• BIST 9463.73
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C

Harmandar: Belediye Başkanları Köy Ağası Değildir

Harmandar: Belediye Başkanları Köy Ağası Değildir
Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün’ün geçtiğimiz günlerde Milas’ta yaptığı açıklamada Milas Belediye Başkanı CHP’li Muhammet Tokat’ın seçimi kazanırsa ‘köy ağası’ olacağı,

Muğla’da ve Milas’ta seçimi CHP alırsa vatandaşın sadece ‘iki kocası’nın olacağı şeklinde benzetmelerine tepki gösterdi. Harmandar, “Ne ağayız, ne kocayız biz sadece vatandaşımızın hizmetkârıyız” diye konuştu.

Harmandar Gürün’ün sarf ettiği kelimelerin üzücü olduğunu ifade ederek, “Böyle bir söz söylemesi talihsizliktir. Biz hizmete talibiz. Hem ilçe belediye başkanımız hem de ben milletimizin sadece hizmetkârı olabiliriz” şeklinde konuştu.

 img_0008.jpg

MİLAS ZİYARETLERİNE BAŞLADI

    Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mansur Harmandar, seçim çalışmaları kapsamında Muğla’nın Milas ilçesinde bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

    Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mansur Harmandar, İl Başkanı Nihat Öztürk, İl Kadın Kolları Başkanı Armağan Erol, Ak Parti Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya, Milas İlçe Başkanı Bülent Demir ve çok sayıda partili ile Milas ziyaretlerine başladı.

  Harmandar, ilk olarak Ak Parti Milas İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.  Harmandar ardından ilçesinde pazar yerinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Harmandar ve partililer pazaryeri ziyaretinin ardından Milas Mahalle Muhtarları Derneği, Milas Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin’i ziyaret etti Harmandar akşam saatlerinde Milas’ın Sakarkaya Köyü’nde yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi. Coşkulu bir kalabalığa konuşan Harmandar, hizmet vermeye köylerden başlayacaklarını söyledi.

img_0356.jpg

“MUĞLA HİZMETE SUSADI”

  Harmandar, Muğla’yı büyükşehir çatısı altında birlik halinde bir araya getireceklerini belirtti. Parti, memleket ayrımı, ötekileştirme olmadan bunları yapacaklarını ifade eden Harmandar, “Önemli olan Muğla’ya hizmet getirebilmektir. Her türlü alt yapıyı sağlıkta, ticarette, turizmde ve birçok alanda Muğla’yı Marka şehir haline getirmemiz lazım. Artık Muğla’ya yeterince hizmet gelmesi lazım. Muğla hizmete susadı” diye konuştu.

img_0777x.jpg

“HER KÖYE EŞİT HİZMET GİDECEK”

    Köylerin gelirine bakılmaksızın her köye eşit hizmet gideceğini ifade eden Harmandar, köylere düğün salonundan pazaryerine kadar bir çok hizmet sunulacağını söyledi.

  Harmandar, “Hizmeti köyden başlatacağız. Büyükşehrin bütçesinin yüzde 10’u köylülere ayrılıyor. Bu bütçeyi köylülerimize harcayacağız. Düğün salonundan, pazaryerine kadar şehirde olan her şeyi köylerimizde de yapacağız. İlçe belediye başkan adayımızla birlikte hizmet etmek isteyen iki hizmetkârız. Köylerimiz arasındaki farkları kapatacağız. Köyün gelirine bakmaksızın eşit hizmet götüreceğiz.  

Büyükşehir yasasıyla birlikte köylümüz önceden sahip olduğu imkânlara yine sahip olacak. Bazen yalan yanlış şeyler uyduruyorlar. Köyde yaşayan vatandaşlarımıza kümesler kalkacak, ahırlar yıkılacak türünden yalanlar söyleniyor. Bunların hepsi yalan sözler.

img_0895x.jpg

“HİÇ BİR HAKKINIZ ESKİSİNDEN KÖTÜ OLMAYACAK”

  Büyükşehir yasasının vatandaşa yanlış anlatıldığını ifade eden Harmandar, büyük şehir yasasının hiçbir hakkı köylünün elinden almadığını söyledi.

  Harmandar, “Bu yasa köylüyü milletin efendisi yapmıştır. Biz burada olduğumuz sürece hiçbir hakkınız eskisinden daha kötü olmayacak.  Bütün ilçelerden köylere giden yolları karayolları standardına çıkartacağız.Büyükşehir belediyesinin birçok imkânı var. Hastane bile yapabiliyorsunuz. Sağlık tedavisi yapma hakkı var. Evde tedavi imkânını vatandaşımıza sunacağız. Vatandaşımız hastaysa gidilecek iğnesi pansumanı evinde yapılacak. Kimsesizlerin kimsesi olacağız. Biz bu coğrafyada yaşayan herkesin sorunlarını çözmek için hazırız. Ben köyde doğup büyüyen bir insanım. Köylünün derdini iyi bilirim” dedi.

img_0901x.jpg

“ÜRETİCİMİZ EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALACAK”

   Üreticinin verdiği emeğin karşılığını alacağını ifade eden Harmandar, yetiştirilen ürünlere marka değeri katacaklarını söyledi.

  Harmandar, “Arıcılık konusunda çalışmalarımız olacak.  Elde edilen ürünleri marka haline getireceğiz. Üreticimiz ürününü daha kaliteli ve yüksek fiyatta satabilecek. Emeğinin karşılığını alacak” dedi.

img_0888x.20140205084230.jpg

“BELEDİYE BAŞKANLARI KÖY AĞASI DEĞİLDİR”

   Belediye başkanlığını köy ayalığına benzetenlere de tepki gösteren Harmandar, “Belediye başkanlığı köy ağalığı değildir. Bazıları kendilerini köy ağası sanıyormuş. Biz köylüye kentliye herkese hizmet etmeye geliyoruz. Makamımızı hizmetkâr olarak kullanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

img_0437.jpg

“KENDİ  ŞEHRİNE HİZMET EDEMEYENLER KÖYLERE HİZMET EDEMEZ”

   Ak Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk de Muğla’nın kendi yollarını yapamayan bir belediye başkanının 250 km ötedeki bir köye hizmet edemeyeceğini söyledi.

    Nihat Öztürk, “Muğla’nın kendi yollarını yapamayan bir belediye başkanı 250-300 km ötedeki bir köye hizmet getirme şansı bence yoktur. Kendi yolunu kendi kanalizasyonları yapamayanlar köylerin sorunu çözeceğiz deseler de inanmayın. Bu yollar yapılacaksa bizim belediye başkanlarımız yapacak” dedi.

   Öte yandan Sakarkaya Köyü’nde halı saha isteyen gençlere Öztürk “Gençlerimizin bizden halı saha talebi oldu. Biz de söz veriyoruz seçimden önce halı sahalarını yapacağız” dedi.

 img_0845x.jpg

“MİLASA HİZMET EDEMEYEN KÖYLERE NASIL HİZMET EDECEK”

    Ak Parti Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya ise yaptığı açıklamada, “Hem büyükşehir yasasını karalıyorlar, kötü diyorlar hem de sizlere hizmet vereceğiz diyorlar. Mademki bu yasa hizmet getirmeyecek neden aday oluyorsunuz? Şu anda Milas Belediyesi’nin durumu belli. Geçtiğimiz günlerde kendi de açıkladı. Ben borçluyum. Benim durumum yok. İşçi ve memurlarımın maaşını ödeyebilmem için 1 Milyon 250 bin TL kredi almam lazım dedi. Ben tıkandım ve bütçemde para yok demektir. Böyle borçlu, Milas’a hizmet edemeyen, işçi ve memura ücret ödemek için kredi çeken bir belediye köylere hizmeti nasıl verecek” dedi.

img_0862x.20140205084337.jpg

TOKİ VE DOĞALGAZ SÖZÜ

  Yiğitkaya, “Milas’a TOKİ ve doğalgazı getireceğiz. Bir buçuk yıldan beri doğalgaz şirketleri Milas’a gelmek istiyor. Ancak para olmadığı için mevcut başkan kabul edemediğini söylüyor.  Milas’a hastane ve Hal de yapmak istiyoruz. Çok yönlü bir halimiz yoktur.  Trafik sorunun da çözeceğiz. Katlı otopark ve ya bölgenin odak noktalarındaki yerler istimlâk edilerek bu sorun çözülecekti” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141