• BIST 9524.59
  • Altın 2510.857
  • Dolar 32.5608
  • Euro 34.6255
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Girgin: Şirketlerin geleceğimizi çalmasına izin vermeyeceğiz

Girgin: Şirketlerin geleceğimizi çalmasına izin vermeyeceğiz
Sözlerine “Tek adam rejimi bütün siyaseti Saray’ın bekasına, şirketlerin çıkarlarına indirgedi” diye başlayan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin,

 

 

 

 

 

 

 

“Bugüne kadar Muğla’ya yönelik izlenen politikalarda gördük ki, Muğla’nın turizmi, tarımı, antik kentleri Saray’ın umurunda değil. Saray “yağmalayacak ne var?” zihniyetiyle konuya yaklaşıyor. Ancak ne mutlu bize ki, Muğla’nın harcındaki Cumhuriyetçi, kamucu damar, talana karşı büyük bir çevre direnişi sergiliyor. Bu direnişlerin izinde, şirketlerin geleceğimizi çalmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

 

İHALE İŞLERİNİ SEVEN İKTİDAR, ŞİMDİ DE MUĞLA’YI İHALEYE VERİYOR

Girgin, “İktidarın sicili ortada: Bütün kaynaklarımız yandaş şirketlere, sağlığımız, çocuklarımızın geleceği pahasına peşkeş çekildi. İhale işlerini seven İktidar, şimdi de Muğla’yı ihaleye veriyor. Aynı anlayışla, tepeden inme bir kararla, ihaleden 19 gün önce, Resmi Gazete’de yayınlanan bu duyuru “adrese teslim ihale mi yapılıyor?” kuşkularını doğuruyor” dedi.

“Sosyal devlet, doğanın ve emeğin sömürüsünün karşısında vatandaşın yanında olan devlettir” diyen Girgin açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Sosyal devlet çevreye saygılı insanların sağlığını temel alan devlettir. Tek Adam Rejimi ne yapıyor? Büyük bir talan zihniyetiyle hareket ediyor. Eğitimi, sağlığı, derelerimizi sermayeye peşkeş çekenler, Muğla’nın taşına toprağına gözü dikmiş durumda. Kâr odaklı siyaset arsızca Muğla’yı yağmalamak istiyor.

Biliyoruz ki, yağmalamaya dayanan bu anlayış çevresel yıkım getiriyor. Bugün çevresel yıkımın sonuçlarını bütün dünya koronavirüs pandemisi olarak yaşıyor. Uzmanlar pandeminin, ormansızlaştırma, doğa talanı sonucunda doğduğunu söylüyor. İnsan ve doğa ilişkisinde, sermayeden kaynaklı sorunların önüne geçmezsek, sadece kendi çocuklarımızın değil, kurdun kuşun hakkına da el koymuş olacağız.”

 

YANDAŞA İHALEYE DOYMUYORLAR! ARTIK YETER, GEÇİT VERMEYECEĞİZ!

Girgin, “7 Ekim sabahı yayınlanan Resmi Gazete’de gördük ki,  Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından alınan karar ile Tek Adam Rejimi, yerel yönetimlerden, bölge insanından, demokratik kitle örgütlerinden habersiz biçimde Bodrum’dan Seydikemer’e, 32 sahayı (28’i arama, 4’ü işletme olmak üzere) 26 Ekim 2020’de ihaleye açıyor” dedikten sonra, son olarak şunları söyledi:

“Bu ihale ne amaçla yapılıyor? Turizm amaçlı mı, enerji amaçlı mı? Bu sahalar şayet enerji üretimi için ihale ediliyorsa, sahaların Aydın’a verdiği zarar ortada: Kurumadık ne incir kaldı, ne zeytin…

Bu ihaleler, gözünü Muğla’ya dikmiş, kıyılarımızı ranta açmaya yemin etmiş İktidarın, kâr hırsının yeni bir göstergesi. Yandaşa ihaleye doymuyorlar. Artık yeter, geçit vermeyeceğiz!

CHP olarak, jeotermal enerji tesislerine izin vermeyeceğimizi, çevre hakkı için mücadele eden bütün yurttaşlarımızın yanında olacağımızı bir kere daha vurguluyorum.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141