• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Fethiye’de sağlık çalışanları için Saygı Anıtı açıldı

Fethiye’de sağlık çalışanları için Saygı Anıtı açıldı
Fethiye Belediyesi, Koronavirüs salgını nedeni ile hayatını kaybeden sağlık çalışanları anısına yapımını tamamladığı Saygı Anıtı’nın açılışını gerçekleştirdi. 

 

 

 

 



Açılışa Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP Bursa 26. Dönem Milletvekili Ceyhun İrgil, Muğla Tabipler Odası üyeleri, eski milletvekilleri, siyasi parti ilçe başkanları, Sivil Toplum Örgütleri Başkan ve temsilcileri, sağlık çalışanları katılım sağladı.
Saygı Anıtı Onur Fırat Fen tarafından yapıldı
Heykeltıraş Onur Fırat Fen tarafından yapılan ve Cahit Gündüz Caddesi’nin yan tarafındaki Atila Orhan Parkı’na konulan anıta ilişkin ilk konuşmayı heykelin yapımını gerçekleştiren Yontucu Onur Fırat Fen yaptı. Fen, “Fethiye’ye anlamlı bir eser yapmak benim için onur oldu. Bu vesileyle heykelin yapılması talimatını veren Belediye Başkanımız Alim Karaca’ya, desteklerinden dolayı Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, Necdet Mercan, Milletvekilimiz Ceyhun İrgil’e teşekkür ediyorum” dedi.
Muğla Tabipler Odası adına Dr. Ali Erol, “Acımızı, sorumluluğumuzu, umudumuzu ve direncimizi hatırlatan bu anıtla tarihe bir not düşülmektedir. Çin’de hastalık ortaya çıktığında Çin bize çok uzak diye düşünenler, alevlerin ısısı yüzüne vurmadan inanmadı. Biz sağlık çalışanları salgın başladığı günden beri insanüstü bir çabayla mücadele vermekteyiz. Ancak sağlık çalışanları olarak biz yaşanan kötü olayların sorumlusu olarak görülmekteyiz. Bu anıtın Fethiye’ye kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Covid 19’dan dolayı hayatını kaybeden Fethiyeli sağlık çalışanı Bekir Kaya’nın eşi Güzay Kaya ise,  böyle anlamlı bir anıt yapılmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.
Karaca, “Canı pahasına çalışan sağlık çalışanlarına destek verilmesini istiyoruz”
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise, “İnsanlık tarihi vahim bir olayla karşı karşıya… Mart ayından bu yana, 1 yılı aşkın süreç boyunca olağanüstü bir mücadele içerisinde olan sağlık çalışanlarımızı saygıyla selamlıyorum.  1 yıldır ciddi bir krizle karşı karşıyayız. Bu krizi atlatabilmek için Belediye olarak çok ciddi bir mücadeleye girdik. Sağlık çalışanlarımız öyle zor şartlarda çalışıyorlar ki, pandemi sürecinde onlarla yakın ilişki kurarak, Fethiye Belediyesi olarak hep onların yanındaydık, olmaya devam edeceğiz. Ülkemizde binlerce covid vakası var. 391 sağlık çalışanımızı ve Fethiye Devlet Hastanesi’nde çalışan Bekir Kaya arkadaşımızı koronavirüs’ten dolayı şehit verdik. Canı pahasına çalışan sağlık çalışanlarına ilgili kurumların gerekli desteği vermesini istiyoruz. Milletvekilimiz, ağabeyimiz Ceyhun İrgil ile birlikte, covid-19 dolayısıyla hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızı yüreğimizde yaşatabilmek için çalışma başlattık. Saygı Anıtı’mızın yapılmasında emeği olan Sayın Ceygun İrgil’e teşekkür ediyorum. Covid’i aşmış güzel günlerde buluşmak dileği ile hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi. 
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise, “Sağlık çalışanlarımız, hastalarımıza her türlü fedakarlığı yaparak çalışıyorlar. Ancak şuan mücadele etmesi zor olan bir pandemi süreciyle baş başayız. Büyük bir kadirşinaslık gösteren Belediye Başkanımız Alim Karaca’ya ve emeği geçen herkese Fethiye ve Muğla’ya kazandırdığı bu anlamlı anıt için teşekkür ederim. Bu anıt Muğla’nın ve Fethiye’nin ‘unutmayalım’ dediği imzasıdır. Tüm sağlık çalışanlarına bu mücadeleyi canını siper ederek veren, en riskli ortamda bulunan, hasta olan ve hayatını kaybeden tüm meslektaşlarımın önünde saygıyla eğiliyorum. Ateşin üstüne ne kadar donanımlıysak o kadar donanımla gidiyoruz. Hekimin toplum için ne kadar önemli olduğunu topluma anlatıp saygınlığını topluma vermeliyiz. Bugünlerin düzeleceğini umarak, daha iyi günlerde sağlıkla bir araya geleceğimizi düşünüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Konuşmaların ardından Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca tarafından Yontucu Onur Fırat Fen ile sağlık çalışanı Seçkin Yakut’a plaket takdim edildi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise, anıtın yapılmasındaki emeklerinden dolayı CHP 26. Dönem Bursa  Milletvekili Ceygun İrgil’e plaket takdim etti. Törenin ardından Saygı Anıtı’nın açılışı gerçekleştirildi.

HABERİN VİDEOSU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141