• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Eskişehir'e yeni stad

Eskişehire yeni stad
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, yeni stadın maliyetinin Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı kaynaklarından karşılanacağını açıkladı.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "Yeni stadın maliyetinin Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı kaynaklarından karşılanmasına karar verdik. Eski stadın yıkılması ve yerine yapılacak meydanı da TOKİ'nin yapmasını karara bağlayacağız. Stadın tamamlanması 2015 yılı olarak ön görülüyor" dedi.

Tuna, Anadolu Ajansı (AA) Eskişehir Bölge Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen "Haber Masası'na" konuk oldu.

AA muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Tuna, Türk Dünyası Kültür Başkentliği uygulamasının geçen yıl başlatıldığını belirtererek, geçen yıl Kazakistan'ın Astana kentinin Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğunu hatırlattı.

Bu yıl Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği unvanını aldığını anımsatan Tuna, "Astana'da bir yılda sadece 12 etkinlik yapılmış. Biz sadece geçen 4 ay içinde 120 etkinlik yaptık. Eskişehir 2013 Türk Dünyası  Kültür Başkentliği bizim için bir fırsat" diye konuştu.

Tuna, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği'nin en önemli kalıcı eserlerden birinin mevcut stadın yıkılarak Türk Dünyası Meydanı yapılması olduğunu bildirdi.

Kente nefes alınacak fazla alanın bulunmadığını ifade eden Tuna, şöyle konuştu:

"Halkın da genel isteği, arzusu bu yönde olduğundan çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu konuda anket çalışması, çalıştay yapılıp beklentiler ve görüşler alındı. Mimari proje yarışmasına çıkacağız. Başkentlik kapsamından kente bir meydan kazandırılmış olacak. Yeni stadyumu TOKİ yapıyor. 33 bin kişilik güzel ve modern bir stadyum inşa ediliyor. TOKİ bu hizmeti yaparken finanse edilecek. Mevcut stadın yıkılması ve yerine gelir getirici bir takım işlerin yapılmasıyla stadın finanse edilmesi planlanıyordu. Alınan kararla stadın yerinin kent meydanı olarak şehre kazandırılması kararlaştırıldı"

"Stadın tamamlanması 2015 yılı olarak ön görülüyor"

"Yeni stadın maliyetinin Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı kaynaklarından karşılanmasına karar verdik" diyen Tuna, şunları söyledi:

"Bu konuda aldığımız kararla TOKİ ile protokol hazırlığı içerisindeyiz. Bu protokolü bu ay ya da en geç önümüzdeki ay içinde imzalayacağız. Yeni meydanla ilgili de mimari proje çalışması başlayacak. Eski stadın yıkılması ve yerine yapılacak meydanı da TOKİ'nin yapmasını karara bağlayacağız. Stadın tamamlanması 2015 yılı olarak ön görülüyor."

"Eskişehir, kongre turizminin en güçlü adaylarından"

Tuna, Eskişehir'in 10-20 yıl sonrasını düşünmenin önemli olduğuna değinerek, İstanbul ile olan Yüksek Hızlı Tren bağlantısı devreye girdikten sonra kentin öneminin birkaç kat daha artacağını vurguladı.

Eskişehir'de 6-7 büyük otel inşaatının bulunduğunu kaydeden Tuna, "Otelciler kolaylıkla yatırım yapmaz. Eskişehir kongre turizm merkezi olmaya aday. Yakın bir gelecekte kavşak noktasında olan bu il, kongre turizminin en güçlü adaylarından birisi. İstanbul, Ankara ve İzmir'e 1,5 saat mesafede olacek Eskişehir, sağlık, kültür, tarih ve kongere turizmi pastasından önemli pay alacaktır" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141