Kabahati biliyor, özrünü de biliyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısındaki konuşmasının yaklaşık 1 saatlik bölümünü milliyetçilik kavramına ayırdığını belirterek, "Çünkü öyle bir laf ettik ki nasıl kurtaracak, nasıl kıvıracak onun çabası içinde. Neredeyse 1 saatini buna ayırdı. Kabahati biliyor, özrünü de biliyor. Aman fazla kıvırma belinde hasar oluşursa kabahatlisi ben değilim" diye konuştu.
İnsanların kendi kimliğini, rengini, anne, baba ve kardeşini seçme, belirleme özgürlüğüne sahip olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, o nedenle kişilerin ailesiyle, yakınlarıyla, köyüyle, milletiyle, milliyetçiliğiyle ve inancıyla gurur duyduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Gidin köyün kahvesinde oturan vatandaşa, 'sen milliyetçilikten ne anlıyorsun?' diye sorun. 'Vatanımı seviyorum, milletimi seviyorum, bayrağımı seviyorum. Milliyetçilikten anladığım budur benim' diyecektir. O ne anlıyorsa milliyetçilikten CHP'nin genel başkanı olarak ben de aynı şeyleri anlıyorum. Bir insan renginden, inancından, ailesinden, köyünden hele hele milliyetinden hiç utanmaz. Niye utansın? O nedenle hiç kimsenin milliyeti ya da insanın ırkını aşağılayacak bir ifade kullanmaması çok önemlidir."
Kaynak:AA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.