• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İNGİLTERE’DEN TÜRK TURİZMİNE 'SİLAHLI’ SALDIRI

İNGİLTERE’DEN  TÜRK TURİZMİNE  SİLAHLI’ SALDIRI
İngiliz medyası yine kalemini silah gibi kullanıp, Türk turizmine zarar verecek bir habere daha imza attı.
Marmaris’teki  animasyon gösterisini abarttı, ‘Otel personelinden İngilizlere korkunç IŞİD saldırısı’ başlığıyla manşete çıkardı. Gösterinin gerçekleştiği otel yetkilileri,  
haberin art niyet taşıdığını, fotoğraflarla oynandığını, Türk turizminin hedef alındığını savunarak yargı yoluna başvuracaklarını açıkladı.
 
İngiliz medyası, hemen her turizm sezonunda birkaç defa Marmaris'le alakalı aslı astarı olmayan yada olabildiğince abartı içeren haberlere yer verir. İşte bunlardan birini de 'The Sun'gazetesi dünkü manşe-tinde kullandı. İki tatilcinin demecini kaynak göstererek, Marmaris'teki bir otelin, içeriği eleştirilebilir, tartışabilir şovunu sayfalarına taşırken iğrenç bir de başlık attı: "Otel personelinden İngilizlere korkunç IŞİD saldırısı"…
 
 
MANŞET HABERE BAKAR MISINIZ!   the-sun.jpg
Gazeteye göre, söz konusu şov plajdaki birçok İngiliz'i oldukça korkutmuş. Havuz başında güneşlenen İngilizlerden Jason Phytian isimli bir müşteri Arap kıyafetleri giymiş animatörlerin ellerindeki sahte silahlarla üzerlerine doğru geldiklerini söylemiş. Phytian animatörlerden birinin üzerinden benzin yazan bir bidonu üzerine boşalttığını, ardından cebinden çakma çıkarınca panik halinde ayağa fırladığını anlatmış. İngiliz adam ve eşi animasyonun iğrenç olduğunu söylemiş. Hepsi bu, iki turist istediği gibi fotoğraf çekmiş, çektiği fotoğrafların üzerine senaryo yazılmış, işin içine Tunus'taki terör saldırıcı karıştırılmış ve bütün bunlar İngiliz gazetesinin en değerli alanı olan manşetine çıkarılmış. Haber önce İngiliz ardından da Türk medyasının internet sayfalarında  geniş yer bulunca, hem İngiltere'den hem Türkiye'den binlerce kişi yorumda bulunmuş. Otel animatörlerinin şovunu ve kıyafetleri eleştiri alırken, yine de olup bitenin İngiliz gazetesinin tarafından abartıldığı yönündeki yorumlar ağır başmış. Ada medyasının ülkelerinden yılda ortalama 800 bin kişinin tatil için tercih ettiği Marmaris hakkında sık sık karalayıcı haberlere yer verdiği hatırlatılmış.
 
 
İNGİLİZ OYUNU
Habere konu olan Marmaris'in İçmeler Mahallesi'ndeki 'Grand Yazıcı Mares Otel'in  Genel Müdürü Mehmet Gönenç ise ga-zetecilerin soruları üzerine, ya-yınlan fotoğraflarla oynandığını, asıl hedefin Türk turizmi olduğunu savundu.  “Otelimizin sahip oldu-ğu aktivite parkurlarına misafirlerimizi parkura uygun kıyafetlerle davet ediyoruz. Okçuluk parkuru için Kızılderili kostümü kullanırken; havalı tüfek atış parkuru için komando kıyafeti, yoga içinse Uzakdoğu kıyafeti kullanıyoruz. Ayrıca yapılan gösteri, Hollywood temasıyla misafirlerimizi etkinlik alanlarına yönlendirmek için yapılan bir şovdu. Animasyonun içinde çocuklar için palyaço, 'Süpermen' ve 'Örümcek adam' gibi karakterler de var. Bunlar haberde hiç gösterilmemiş. Haberde, fotoğraflar kasıtlı olarak kesilip bütün değil parça olarak kullanılmış. Oysa bütüne bakılacak olursa havuz başında müşterilerimiz animasyon ekibimize alkış tutuyorlar. Bu ve bunun gibi kasıtlı olarak yapılan haberleri otel yönetimi olarak kınıyoruz” diye konuştu. Gönenç, konu ile ilgili olarak gerekli yasal adımları atacaklarını, o dönem otelde konaklayan diğer müşterilerini  de tanık olarak göstereceklerini sözlerine ekledi. HEDEF TÜRKİYE
Haberin Türk turizmini hedef aldığını da öne süren Gönenç, şunları söyledi: “Burada konu sadece bizim otelimizle ilgili değil. Haber aslında Türkiye turizmini hedef alıyor. Günümüzde rekabet sadece kalite ve servisle yapılmıyor. Bu tip haberlerin çıkmasında rakip destinasyonların payı var mı bilmiyorum. Haberin altında yer alan yorumlara bakıldığında ise asıl hedefin Türkiye olduğu göze çarpıyor. Haberin altında yer alan yüzlerce yorumda, otel veya onun bulunduğu bölgeden ziyade, direkt Türkiye'nin hedef tahtasına konduğu gözlerden kaçmıyor” 
BİN 500 KİŞDEN 1'İ RAHATSIZ OLMUŞ
'Olay'ın kahramanları  animatörler ise gelişmeleri şaşkınlık ve hayretle karşıladıklarını kaydetti. Şov sırasında tesislerinde bin 500 kişinin konakladığına dikkat çeken bir animatör, “Gazeteye demeç veren bir kişinin korkmuş olması sizce inandırıcı mı? Biz yıllardır bu işi yapıyoruz ilk kez böylesine bir şeyle karşılaşıyoruz” dedi. 
İSTANBUL DA HEDEFTEYDİ
Marmaris'teki gelişmeleri Tunus'taki terör saldırılarını ilişkin fotoğraflarla okuyucularına sunan İngiliz gazeteleri yaklaşık 2 ay önce de 'Tunus', 'IŞİD' ve 'Türkiye' kavramlarını bir araya getirmiş, hedef olarak ise mega kent İstanbul'u hedef gösterilmişti. Sunday Express gazetesinde 14 Haziran 2015'te yer verilen haberde, İngiliz Yabancılar ve Milletler Topluluğu Ofisi kaynak gösterilerek, her yıl ortalama 7,5 milyon turist çektiği belirtilen İstanbul'un en büyük terör tehditlerinden biri olduğu ileri sürülerek, yurt dışına çıkacak İngiliz tatilciler uyarılmıştı. 
 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141