• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Harmandar: İnsana Tepeden Bakan İnsanlardan Hizmet Gelmez

Harmandar: İnsana Tepeden Bakan İnsanlardan Hizmet Gelmez
Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar, insan merkezli ve arz odaklı bir belediyecilik sistemi uygulayacaklarını ifade ederek, “Bizde ağalık efendilik dönemi yok. Bizde millete hizmet dönemi var” dedi.

Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar, seçim çalışmaları kapsamında Muğla’nın Milas ilçesindeki ziyaretlerine devam ediyor.

Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar, İl Başkanı Nihat Öztürk, İl Kadın Kolları Başkanı Armağan Erol, Ak Parti Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya, Milas İlçe Başkanı Bülent Demir ve çok sayıda partili ile Ören ve Beçin Beldeleri’ni ziyaret etti. Harmandar Milas’ın belde ve köylerinde büyük coşku ve sevgiyle karşılandı.

 img_1119.20140207093229.jpg

“BİZDE AĞALIK EFENDİLİK DEĞİL MİLLETE HİZMET DÖNEMİ VAR”

 Harmandar, insan merkezli ve arz odaklı bir belediyecilik sistemi uygulayacaklarını ifade ederek, “Bizde ağalık efendilik dönemi yok. Bizde millete hizmet dönemi var. Büyükşehir yasası çağımızın en çağdaş yasasıdır. Biz insan merkezli ve arz odaklı bir belediyecilik sistemi uygulayacağız” dedi.

 img_1308.20140207093339.jpg

“İNSANA TEPEDEN BAKAN İNSANLARDAN HİZMET GELMEZ”

  Harmandar, tedbirleri önceden alarak vatandaşları mağdur etmeyeceklerini ifade etti. Harmandar, “Elektrikler kesilmeden önce elektriği yakmak, sel basmadan önce sel baskınını önlemek, ağaçlarımız hastalanmadan tedbirleri almak önemlidir. Ne zaman bir yağmur yağsa ertesi gün gazetelerde Muğla sele teslim haberlerini görüyoruz. Yıllardır burayı yönetenler bunu neden çözemiyorlar. Çözüm aslında çok kolay. Ancak hizmet anlayışı insan odaklı değil. İnsana tepeden bakan insanlardan hizmet gelmez. Büyükşehir yasasının ortaya koyduğu bütün imkânları halkımızın refahına kullanmak istiyoruz” dedi.

 img_1131.jpg

"KENTİN İMKANLARINI KÖYE GETİRECEĞİZ"

Köylere getirilen yeni statüde hizmet odaklı bir anlayışla çalışacaklarını belirten Harmandar,"Köye gelmekten köylümüze gelmekten yorulmayız. Buralara gelmek bize zor gelmez. Seve seve geliriz. Bende sizler gibi köylü çocuğuyum. Köyde büyüdüm köyde okudum. Köylerimize getirilen yeni statüde hizmet odaklı bir anlayışla çalışmalarımız olacak. Bugünkünden daha zor ve kötü şartlarda yaşadık bizde. Köylümüzü kente getirmek doğru olmayacağından dolayı kentin imkanlarını köylerimize getireceğiz" dedi.

img_1234.20140207093730.jpg

"MİLAS HİZMETLERDEN UZAK KALMIŞ"

  Milas'ın hizmetlerden uzak olduğunu ifade eden Harmandar, "Bu süreçte birlikte çalışacağız. Milas'ı seviyoruz.  Yolunu, suyunu, tarımını, turizmini projelerimizle geliştireceğiz. Halkımızın refahını artırmak için gayretle çalışacağız. İmar sorunlarını baştan ele alacağız. Bu zengin toprakları hem koruyacağız hem de halkımızın refahı için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 img_1304.jpg

“TÜM ÜLKEMİZE ÖRNEK PROJELER SUNACAĞIZ”

  Harmandar, büyükşehirler birlikte Türkiye’ye örnek projeler sunacaklarını söyledi. Harmandar, “Hep vurguluyorum. Köylerimiz çok önemli diye. Büyükşehir ile birlikte tüm ülkemize örnek projelerimiz sunacağız size. Köylerimiz yaşayan köyler olacak. Biz hizmet için karşınıza geldik. Ben üniversitede rektör iken aday oldum. Mevki makam peşinde değilim. Ben hizmet peşindeyim. Yiyeceğimiz bir kap yemek giyeceğimiz bir kat elbise. Sizlere hizmet için geldim. Sizlerden alacağım bir şey yok benim. Sizlere vermeye geldim. Bu zengin topraklara hizmet gelsin artık. Zengin topraklarda her türlü hizmetten yoksun olarak hayatlar geçmesin diye karşınızdayım.”

img_1327.20140207094053.jpg

"İMAR SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ"

Muğla’nın en büyük probleminin imar problemleri olduğunu söyleyen Harmandar, "Bunlar için plan ve projelerimiz olacak. Çözülmeyecek tek bir sorun dahi kalmayacak.  İkinci büyük problem ise sit alanlarıdır. Yol, su, elektrik, tarım ve turizm gibi konularda da sorunlarımız var. Muğla'da yaşayan vatandaşlarımız bize güvensiz çözüm üretmek için geliyoruz” diye konuştu.

img_1297.20140207094139.jpg

"BÜYÜK ŞEHİR BÜYÜK AVANTAJ"

Büyükşehir yasasını, köylere ve köylülere yeni imkân ve avantajlar sağlayacağını kaydeden Profesör Harmandar, şunları söyledi. “Büyükşehir Yasası, şehre verilen hizmetlerin köylere, köylülere ulaşmasını sağlayacak bir yasadır. Yasanın aleyhinde söylemler olabiliyor, bunlara inanmayın. Söz konusu Yasa, köylerin ve beldelerin lehine işleyecek bir yasadır. ‘Neler var bu yasanın içinde?’ derseniz, öncelikle, köyleri ilçelere, şehre taşıyan yolların Büyükşehir tarafından yapılmasını sağlayacak. Özellikle anayollarımız şehirlerarası yollarımızın standardında olacak. Köydeki kazanılmış haklarınız aynen devam edecek. Daha önceki tüm hak ve avantajlarınız, her türlü imkânlarınız, yine köylülerin lehine devam edecek. Yeni yasaya göre, 5 yıl emlak vergisinden muaf tutulacaksınız. Bunun yanı sıra ayrıca, büyükşehirlerin gelirleri artıyor. Türkiye’deki gelirlerin yüzde 5’i büyükşehirlere ayrılıyordu, şimdi bu oran yüzde 6’ya çıktı. İl genelinde toplanan gelirin yüzde 2’5’u ilçelere veriliyordu, şimdi yüzde 4,5’a çıktı. Muğla genelindeki belediyelerimizin gelirleri yüzde 100 artıyor. Yani iki katına çıkıyor. Dolayısıyla hizmet etme imkânımız da artıyor.  Artık, köylü-şehirliye farklı hizmet gitmeyecek, aynı hizmet verilecek, aynı imkânlar sunulacak. Yollarımız daha güzel olacak, suyumuz olacak, şimşek çaktığında elektrikler kesilmeyecek.”

  img_1327.20140207094211.jpg

“GİRİŞİMCİLERİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ”

  Muğla genelindeki bütün girişimcilerin önündeki engelleri kaldıracaklarını ifade eden Harmandar, “İş yapmak isteyen insanlara imkânlar sunacağız. Muğlalıların aydın ve girişimci insanlar olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz de onlara yardımcı olmak kılavuzluk etmek, yasal mevzuatları düzenlemek konusunda yardımcı olacağız. Halkımızın refah seviyesini yükseltmek için tüm ekip olacak canla başla mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

img_1234.20140207094255.jpg

HARMANDAR PAZARCILARI İHMAL ETMİYOR

Harmandar ve ekibi Ören’de Çarşamba Pazarını gezdi. Pazarcı esnafı ve halkla selamlaşan Prof.Dr. Harmandar pazarcıların ve halkında nabzını tuttu. Pazarcıları tek tek gezen ve tokalaşarak selamlaşan Prof.Dr. Harmandar pazarcının ve vatandaşa hayırlı pazarlar diledi.

img_1332.jpg

“YİĞİTKAYA’DAN MİLAS’I UÇURACAK PROJELER”

  , Ak Parti Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya, “Belediye olarak ürünlere marka değeri katmak için çalışmalarımız olacak. Balınızı en iyi şekilde pazarlamak boynumuzun borcu olsun. Zeytincilik anlamında Milas ilçemiz dünyada üst sıralarda yer alıyor. Köylümüzün zeytinini zeytinyağı entegre tesisleri kurarak, hem etiketlenme hem ambalajlanma anlamında, hem sofralık, hem zeytinyağı bakımından net bir proje yapacağız. Üretim anlamında bunlar proje etrafında toplanarak pazarlanması sağlanacak. Milas’a çok donanımlı, içerisinde her şeyi olan, Ege Üniversitesi’ne ve başka hastanelere sevki olmadan tedavisini gerçekleştirebileceği bir hastane yapacağız. Çok büyük tam donanımlı bir hastanenin yapılması boynumuzun borcu olsun”dedi. 

img_1096.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141