• BIST 9976.35
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

İYİ PARTİ ADAYI ERGUN: MUĞLA’YI EN İYİ BİLEN ADAY BENİM!

İYİ PARTİ ADAYI ERGUN: MUĞLA’YI EN İYİ BİLEN ADAY BENİM!
Kemal Yorulmaz / Marmaris

TV 48 ekranlarında soruları yanıtlayan İYİ Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Metin Ergun önemli açıklamalarda bulundu.

Aydın Ayaydın ve Ahmet Aras’ın Muğla’ya yabancı olduklarını belirten Ergun, yerel rehber olmadan Ayaydın ve Aras’ın Muğla’da kaybolacaklarını iddia etti. 25 yıldır Muğla’da siyaset yaptığını vurgulayan Ergun, “en ücra köylerde bile konaklamış bir insanım. Yazlıklarda oturarak otellerde konaklayarak değil, bizzat karış karış Muğla’yı gezerek Muğla’nın tüm sorunlarını bildiğini ve yaşayarak görmüş birisi olduğunu” dile getirdi.

 

“Muğla’nın 5 Temel Sorunu Var”

 

İYİ Parti adayı Ergun, Muğla’nın acil çözüm bekleyen altyapı, ulaşım, susuzluk, çöp ve hayat pahalılığı olmak üzere 5 önemli sorunu olduğunu söyledi. 

 

Susuzluğun önemli bir sorun olduğunu belirten Ergun, mevcut yönetimin su politikaları konusunda sınıfta kaldığını ve 21. yüzyılda vatandaşlara tankerle su verilmesini eleştirdi.

 

Çevre kirliliğinin ve çöp sorunun çözülmediğini belirten Ergun, 31 Mart’tan sonra böyle bir meselenin kalmayacağını ifade etti.

 

 

“Hızla İmar Planı Sorununu Ortadan Kaldıracağız”

 

Muğla’da imar planlarının olmaması eleştiren Ergun, kaçak yapılaşmanın temel sebebinin imar planı yokluğu olduğunu belirterek, vatandaşların evlenen çocuklarına ev yapamaz hale geldiğini söyleyerek, ilk iş olarak imar planlarını hazırlayacaklarını söyledi. 

 

“Muğla 12 Ay Turizm Yapılabilecek Bir Şehir”

 

Muğla’nın turizm konusunda en önemli eksikliğinin turizm süresi olduğunu belirten Ergun, kültür ve spor turizmi ile Muğla turizminin 12 aya yayılabileceğini söyledi. Muğla’nın geleneksel özelliklerinin bu konuda büyük bir potansiyele sahip olduğunu açıkladı.

 

 

“Ayrımcılık Yapmayacak, Eşit Hizmet Vereceğiz”

 

Hiçbir ilçe ve belediye ayrımı yapmayacaklarını söyleyen Ergun, Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu takdirde ilçe belediye başkanlarından muhtarlara ve toplumun geniş kesimlerine kadar büyük bir uyumla Muğla’yı yöneteceğini vurguladı.

 

 

“Arıtma Tesisleri ve Kanalizasyon Yapmazsak Bodrum ve Marmaris’i Kaybedeceğiz”

 

Kanalizasyon ağının yetersiz olduğunu söyleyen Ergun, hızla kanalizasyon altyapısını genişletileceğini ve etkin hale getirileceğini söyledi. Denize yapılan kanalizasyon deşarjına son vereceklerini açıklayan Ergun “arıtma tesisi sayısını artıracağız, arıtma tesisi sayısı artmazsa kanalizasyon deşarjından dolayı Bodrum ve Marmaris’i kaybedebiliriz” dedi.

 

“Atatürk’e Hakaret Eden Şevki Yılmaz Hakkında Suç Duyurusunda Bulundum”

Atatürk’e hakaret görüntülerinin kamuoyunda büyük bir infiale sebep olduğunu söyleyen Ergun, Şevki Yılmaz hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu açıklayarak Cumhuriyet’e ve Atatürk’e sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141