• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Hizmet Vakfı’nın Çalışmaları Değerlendirildi

Hizmet Vakfı’nın Çalışmaları Değerlendirildi
Çeşitli fuar ve etkinliklere destek sağlayan Vakıf, ilimizin doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin ülkemize ve dünyaya tanıtılması konusunda çalışmalarında yer almıştır.

 

 

 

 

 

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapılan toplantıda ilimiz turizm, çevre, eğitim, kültür, sağlık ve sosyal yardım ihtiyaçlarını karşılamak, bölgenin ekonomik potansiyelini değerlendirme çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla kurulan Muğla’ya Hizmet Vakfı’nın çalışmaları değerlendirildi.

 

Kurulduğu 1988 yılından bu güne kadar önemli projeleri destekleyen Vakıf, bölgemizin turizm, tarım ve hayvancılık, el sanatları vb. gelir getirici potansiyelini geliştirmek ve tanıtmak, eğitim çalışmalarını desteklemek, çevrenin korunması ve çevre bilinci oluşturulması konularında çalışmalarına devam ediyor.

 

 Bu kapsamda çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim, sportif faaliyetler ve kültürel etkinlikler ile kötü alışkanlıklardan uzak tutulmalarını sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalarda da yer almaktadır. Bu kapsamda Sıfır Atık ve Trafik Eğitimi boyama kitaplarının öğrencilere dağıtılması, bağımlılıkla mücadele konusunda gençlerde farkındalık oluşturmayı amaçlayan Narkotik Eğitim Tırı Projesi, Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi, Biz Anadoluyuz Projesi, başarılı sporcu öğrencilerin desteklenmesi, okulların ihtiyaçlarının karşılanması, ilimizi çeşitli müsabakalarda temsil eden okulların desteklenmesi konularında Muğla’ya Hizmet Vakfınca önemli çalışmalar gerçekleştirilmiştir.

 

Diğer yandan kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla alternatif tarımsal üretim modellerinin geliştirilmesi amacıyla üretimine destek sağlamaktadır.

 

Çeşitli fuar ve etkinliklere destek sağlayan Vakıf, ilimizin doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin ülkemize ve dünyaya tanıtılması konusunda çalışmalarında yer almıştır.

 

Kamu hizmetlerinin kaliteli, etkin ve hızlı bir şekilde sağlanması amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarının araç, gereç ve demirbaş ihtiyaçlarının karşılanması konusunda da önemli destek ve katkı sağlamaktadır.

Gelecek nesillere temiz hava, temiz toprak ve temiz su bırakma sorumluluğuyla hayata geçirilen Zirai İlaç ve Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Bertaraf Edilmesi Projesi de Muğla Hizmet Vakfınca desteklenmektedir.

 

Muğla Valiliği himayelerinde Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Muğla’ya Hizmet Vakfı ve MUÇEV tarafından tarımsal üretimin yoğun olarak gerçekleştiği ilimizde tarımsal üretim esnasında kullanılmakta olan ve ciddi bir çevre kirliliği oluşturan bitki koruma ürünleri ambalaj atıkları ile gübre ambalaj atıklarının toplanması ve bertarafı konusunda hayata geçirilecek proje ile toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliğinin sağlanması ve çevre kirliliğinin önlenmesi hedeflenmiştir.

 

Muğla’ya Hizmet Vakfı tarafından çevrenin korunması amacıyla hayata geçirilen bir diğer proje ise ‘Karayolları Atık Toplama Projesi’dir. Ülkemiz turizminde büyük bir potansiyele sahip olan ilimiz, her yıl yerli ve yabancı pek çok misafiri ağırlamaktadır. Bu nedenle karayolları yolları kenarına atılan çöplerin toplanarak her türlü temizlik hizmetlerinin yapılması ile çevre sorunlarının giderilmesi amacıyla Karayolları 26. Şube Müdürlüğü, Muğla’ya Hizmet Vakfı arasında protokol imzalanmıştır. İmzalanan protokol ile Bodrum Turgutreis-Güllük, Milas, Yatağan, Aydın İl sınırı, Menteşe, Ula, Marmaris güzergâhlarındaki yolların her türlü temizliğinin yapılması ve çevre sorunlarının giderilmesi planlanmıştır. Proje kapsamında seyir halindeki araçlardan yol kenarlarına atılan atıkların atılmasının engellenmesi amacıyla yol güzergâhlarına uyarı ve bilgilendirme afişleri hazırlatılmıştır.

 

Vali Orhan Tavlı, Muğla’ya Hizmet Vakfı’nın çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunarak, memnuniyetini ifade etmiştir.

 

2014 yılından bu yana Muğla’ya Hizmet Vakfı’nın ilimiz genelinde eğitimden, sağlığa, turizmden tarıma gerçekleştirdiği çalışmalar ve yürütmüş olduğu projeler MUÇEV tarafından mali yönden desteklenmiştir.

Muğla’ya Hizmet Vakfı olarak verdiği mali desteklerden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mıza ve MUÇEV’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141