretken ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek olduğunu ifade etti.
Öğrencilere seslenen Kaya, “Merak etmekten, soru sormaktan, araştırmaktan ve öğrenmekten vazgeçmeyin. Bilim ve teknolojinin yanı sıra sanat, spor ve kültür alanlarında da kendinizi geliştirin” çağrısında bulundu.
2026 yılının Muğla’da “Gençlik Yılı” olarak ilan edilmesine de değinen Kaya, gençlerin potansiyellerini ortaya koymaları, fikirlerine değer verilmesi ve hayallerinin desteklenmesinin ortak sorumluluk olduğunu söyledi.
Öğretmenlerin rehberliğine ve ailelerin desteğine dikkat çeken Kaymakam Kaya, okul-aile iş birliğinin çocukların akademik ve sosyal gelişimine önemli katkı sağlayacağını belirtti.
Kaya mesajını, 2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası’nı kutlayarak tamamladı ve tüm eğitim camiasına sağlık, huzur ve başarı dileğinde bulundu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.