• BIST 9796.52
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

“Hep beraber, kimin neyi varsa ortaya koyalım”

“Hep beraber, kimin neyi varsa ortaya koyalım”
Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar bir çok yapının ve yapı firmasının şikayet yağmuruna tutulduğunu belirtip, “Hep beraber, kimin neyi varsa ortaya koyalım” diye konuştu.

Marmaris Belediyesi Meclis Toplantısı gergin başladı. Marmaris’te mühürlenen bazı binalar, TMSF arazisindeki otel inşaatı, köylü pazarı ve Ilıca Park’la ilgili önergeleri reddedilen Ak Partili üyelerden Yeliz Kışla, Hüseyin Öztürk, Sedat Yüce, Cüneyt Aytekin, Mehmet Zeki Korkmaz toplantı salonunu terk etti.  

Marmaris Belediye Meclisi, 7 gündem maddesini görüşmek üzere dün toplandı. AK Partili belediye meclis üyeleri Hasan Şencan ve Hakan Yalçınkaya mazeret bildirerek toplantıya katılmadı. Söz konusu 5 önergenin meclis gündemine alınması oy çokluğu ile reddedildi.

Meclis tutanaklarının okunmasını ardından meclise sunulan önergeler görüşüldü. Kardeş şehir Jinan’da düzenlenecek festivale katılacak heyetin belirlenmesine ilişkin madde oy çokluğu ile gündeme alındı.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, daha sonra AK Partili meclis üyeleri tarafından meclise sunulan önergeleri okudu. Önergeler Marmaris’te mühürlenen bazı binalar, TMSF arazisindeki otel inşaatı, köylü pazarı ve Ilıca Park’la ilgiliydi.

Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, meclis toplantısına katılmayan AK Partili belediye meclis üyelerinin imzalarının yer aldığı  önergenin meclise sunulmasının  etik olmadığını söyledi. Bunun üzerine AK Partili belediye meclis üyesi Yeliz Kışla, önergelerle ilgili açıklama yapmaya başladı.Vatandaşların kendilerine ilettiği konuları önergeye taşıdıklarını belirtti.

Başkan Acar da Yeliz Kışla’ya mecliste söz almadan konuşamayacağını söyledi. Yeliz Kışla, konuşmakta ısrar edince tansiyon yükseldi.  Uysal Avcı dışındaki AK Partili üyeler, Yeliz Kışla, Hüseyin Öztürk, Sedat Yüce, Cüneyt Aytekin, Mehmet Zeki Korkmaz toplantı salonunu terk etti.

Toplantının devamında personelin görev değişimiyle ilgili meclis üyeleri bilgilendirildi. Memur kadrolarındaki derece değişikliği oy birliği ile kabul edildi. Vergi ve harç miktarlarının belirlenmesi ve tuvalet ücretleri bütçe komisyonuna havale edildi. Toplantıda büyükşehir yasası kapsamında devir tasfiye komisyonuna geçtiğimiz aylarda bildirilmeyen taşınmazların büyükşehir belediyesi ve Marmaris belediyesi arasında taksimlerinin yapılması da karara bağlandı. Başkan Acar, belediyeye yapılan şartsız bağışlarla ilgili de vatandaşlara teşekkür etti. Meclis, Jinan’daki festivale 7 kişilik heyetin katılmasını  oy birliği ile kabul etti.

Meclis toplantısının sona ermesinin ardından Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, açıklamalarda bulundu. Acar, AK Partili Marmaris Belediye Meclis Üyelerinin meclise sunduğu önergelerde kullanılan usluba tepki gösterdi. Acar, önergelerdeki ifadelerin tahrik edici, etik dışı ve ahlaka uymayan ifadeler taşıdığını savundu. Başkan Acar, şöyle konuştu: "Ortamı germek için hazırlanmış tahrik edici cümlelerle dolu önergeler somut konularla ilgili sorulur. Ne düşünüyorsunuz, rahatsız duyuyor musunuz, vicdanen rahatsız mısınız gibi insanları aşağılayıcı bir şekilde sorular sormak insanlık dışıdır. Bilgi edinmek herkesin hakkıdır. Gerek meclis dışında gerekse mecliste. Sadece belediye meclis üyeleri değil bütün halkımızda bilgi edinme yasasından yararlanabilirler.  Bunu engellenecek hiç bir güç yoktur. Dolayısıyla bu arkadaşlarımız burada yazmış oldukları,  içeriği gündeme alınsın diye yazdıkları önergeleri hiç etik olmadığını vurgulamak isterim.”

Başkanı Ali Acar, AK Parti Marmaris İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Kenan Akkuş’un ilçedeki inşaatlar, binalar ve otellerle ilgili başlattığı şikayet yağmuruna da değindi. Başkan Acar, göreve geldiklerinde Marmaris’in yüzde 90’ının yapılandığına dikkat çekti. İlçede görev süresi öncesinde yapılan çok sayıda yapının imara aykırı unsurları bulunduğunu hatırlattı. Acar, Marmaris’teki binalarda iki temel sorunun çatı ve asma kat sorunu olduğuna işaret etti. Bu sorunların giderilmesi amacıyla imar revziyon planında düzenleme yaptıklarını hatırlattı. Acar, Marmaris’teki bu tablodan vatandaşların sorumlu olmadığının da altını çizdi.

Marmaris’te basına da yansıyan mühürlenen binalarla ilgili kamuoyunda yanıltıcı bilgiler yer aldığına işaret eden Acar, “Şikayete konu olan yapılarda balkon kapata, havalandırma gibi konular yer alıyor” dedi.

Acar, Marmaris’teki yapılarla ilgili şikayetler nedeniyle bundan sonraki süreçte yaşanacaklardan Kenan Akkuş’un ve  AK Partili Marmaris Belediye Meclis üyelerinin de sorumlu olduğunu söyledi. Acar, isim vermedi, bu şikayetleri organize eden biri olduğunu açıkladı.

Başkan Acar, ikinci ve üçüncü şikayet listesinde yer alan kişi ve şirketleri de meclis üyeleriyle paylaştı. Şikayet dilekçelerinde AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Hasan Engin, aynı partinin Marmaris Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Öztürk, Sedat Yüce ve Hasan Şencan ve Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal’ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi bulunduğunu söyledi.

Acar, Marmaris’te müdahale edilemeyen kaçak yapılar bulunduğuna da dikkat çekti.

Acar, AK Partili belediye meclis üyelerinin Ilıca Park’taki işletmeyle ilgili önergesine de işaret etti. Yıllardır Sarıana Mahallesi sakinlerinin gürültü kirliliğine neden olan bir işletmeden AK Partili üyelerin neden gündeme getirmediğini sordu.

Başkan Acar, konuşmasının sonunda da bazı yapılarla ilgili şikayetlere ilişkin gelişmelere değinerek şöyle konuştu:

“Gelen müfettişlerin şikayetleri inceliyor. Söz konusu binalara bir bir gidilecek. Sanıyorum, sayın Kenan Akkuş beyin açıklamalarına göre bunun devamı da gelecek. İçmeler de birçok işletme sahibi, hatta AKP’nin bir dönem önceki ilçe başkanının adını da telaffuz ettiğini duydum. Aman ne güzel, ok yaydan fırladı. Hep beraber kimin neyi varsa ortaya koyalım arkadaşlar.” Başkan Acar, Marmaris’teki mimarlar ve müteahhitler ve yapı denetim firmalarıyla geniş katılımlı bir toplantı düzenleyeceklerini de ifade etti. (Temel IRMAK)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141