• BIST 8718.11
  • Altın 2243.296
  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.1511
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 7 °C
  • Aydın 9 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Fethiye Türkiye Yüzyılında Turizmin Parlayan Yıldızı Olacak

Fethiye Türkiye Yüzyılında Turizmin Parlayan Yıldızı Olacak
Fethiye Turizminin 2022 yılı performansının değerlendirildiği, Türkiye Yüzyılında yapılacak çalışmaların istişare edildiği toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Fethiye Bölge Temsil Kurulu Başkanlığında yapılan toplantıya Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın yanı sıra Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, TURSAB Fethiye BTK Başkanı Özgen Uysal, Başkan Yardımcısı Salih Ayırı, Yönetim Kurulu Üyeleri Emre Başaran, Barışi Duman, Mutlu Deveci, Baki Eroğlu, Özay Akdoğan, Zafer Şekerci ve Mehmet Nesim Öztürk katıldı.

 

Muğla’mızın ve Fethiye’mizin Tarihi ve Kültürel altyapısının geliştirilmesi kapsamında Arkeolojik kazı alanlarında aralarında Arkeolog, Sanat Tarihçisi, Restoratör, Mimar, Mühendis ve kazı işçisinin bulunduğu 590 kişinin 12 ay boyunca Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca desteklendiğini belirten Muğla Valisi Orhan Tavlı yapılan çalışmaların neticesinde Muğla’da ve Fethiye’de Tarih ve Kültür Turizminde ciddi bir hareketliliğin başladığını, 2023 yılında bu hareketliliğin daha da artmasının beklendiğini söyledi.

 

Arkeolojik kazı çalışmalarıyla pek çok eserin gün yüzüne çıkarılarak Turizme kazandırıldığını belirten Vali Orhan Tavlı, Tarih ve Kültür Turizmi hareketliliğinin ardından bölgeye uzak doğu pazarından gelen taleplerin arttığını ifade etti.

 

Dünyanın en önemli hava sporları ve yamaç paraşütü merkezlerinden olan Babadağ’dan 2022 yılında yapılan uçuşların yüzde 20 artarak 200 bine dayandığını vurgulayan Vali Orhan Tavlı Muğla’da ve Fethiye’de Dört Mevsim Spor Dört Mevsim Turizm mottosuyla yapılan spor turizmi altyapısının geliştirilmesi çalışmaları hakkında bilgi verdi

 

Yapılan çalışmalarla yeşille mavinin buluştuğu muhteşem doğası, kadim tarihiyle öne çıkan Fethiye’nin turizminde önemli bir ivme yakaladığını belirten Muğla Valisi Orhan Tavlı “Hamd olsun ağırladığımız misafir sayısında da turizm gelirlerinde de önemli bir ivme yakaladık. Her turizm destinasyonumuz için ayrı ayrı değerlendirme toplantıları yapıyoruz. Kamu, özel sektör ve vatandaş iş birliğinde, üniversitemizin ve bilimsel çalışmaların rehberliğinde sahip olduğumuz turizm potansiyelimizi daha da geliştirerek Muğla’mızın ve Fethiye’mizin Turizmde hak ettiği yere gelmesi için, Fethiye’nin Türkiye Yüzyılında turizmin parlayan yıldızı olması için ortak akılla çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141