Hatay'da 700 hektarlık orman zarar gördü

Hatay'da 700 hektarlık orman zarar gördü
Hatay merkeze bağlı Gülderen, Dikmece ve Oğlakören köyleri arasında dün başlayan orman yangını kontrol altına alınamadı; bölgede yaklaşık 700 hektarlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, dün 02.45 sıralarında Hatay merkeze bağlı Gülderen, Dikmece ve Oğlakören köylerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan ve şiddetini artırarak devam eden orman yangını, merkeze bağlı Serinyol beldesi yakınlarındaki ormanlık alana kadar yaklaştı.

Bazı bölgelerde arazinin taş ve kayalık olması, ormanlık alan içerisinde yolun bulunmaması nedeniyle söndürme çalışmalarının yoğunlukla havadan yapıldığı öğrenildi.

Bu arada yangından şu ana kadar yaklaşık 700 hektarlık alanın zarar gördüğü, 3 uçak, 8 helikopter ve çevre illerden gelen çok sayıda ekibinin müdahalesiyle söndürme çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.