• BIST 9645.02
  • Altın 2411.409
  • Dolar 32.5821
  • Euro 34.8207
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 29 °C
  • Aydın 29 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

İçişleri Bakanlığı 81 il için yeni genelge yayınladı!

İçişleri Bakanlığı 81 il için yeni genelge yayınladı!
Koronavirüs ile yeni normal kapsamında mücadele sürecinde İçişleri Bakanlığı'ndan son dakika genelgesi geldi.

 

 

 

 

 

 

Buna göre yarın tüm illerde gerçekleştirilecek olan koronavirüs denetimleriyle ilgili genelgede yer alan hususlara aykırı davrananlara idari para cezası başta olmak üzere işlem yapılacak. İşte ayrıntılar;

KONTROLLÜ SOSYAL HAYAT TEMEL İLKE

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgede, koronavirüs salgınıyla mücadelede içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması ve vali/kaymakamlar koordinasyonunda sürdürülen denetim faaliyetlerinin, salgınla mücadelede başarı açısından çok büyük önem taşıdığına vurgu yapıldı.

SON DAKİKA GENELGEDEKİ TEDBİRLERE UYMAYANLARA YAPTIRIM OLACAK

İçişleri Bakanlığı tarafından bugüne kadar sahada gerçekleştirilen ve kamuoyunda görünürlüğü yüksek olan denetim faaliyetlerinin toplumda hastalığa karşı bilinç oluşturulması ve tedbirlere uymayanlara yaptırım uygulanmasının salgınla mücadeleye önemli katkı sunduğu ifade edildi.

HANGİ KONULAR DENETLENECEK?

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı Genelgede yarın gerçekleştirilecek denetimlerin kapsamıyla ilgili de bilgilere de yer verildi: Buna göre;

VALİ VE KAYMAKAMLAR BİLE DENETİMDE OLACAK

Yarın (Cuma) tüm il ve ilçelerde, bizzat valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personeli, köy/mahalle muhtarları, meslek odaları, genel kolluk birimleri (polis, jandarma, sahil güvenlik) ve özel kolluk görevlilerinin (zabıta, özel güvenlik vb.) katılımıyla oluşturulan ekipler tarafından "SAĞLIK İÇİN HEPİMİZ İÇİN" mottosu ile yaşamın tüm alanlarını kapsayacak şekilde genel denetimler gerçekleştirilecek.

OTOBÜSLER, KAFE, PAZAR VE MEKANLAR

-Bu denetimler; vatandaşların yoğun olarak bulunduğu başta şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları ile lokanta, kafe, restoranlar olmak üzere, konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, sosyete pazarları, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, nikâh merasimi şeklinde yapılan düğün törenleri, berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, park/piknik alanları, otogarlar, ticari taksiler, taksi durakları, lunapark/tematik parklar ve bilumum yaşam alanlarını (plajlar, cadde ve sokaklar vb.) kapsayacak şekilde planlanacak.

ANA CADDELER ve ALIŞVERİŞ ÇARŞILARI…

-Denetimlerin vatandaşların gün içerisinde toplu olarak bulundukları ana caddeler, alışveriş yerleri, park ve bahçeler, otogarlar vb. kalabalık yerlerde yoğunlaştırılacak.

BAR, PAVYON VE BİRAHANELER

- Son dakika genelgesi kapsamındaki denetimlerde gece kulübü, pavyon, bar, birahane gibi genelgeler çerçevesinde faaliyetlerine izin verilmeyen işyerlerinin fiilen açık tutulup tutulmadıkları, 24.00'ten sonra müzik yayını yapılıp yapılmadığı ve şehirlerarası toplu ulaşımda HES Kodu zorunluluğuna uyulup uyulmadığı hususlarına ağırlık verilecek.

Okulların kademeli olarak açılması sebebiyle okulların çevresindeki kafe, restoran, internet kafe vb. yerler ile okul servislerinin denetlenmesi konusunda özen gösterilecek.

BU KURALLARA UYMAYANLARA CEZA

Denetim faaliyetleri şu esaslar çerçevesinde yerine getirilecek:

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141