• BIST 9642.15
  • Altın 3695.498
  • Dolar 38.0081
  • Euro 41.0325
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Greenpeace'in 4 eylemcisi serbest

Greenpeacein 4 eylemcisi serbest
Rusya'da tutuklanan Greenpeace eylemcilerinin yargılandığı mahkeme, 4 sanığın tahliye talebini kabul etti.

Rusya'da tutuklanan Greenpeace eylemcilerinin yargılandığı mahkeme, bugün kefaletle serbest bırakılmasına hükmettiği Brezilyalı eylemcinin ardından, 3 yabancı sanığın daha şartlı tahliye talebini kabul etti.

St. Petersburg kentindeki Primorsky mahkemesi, Arjantinli Miguel Orsi, Yeni Zelandalı David Hausman ve Polonyalı Tomasz Dziemianczuk'un 2 milyon ruble (yaklaşık 124 bin 84 TL) kefalet bedeli karşılında serbest bırakılmasına karar verdi. Brezilyalı sanık Ana Paula hakkındaki kefaletle serbest bırakılma kararı, mahkeme tarafından daha önce açıklanmıştı. Mahkemeden yapılan açıklamada, sanıkların, kefalet bedellerinin 4 gün içinde ödenmesi halinde serbest bırakılacakları bildirildi.

Primorsky mahkemesi dün de aynı davadan yargılanan Greenpeace gemisinin doktoru Yekaterina Zaspa ve serbest çalışan fotoğrafçı Denis Sinyakov adlı Rus vatandaşlarının da kefaletle serbest bırakılmasına hükmetmişti. Avustralyalı eylemci Collin Russell'ın serbest bırakılma talebiyse geri çevrilmişti.

Rusya'da, Gazprom Neft'e ait petrol platformuna tırmandıkları gerekçesiyle 19 Eylül’de gözaltına alınan, "holiganlık ve güvenlik güçlerine kötü davranma" suçlarından tutuklu yargılanmalarına karar verilen eylemciler, geçen hafta Murmansk kentindeki şartların yetersiz olması nedeniyle St.Petersburg’a nakledilmişti.

Primorsky mahkemesinde yargılanan 18 ülkeden 28 eylemci ile 2 haberciden oluşan sanıklar arasında Gizem Akhan adlı bir Türk vatandaşı da bulunuyor. 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141