• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Harmandar Köylülerle Halay Çekti

Harmandar Köylülerle Halay Çekti
Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar “büyükşehir yasası ve Ak Partili belediyecilik anlayışının bir araya gelmesiyle Muğla ve ilçelerine hizmet yağacak.

Muğla hizmet anlamında çağ atlayarak susadığı ve özlediği hizmetlere kavuşacak” dedi. Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek için Muğla’nın Bodrum ilçesine geldi.

Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar, Ak Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Ali Server Yazgan ve partililer ilk olarak Gümüşlük Beldesi’nde pazaryerini ziyaret etti. Tek tek pazaryeri esnafını ziyaret eden Harmandar ve Yazgan, vatandaşlarla da sohbet ederek taleplerini dinledi.   Pazaryerinde eli sıkılmadık hatırı sorulmadık pazarcı bırakmayan Harmandar ve ekibi, pazarcıların ve vatandaşların nabzını sokakta tuttu. Prof.Dr. Mansur Harmandar ve ekibi kendilerine gösterilen ilgiden de oldukça memnun kalarak pazardan ayrıldılar.

img_0795.jpg

Harmandar ve beraberindekiler pazaryeri ziyaretinin ardından Bodrum merkezde bulunan iş yerlerini gezdi. Güzergâhları üzerinde bulunan tüm esnafı ziyaret eden Harmandar iş yeri sahipleriyle sohbet ederek sorunlarını dinledi.

img_0509.jpg

PINARBELEN KÖYÜ COŞKUYLA KARŞILADI

  Harmandar ve Yazgan akşam saatlerinde ise Pınarbelen Köyü’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Köyde yaşayan vatandaşlar tarafından oldukça sıcak ve samimi bir şekilde karşılanan Harmandar ve partililer uzun süre ayakta alkışlandı.

img_0557.jpg

DÜĞÜN SALONU VE HALI SAHA SÖZÜ

  Harmandar ve Yazgan köylülerin talepleri üzerine Pınarbelen’e halı saha ve düğün salonu yaptırma sözü verdiler. Harmandar, “2014 sonuna kadar Pınarbelen Köyü’ne gençlerimizin kullanacağı ve spor yapabileceği halı saha yapacağız. Ayrıca bizi bu soğukta dinleyen vatandaşlarımıza bir de düğün salonu sözü veriyorum” dedi.

img_0778.jpg

BODRUM ÜNİVERSİTEYİ HAK EDİYOR

  Harmandar, Bodrum’un üniversiteyi hak eden bir potansiyelinin olduğunu söyleyerek, “Bodrum’da bir turizm fakültesi mutlaka yapılmalıdır. Hatta bence geç kalmış bir şeydir. Okul yapmak yeterli değil, modern okullar yapacağız, günümüzün teknolojisine uygun okullar yapacağız. Bizim çocuklarımız burada en güzel şekilde okuyacaklar ve mezun oldukları zaman dünyanın her yerinde iş bulabilir hale getireceğiz. İşsizlik diye bir şey kalmayacak” dedi.

img_0805.jpg

12 AY TURİZM MANTIĞI YERLEŞECEK

Bodrum’u 12 ay boyunca daha çok gelir elde eden bir ilçe haline getireceklerini söyleyen Harmandar, "Muğla’mızın ve tüm ilçelerimizin iklimi, arazileri, toprakları çok güzel. Bunları değerlendirmemiz gerekiyor. 12 ay boy hareketli olması gereken bir şehir artık yaz sezonuyla yetinmeyecek” dedi.

img_0821.jpg

"KÖYLÜLERİN ÇEKTİĞİ SIKINTIYI EN İYİ BEN BİLİRİM"

  Harmandar ilk kez geldiği Pınarbelen Köyü’nü çok beğendiğini belirttiği ve sıcak karşılamalarından ötürü teşekkür ettiği köylülere, “Ben de bir köylüyüm, köyde yetişmiş biriyim. Köylülerin sıkıntılarından, çektikleri zahmetleri en iyi ben bilirim. Bu sorunlara en kısa zamanda çözüm getirmek için tüm gücümüzle çalışacağız” dedi.

img_0831.jpg

"Büyükşehir Yasası Köylere Büyük Avantaj Sağlayacak"

Büyükşehir yasasını, köylere ve köylülere yeni imkân ve avantajlar sağlayacağını kaydeden Profesör Harmandar, “Büyükşehir Yasası, şehre verilen hizmetlerin köylere, köylülere ulaşmasını sağlayacak bir yasadır. Yasanın aleyhinde söylemler olabiliyor, bunlara inanmayın. Söz konusu Yasa, köylerin ve beldelerin lehine işleyecek bir yasadır. ‘Neler var bu yasanın içinde?’ derseniz, öncelikle, köyleri ilçelere, şehre taşıyan yolların Büyükşehir tarafından yapılmasını sağlayacak. Özellikle anayollarımız şehirlerarası yollarımızın standardında olacak. Köydeki kazanılmış haklarınız aynen devam edecek. Daha önceki tüm hak ve avantajlarınız, her türlü imkanlarınız, yine köylülerin lehine devam edecek. Muğla genelindeki belediyelerimizin gelirleri yüzde 100 artıyor. Yani iki katına çıkıyor. Dolayısıyla hizmet etme imkanımız da artıyor.  Artık, köylü-şehirliye farklı hizmet gitmeyecek, aynı hizmet verilecek, aynı imkanlar sunulacak. Yollarımız daha güzel olacak, suyumuz olacak” dedi.

img_0539.jpg

“İMAR VE SİT SORUNU ÇÖZÜLECEK”

Muğla’nın genelinden en büyük ve en önemli sorunu imar ve sit sorunu olduğunu söyleyen Harmandar, “En büyük iki sorun bu. Bu iki sorun çözülmeden Muğla’da halkımızın gülmesi mümkün değil. El birliği ile bu sorun çözülebilir.  Bu sorunların çözümünde Büyükşehir bir lokomotif görevi görebilir.  Büyükşehir imkanlarıyla da yöremizin diğer sorunlarının da çözülebileceğini kanaatine ulaştım.

img_0761.jpg

TARIM VE HAYVANCILIK GELİŞECEK

   Harmandar, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Mart yerel seçimlerinin ardından her türlü tarım ve hayvancılık faaliyetini destekleme yetkisi kazanacağının altını çizdikten sonra şunları söyledi: “Dolayısıyla, köylülerimiz tarımla, hayvancılıkla, besicilikle ilgili her türlü imkanı daha fazla kullanma şansı bulacaklar. Ayrıca suyu da çok ucuz tarifeyle kullanacak köylülerimiz. Uygulanmakta olan en ucuz tarifenin 4’te 1’i fiyatına kullanacak köylülerimiz” dedi.

img_0541.jpg

HARMANDAR KÖYLÜLERLE HALAY ÇEKTİ

  Konuşmaların ardından Harmandar be beraberindekiler köylülerle halay çekti. Köyde adeta bir bayram havası yaşandı. Halaylarla uğurlanan Harmandar Pınarbelen Köyü’nde gördüğü ilgiden oldukça memnun kaldı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141