• BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

HERKES STAR BEBEĞİM

Korcan Yiğit

 

 

 

 

 

 

Çevremizde herkes bir şey olmuş. Herkes ünlü, herkes önemli, herkes fenomen, herkes trend, herkes bir şey yani...

Bu Sosyal Medya, insanları zıvanadan çıkardı. Kısa yoldan köşeyi dönmek, para çok mühim olmasa da farklı, farkedilir olmak. Mahalledekilerden ayrışmak, önemli kişi olmak.

 

Tanınmak, çok tanınmak, daha çok tanınmak, çok daha tanınmak.

Hep özendiği ama eğitimini almaya üşendiği; oyuncu olmak, şarkıcı olmak, model, foto model olmak.

Hepsinin kestirme yolu aynı; Sosyal Medya...

 

Eskiden gençler ünlü olmak için evden kaçar, İstanbul'a gelir, nasibini, kısmetini arardı. Çoğu kötü yola düşer, çok azı da hasbelkader "Star" olurdu. "Star" olanlar en meziyetli olanlardı ki meziyetlerini burada açıklamak pek ahlaki bir durum olmaz.

Her meziyet sahibinin de star olmadığını hesaba katarsak, şu an "Star" diye ayakta alkışladıklarımızın hakkını teslim etmek gerek...

O dönem, pek çok bedeli ödeyerek geldikleri o mertebede kalabilmek te ayrıca bir bedel ve azim gerektirirdi. Estetik operasyonlar, ufak tefek mesleki eğitimler, bir şeyler üretmek, kendini geliştirmek, her daim prezentabl kalmak zaten olması gerekenler, bunlardan bahsetmiyorum.

Bu yolda verilen en büyük bedel, kendinden vazgeçmektir. Artık kendin için değil seni "Star" yapanlar için yaşarsın. Bir köle - sahip ilişkisi gibi yani.

 

Şimdi tanınır olmak için bu kadar meşakkatli işlere gerek kalmadı. Pazarda domates satarken, traktörle tarlayı sürerken, Maraş Usulü dondurma satarken, bulaşık yıkarken, makyaj yaparken, yatakta uyurken, hatta evde uyuz uyuz otururken bile ünlü olabilirsin. Ne mi yapman gerekiyor, çok kolay... Bir akıllı telefon, bir de internet paketi seni popüler yapacak yolu açıyor. Hemen uygulamalardan en trend olanları indir, bir profil oluştur ve video, fotoğraf yüklemeye başla. Öyle profesyonel çekimlere de gerek yok. Evde, sokakta, yemekte, tuvalette, dilediğin yerde kayıt alabilirsin. Kıyafet te önemli değil, o an üstünde ne varsa çek gitsin. Hatta üstünde bir şey yoksa daha hızlı fenomen olursun.

 

Tanıdığın, tanımadığın, dilini bilmediğin, yüzünü görmediğin insanlar tıklasın, sana sanal hediyeler göndersin, sen de para kazan, olsun bitsin...

En olmadık yerde tanıştığınız sıradan bir insan, bakıyorsunuz Sosyal Medya Fenomeni'ymiş. Benim bilmem kaç milyon takipçim var diyor, hava basıyor.

O kadar çoğaldığı bu fenomenler artık herkes birşey, HERKES STAR BEBEĞİM...

Herkes çok ünlü olmak istiyor,  herkes çok para kazanmak istiyor. Herkes çalışmadan, yorulmadan kazanmak istiyor.

 

Peki bu Sosyal Medya Meşhurları bunun keyfini ne kadar sürebiliyor sizce...

 

Şöyle bir düşünün, kimler geldi, kimler geçti. Bir zihninizi kurcalayın. Adını, suratını bile hatırlamadığımız ne fenomenler geçti parmaklarımızın ucundan.

 

Hep derler; şu kadar para kazandı, her ay bilmem kaç bin dolar hesabına para yatıyor, malikane aldı, son model otomobille geziyor. Nerede...

 

Sanal dünya, yalan dünya...

 

Yalancı mıyım?

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141