• BIST 8727.4
  • Altın 2237.619
  • Dolar 32.3325
  • Euro 35.1174
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

HAYVANLAR GİBİ YAŞAYALIM

Korcan Yiğit

Her an bir şey olacakmış gibi, hiç bir şey olmadan beklemek... En büyük eziyet bu insana. Ne olacaksa olsun da bitsin diye sınıra dayanırsınız artık ve bazen isyan boyutuna gelir bu belirsizlik. Bekledikçe anlamını yitirir hayat. İnsanların keyfini beklemek te ayrıca bir zulüm.

KİM DÜŞÜNÜR SENİ, KİMİN UMURUNDASIN Kİ...

Umursamazlık en büyük kötülüktür insana. Zaten insanlar değil mi hayatı zorlaştıran. Onların hasetliği, riyakarlığı değil mi yaşamı çekilmez kılan. Milyonlarca yıl hayata tutunmuş, doğanın en zorlu şartlarına göğüs germiş ve hatta buzul çağını bile atlatmış olan insan, diğer insanların yarattığı zorlukların üstesinden gelmekte çaresiz

 

kalmış malesef.

Malesef ki bunun tek bir sebebi var o da hayal kırıklığı. KENDİ CİNSİ TARAFINDAN İHANETE UĞRAMAK NE BÜYÜK BİR YIKIMDIR İNSAN İÇİN.

Hayvan saldırsa bu kadar acımaz için, çünkü iç güdüsü bu, karnını doyurmak için yapıyor dersin, önlemini alırsın, mücadele edersin. Bir hayvan ekmek yediği yere hıyanet etmez. Eziyet etmek kavramı yoktur, zevk için öldürmez. Paylaşmayı bilir. Karnı doyunca çekilir diğerlerinin de sebeplenmesine izin verir. Hayvan sevgi doludur, düşmanlık hissetmezse asla saldırmaz.

İNSANIN İNSANA YAPTIĞINI HAYVANLAR YAPMAZ.

Saldıran insan olunca bunun kastını bilmek ve mücadele etmek insanın insana güvenini yok eder. Hiç bir hayvan kendi cinsine saldırıp etini yemez, yamyamlık etmez. Oysa ki insan en büyük yamyamdır.

İNANIN DÜNYAYI HAYVANLAR YÖNETSE

 

DAHA ADİL BİR DÜZEN OLURDU.

Hayat yaşamaya değer. O kadar güzel ki dünyamız. Her gecenin sabahında hayata uyanırız defalarca ve uyandığımız için şükrederiz. Her doğan güneş yeni bir umut, önümüze serilen bize bahşedilen bir zamandır çünkü. Çünkü hayat devam ediyor demektir. Ve zaman herşeyi yoluna koymak için gereken en önemli şeydir.

ZAMAN DEĞERLİDİR.

Tutunmak, tutunmak gerekir. Pes etmeden geleceğe yol almak, umudu yarına bağlamak gerekir. Bize sunulan zamanı kötülük ve hıyanete değil sevgiye ve iyiliğe kullanmalıyız. Ölümlü dünyada dert, keder ve üzüntü ile geçen zaman boşa harcanan bir yaşamdır. Ömrünüzden gider ve size hiç bir şey kazandırmaz.

İNSAN ÖLECEĞİNİ BİLEN TEK CANLIDIR.

Hep yarınlardadır gözümüz, bu günü yarın için yaşarız. Yarın için harcadığımız bu günümüzün değerini dünden mi bileceğiz...

 

Ama bir sorun var işte, hem de kimsenin anlamlandıramadığı kocaman bir bilmece.

Ya doğmazsa güneş senin için bir daha, ya uyanamazsan hayata.

SONUN GELECEĞİNİ BİLEREK GELECEĞİ YAŞAYAMAZ Kİ İNSAN.

Yalancı mıyım?

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141