Güreşçi aile
Gürcistan'da yapılacak Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 74 kiloda Türkiye'yi temsil edecek Soner Demirtaş'ın, 2 ağabeyi ve bir kardeşi de kendisi gibi güreşçi.
Milli güreşçi Soner Demirtaş, AA muhabirine, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te 19-24 Mart'ta yapılacak Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 74 kiloda ay-yıldızlı mayo ile mücadele edecek olmanın gururunu yaşadığını söyledi.
Güreş yaşamında ikinci kez Avrupa Şampiyonası'nda mindere çıkacağını kaydeden Demirtaş, "Büyüklerde ilk kez geçen yıl Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ta düzenlenen Avrupa Şampiyonası'na katılmıştım. Bronz madalya maçında Azeri Aleksandır Gotsiev'e yenilerek Avrupa beşincisi oldum ama bu sene hedefim, Avrupa şampiyonu olmak" diye konuştu.
Demirtaş, babasının kasaplık yaptığını ve güreş sevdalısı olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:
"Biz 5 kardeşiz. 4'ümüz güreşçi olduk. Kendimi bildim bileli güreş, ailemizin bir parçası. Babam güreşi çok seviyor. Ağabeyim Bekir Demirtaş 84 kilo, diğer ağabeyim Abbas Demirtaş 74 kilo, ben 84 kilo güreşçileriyiz. Bir de kardeşim var o da gençlerde mücadele ediyor. En büyük ağabeyimiz Bekir Demirtaş güreşe başlayınca ve başarılı olunca hepimiz onu örnek aldık ve onun izinden gittik. Sadece en küçük kardeşimiz güreş yapmadı. O da babamın yanında kasaplık yapıyor. Ayrıca bir diğer özelliğimiz güreşçi 4 kardeş olarak hepimiz üniversitede beden eğitimi öğretmenliği eğitimi görüyoruz."
Kaynak:AA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.