• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Harmandar Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Harmandar Muhtarlarla Bir Araya Geldi
AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar Bodrum'da, köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.
 
Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar Bodrum'da, köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Bodrum Royal Arena Otel'de düzenlenen toplantıya Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar, Ak Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Ali Server Yazgan, Bodrum'un köy ve mahallelerinde görev yapan muhtarların yanı sıra çok sayıda partili katıldı.
 
 
"HİZMETLERİN KALİTESİ ARTACAK"
 
Harmandar 30 Mart'taki yerel seçimler sonrasında yapılacak hizmetler hakkında bilgi vererek; "Köylü milletin efendisi oluyor. Önceden sadece köyünüzün muhtarı ve İl Genel Meclisi Üyesi için oy kullanıyordunuz. Şimdi ise mahalle muhtarı, Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı için oy kullanacaksınız. İşte köylü milletin efendisi oldu. Büyükşehir yasası köylümüzü milletin efendisi yapmak hem de demokrasinin gereği eşit haklara sahip olmasını temin etmek hem de hizmetlerin kalitesini arttırmak gibi düşüncelerle çıkarıldı" dedi.
 
"MUĞLA'NIN GELECEĞİNİ DÜŞÜNEREK HAREKET ETMELİYİZ"
 
Harmandar, 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerin Muğla'nın kabuğunu kırmak için bir fırsat olduğunu ifade etti. Harmandar, "Önümüzde bir süreç var. Bu süreç ya Muğla'nın kabuğunu kırıp, ileriye gittiği bir süreç olacak, yada Muğla'nın kaderine teslim olduğu bir süreç olacak. Takdir Muğla'nın, taktir sizlerin. Ama şunu iyi bilin ki; bugün alınan kararlar evlatlarınız, torunlarınız tarafından sorgulanacaktır. Eğer evlatlarımızın, torunlarımızın hayır dualarını almak istiyorsak hissiyattan uzak aklımızla, mantığımızla Muğla'nın geleceğini düşünerek hareket etmeliyiz ve adım atmalıyız" dedi.
 
"21. YÜZYILA YAKIŞAN HİZMETLER GİTMELİ"
 
Muğla'da birçok köy gezdiğini ve bazı köylerin hizmetten mahrum kaldığını ifade eden Harmandar, "Bodrum'da, Datça'da, Marmaris'te ve birçok bölgemizde birçok köy gezdim. Maalesef köylerimiz bakımsız kalmış. Yeteri kadar hizmet gitmemiş. 21. Yüzyılın medeniyetine ve demokrasisine yakışan hizmet köylere uğramamış. Köylerde sahipsiz insanlar gördüm. İnsanlarımız ve köylerimiz sahipsiz kalmamalı. 21. Yüzyıla yakışan hizmet köylerimize de gitmelidir" şeklinde konuştu.
 
"KÖYLERİMİZ BÜYÜKŞEHİRİN NİMETLERİNDEN YARARLANACAK"
 
Büyükşehir yasasıyla köylere daha fazla hizmet gideceğini ifade eden Harmandar, "Belde belediyelerimiz köylere en yakın belediyelerdi. Ancak çoğu belde belediyesi kendi sorununu bile çözemiyordu. Kendi belediyesine hizmet götüremeyenlerin köylere hizmet götürmesi beklenemezdi. Büyükşehir yasasıyla köylere daha fazla hizmet gelecek. Köylerimizde büyükşehrin nimetlerinden fazlasıyla yararlanacaktır" dedi.
 
"MUHTARLARIMIZ BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ"
 
Harmandar, muhtarlara belediyeyi birlikte yönetmekten yana olduğunu, ancak birlikte hareket edildiğinde başarıya ulaşılacağını söyledi. Harmandar, "Muhtarlarımız ve köylülerimiz karar verme de paydaşımız olacak. Onların kabul etmediği hiçbir şeyi biz yapmayacağız. Onların kabul ettiği birlikte yaparız dedikleri her işi biz yapacağız. Barış, kardeşlik ve dayanışma için buradayız. Biz insanımız için varız. Muhtarlarımızla birlikte hareket ederek sorunları birlikte çözeceğiz. Birlikte çözüm geliştireceğiz. Her gittiğim yerde muhtarlarımızla bir araya gelmeye özen gösteriyorum. Köylülerin sorunlarını muhtarlarımız yakında biliyor. Muhtarlarımızın her daim fikirlerini, projelerini, önerilerini dikkate alacağız ve değerlendireceğiz" dedi.
 
"DÜNYANIN EN GÜZEL DOĞASINA SAHİP ÇIKMALIYIZ"
 
Muğla bölgesinin dünyanın en güzel doğasına sahip bir bölge olduğunu ifade eden Harmandar, "Dünyanın en güzel denizleri, koyları kirletiliyor. Bunları önlememiz gerekiyor. Dünyanın en güzel denizini, koylarını, toprağını, doğal güzelliklerini korumamız ve kurtarmamız gerekiyor. Köylerde çözülmesi gereken birçok sorun var. Muğla'da ilin, ilçenin, köylerin sorunları çözülmemiş. Birçok yerde katı atıklar ilkel bir yöntemle toplanıyor. Çevreyi kirletiyor, pislik yapıyor, yangına bile neden olabiliyor.
 
Büyükşehir belediyesi olarak biz bunun için varız" dedi.
 
"HER KÖYE EŞİT HİZMET"
 
Köyler arasındaki hizmet eşitsizliğini kaldıracaklarını ifade eden Harmandar, "Bu yasada bütçemizin yüzde 10'luk kısmı köylerimize ayrılmıştır. Ayrıca bunun yanında köylülerin önceden ne gelirleri ve hakları var ise devam edecek. Çok geliri olup hiç geliri olmayan köylerde gördüm. Güzel düğün salonu olan köylerimiz var, düğün salonu bulunmayan köylerimiz de var. Gençler için spor salonu olan köyler de gençler için hiçbir hizmet gitmeyen köyler de var. Biz bütün köylerimize eşit hizmet götüreceğiz. Bir köyde ne varsa diğerinde de aynısı olacaktır" dedi.
 
"KÖYLÜLERİMİZİN KALKINMASININ ÖNÜ AÇILDI"
 
Yeni yasayla birlikte köylülerin kalkınmasının önünün açıldığını ifade eden Harmandar, "Bu yasa köylülerimizin kalkınmasının önünü açmıştır. Bugüne kadar köylülerimiz sahip oldukları tarım ürünlerini yeteri kadar değerlendiremediler. Köylülerimiz, narenciyesini, sütünü, portakalını, mandalinasını, balını ve birçok ürünün değerlendiremedi. Çünkü muhtarlarımızın bu işlere karışma yetkisi yoktu. Ancak bundan sonra büyükşehir belediyesinin bu işleri organize etme, şirket kurma ve pazarlama yetkisi olacak. O nedenle köylülerimizin el emeği göz nuru bütün ürünlerini değerlendireceğiz. Hiçbir insanımızın ürünü dalında kalmayacak. Muhtarlarımızın da uygun gördüğü yerlerde soğuk hava depoları kuracağız" dedi.
 
"İSTİŞAREYE AÇIK BİR YÖNETİM TARZI"
 
Şehrin gelişimindeki izlenecek yol, farklı bakış açılarının özgür bir ortamda tartışılması ve her aşamada toplumun görüş ve düşüncelerini alınması ile gerçekleşeceğini ifade eden Harmandar, "Karşılıklı İstişareye açık olmalıyız. Görüyoruz ki Muhtarlarımız hizmete susamış, hizmet bekliyor. Köy ve mahalle muhtarlarımızda hizmet yolunda önemli olacak. Muhtarlarla aynı dili konuşup, aynı düşünceyi paylaşıyoruz. Görevi devraldığımızda muhtar arkadaşlarımızla samimi, candan ve hizmet odaklı bir çalışmayı beraber sürdürme azmi ve kararlılığındayız." dedi.
 
Toplantıda söz alan Ak Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Ali Server Yazgan mahalle muhtarlarıyla bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Yazgan, yaşadıkları kentin tüm mahallelerini, mahalleler için yapılması gerekenleri ve bu mahallelerin sorunlarını yakından bildiklerini, ama sıkıntılarla bire bir muhatap olan muhtarların, detaylar üzerinde daha çok bilgi sahibi olduğunu, bu nedenle bilgi ve birikimlerinden istifade etmek istedikler ifade etti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141