• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Gözler Muğla Büyükşehir Belediyesine Çevrildi

Gözler Muğla Büyükşehir Belediyesine Çevrildi
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Asgari ücret ile geçimini sağlayan vatandaşlarımız için asgari ücret; vergisiz net 3.100 TL olmalıdır" dedi.

 

 

 

 

 

 

Pazartesi günü açıklanması beklenen 2021 asgari ücretle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Asgari ücret ile geçimini sağlayan vatandaşlarımız için asgari ücret; vergisiz net 3.100 TL olmalıdır" dedi.

 

Kılıçdaroğlu’na ilk cevap Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan geldi.

Ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, 2021 yılı asgari ücreti ne olursa olsun belediyede çalışan işçilere 3100 TL ücret ödeneceğini belirtti.

Kılıçdaroğlu’nun asgari ücret çıkışına İlçe belediyelerden de olumlu karşılık bulmaya başladı.

Gözler Muğla’ya Çevrildi

Kılıçdaroğlu’nun asgari ücret 3100 TlL olmalıdır şeklindeki açıklamasına Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün nasıl bir karşılık vereceği merakla bekleniyor.

Muğla’nın önemli turizm ilçeleri Marmaris, Bodrum, Fethiye, Milas, Datça ve Menteşe CHP’li başkanlar tarafından yönetiyor.   

 

2021 yılı için ödenecek asgari ücret miktarı daha belli olmadan CHP’li bazı belediyeler 2021 maaşlarını açıklamaya başladı. CHP’li belediyeler asgari ücretin olması muhtemel fiyatının üzerinde rakamlar söyleyerek çalışanlarına sürpriz yaptı.

 

İlk olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çalışanlara 3100 TL asgari ücret uygulayacaklarını söyledi. Yavaş, “Yılbaşıyla birlikte belediyemizde görevli mesai arkadaşlarımızın maaşının en az 3100 TL olmasına karar verdik. Tüm çalışma arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ediyor, aldığımız kararın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, 2021 yılı asgari ücreti ne olursa olsun belediyede çalışan işçilere 3100 TL ücret ödeneceğini belirterek, “Açıklanacak asgari ücret ne olursa olsun, belediyemizde çalışan bir işçinin alacağı maaş 3100 TL' den az olmayacak. Emekçi kardeşlerimize şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

İLÇE BELEDİYELEDİ DE ATAKTA

Konak İlçe Belediye Başkanı Abdül Batur da belediyelerinde çalışan işçilere 3500 TL asgari ücret vereceklerini duyurdu. İzmir Bornova İlçe Belediyesi de 3100 TL asgari ücret vereceğini açıkladı. Mersin Mezitli Belediyesi de işçilere ödenen 2500 lira olan asgari ücretin 3600 TL’ye çıkarıldığını duyurdu.

 

CHP’li belediye asgari ücreti 4 bin 500 liraya yükseltti

Konya'nın Tuzlukçu ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, belediyede asgari ücretle çalışan işçilerin maaşını 4 bin 500 liraya yükselttiklerini açıkladı.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141