• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

İLKLERİN FİLMİ KOVAN 25 EYLÜL’DE VİZYONDA

İLKLERİN FİLMİ KOVAN 25 EYLÜL’DE VİZYONDA
Son dönem Türk sinemasında insan ve doğa ilişkisi üzerine yapılan en özgün filmlerden biri olan Kovan, geçtiğimiz gün Kanyon’da gerçekleşen özel gösterimiyle sinamaseverlerle buluştu.

 

 

 

 

 

‘KOVAN’ FİLMİNİN ÖZEL GÖSTERİMİ KANYON’DA GERÇEKLEŞTİ

20 yıldır belgesel yapımlarıyla bilinen Eylem Kaftan’ın yönetmenliğindeki filmin ortak yapımcılığını Asiye Kefeli ve Mustafa Karadeniz, yapımcılığını da Canol Balkaya  yaptı.  

Meryem Uzerli’nin başrol oynadığı Feyyaz Duman, Hakan Karsak ve Burcu Salihoğlu'nun oyuncu kadrosunda olduğu Kovan, 25 Eylül’de vizyona girecek. Uluslararası festivallerde ödül alan, yurt dışında da festivallerde yarışacak olan film, Almanya’dan gelip Artvin’in vahşi doğasında arıların dünyasında kendine bir varlık edinmeye çalışan bir kadının öyküsünü anlatıyor. Yönetmen Eylem Kaftan’ın ilk uzun metrajlı filmi olan Kovan, iş insanı Asiye Kefeli’nin de sanat da dalında ikinci yapımcılığını üstlendiği film olarak dikkatleri çekiyor. Bee’o Propolis sponsorluğunda gerçekleşen özel gösterimde film izleyicisinden tam not aldı.

200 Salonda Gösterime Girecek

Türkiye’de yaklaşık 200 salonda gösterime girecek olan Kovan, yaşadığımız bu zorlu süreçte doğanın önemi ve insan doğa ilişkisinin altını çiziyor. Pandemi sürecinde vizyona giren Türk filmi olan Kovan, sanatın iyileştirici gücünün de önemini vurguluyor. Yurt dışı ve Türkiye’de birçok festivalde gösterilen dağıtımını CGV Mars’ın üstlendiği, TRT’nin ortak yapımcı olduğu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteklediği filmin gişe gelirlerinin bir kısmı Haluk Levent’in kurucusu olduğu Ahbap iyilik hareketine aktarılacak.

 

KOVAN FİLM HAKKINDA:

Almanya’ya ortaokuldayken gönderilen ve anayurdu Artvin’le bağı gitgide zayıflayan Ayşe (Meryem Uzerli), annesinin hastalanmasıyla çocukluğunu geçirdiği sisli dağ köyüne geri döner. Annesi ölmeden önce Ayşe’den aile arılığını çekip çevirmesini ister. Çocukluktan beri en büyük korkusu arı olan Ayşe annesinin son arzusunu yerine getirmeye söz verir. Ancak Almanya’da değişmiş, çocukluğunun ve köyünün kadim derslerinden uzaklaşmıştır. Kafkas arısının gen merkezi olan köyüne modern teknikler getirerek, geleneksel arıcılarla çatışmaya başlar. Kovanlarına dadanan vahşi bir ayı ise hayatını ve kovanlarını tehdit eder. Sonunda tabiat ananın Ayşe’ye beklenmedik sürprizleri olacaktır.

 

Türkiye’de tür çeşitliliğinin en yüksek olduğu bölgelerden biri olan, biyosfer rezerv alanı olan Artvin Borçka’ya bağlı Macael’de çekilen Kovan, tehdit altında olan doğal kaynaklarımızın modern insana direnmesini anlatan bir ‘doğa’ filmi. İnsanın doğanın dengesini bozmasının gezegenimiz ve insanlık için nasıl ölümcül sonuçlar doğuracağını 2020 yılı pandemi süreciyle bize yeniden hatırlattı. Kovan, bu anlamda zamanın ruhunu yakalayan, insanı doğayla kurduğu ilişkiye dair farkındalığa çağıran bir ‘çevre’ filmi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141