IŞİD Suriye'de 30 esiri öldürdü

IŞİD Suriye'de 30 esiri öldürdü
Irak Şam İslam Devleti'nin örgütünün, İdlib bölgesinde Özgür Suriye Ordusu'nun kontrol noktalarında esir aldığı 30 muhalifi öldürdüğü bildirildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada, IŞİD'in çoğunluğu İdlib'in Cebel el Zaviye bölgesinde olmak üzere Harim ile Bab Hava karayolu üzerindeki kontrol noktalarında esir aldığı ÖSO'nun 30 askerini öldürdüğü belirtildi.

Açıklamada, IŞİD kendisine karşı mücadele eden gruplara misilleme için söz konusu 30 kişiyi öldürdüğü ifade edildi.

Halep'in Etrarib beldesindeki Ziraat Okulu yanında IŞİD ile ÖSO birlikleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığı ifade edilen açıklamada, IŞİD'in Tevhid ile Cihad Tugayları'nın Haseke kenti komutanlarını da öldürdüğü kaydedildi.

Halep ve İdlib'te yoğun çatışmaların yaşandığı aktarılan açıklamada, IŞİD'in Irak'taki bin 300 özel eğitimli adamına, muhalif Mücahiddin Ordusu'na karşı savaşmaları için çağrıda bulunduğu vurgulandı.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC)  yapılan açıklamada da IŞİD'in ÖSO'ya bağlı 30 askeri açık alanda idam ettiğini doğrulayarak IŞİD'le çatışmaların daha da derinleşeceğine vurgulandı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.